14 Temmuz 2022 Perşembe

15 Temmuz 2022 Vizyona Giren Filmler

15 Temmuz 2022 Vizyona Giren Filmler

15 Temmuz 2022 Vizyona Giren Filmler listesinde üç yeni film bulunuyor. Türkiye'ye resmi tatilin damgasını vurduğu bu haftada sadece üç yeni film sinemalara geliyor. 

15 Temmuz 2022 Vizyona Giren Filmler
Zehir Zemberek (2021)

Komedi, Dram türündeki Azerbaycan yapımı filmin yönetmenliğini Orkhan Mardan ve Taleh Yüzbeyov üstleniyor. Filmin başrollerini Taleh Yüzbeyov, Leman Merrih ve Nezaket Heyderova paylaşıyor. Zehir Zemberek filmi, bıçaklı saldırıya uğrayan ve maço bir adam olan Adil'in iyileşip hastaneden çıktığında kız çocuk bekleyen hamile bir kadının ondan yardım istemesiyle değişen hayatını kısmen eğlenceli kısmen drama şeklinde perdeye getiriyor.

Külahıma Anlat (2022)

Konusu Kahramanmaraş'ta geçen Aile Komedisi Külahıma Anlat, dedesi zamanından beri aile işi olan dondurmacılığı sürdürmek için eğitimini tamamlayıp İstanbul'dan Kahramanmaraş'a dönen Mert'in başından geçenleri anlatıyor. Define arama macerasının da yer aldığı yerli komedi filminin başrollerini Okan Karacan, Tuğba Özay, Max Bendo, Naci Taşdöğen ve Ahmet Dursun paylaşıyor.

Babil-i Cin (2022)

Korku türündeki yerli "Babil-i Cin" filminin yönetmenliğini Ahmet Yaşar Gümüş üstleniyor. Her gece rüyalarına giren bir kadının oğluyla evlenmesini istediği Ela'nın yaşadığı kabus dolu günleri perdeye getiren filmin oyuncu kadrosunda Tuğba Duygu, Ersin Özkan, Gülfem Eğilmez ve Arif Bal yer alıyor.

Festival Haberi: 56. Karlovy Vary IFF

Temmuz ayının önemli festival etkinliklerinden biri olan Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali 1-9 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çek Cumhuriyeti'nin Bohemya bölgesinde yer alan Karlovy Vary şehrinde düzenlenen festival dünyanın en eski (1946) film festivalleri arasında bulunuyor. Resmi seçki için en önemli katılma şartı ise filmlerin daha önce başka hiçbir uluslararası festivalde yarışmamış olması.

Karlovy VaryIFF, Ana Dallarda Kazanan Filmler

56. Karlovy Vary IFF Ana Dallarda Ödül Kazanan Filmler:

  • Grand Prix - En iyi uzun metrajlı film - Kristal Küre: "Summer with Hope (2022)" Yönetmen: Sadah Foroughi, İran/Kanada yapımı
  • Jüri Özel Ödülü: "Tenéis que venir a verla / You Have to See and See It (2022)" Yönetmen: Jonás Trueba, İspanya yapımı
  • En İyi Yönetmen Ödülü: "Slovo / The Word (2022)" Yönetmen: Beata Parkanová, Çek yapımı

10 yorum:

  1. Güzel filmler var :) Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  2. Özledim film izlemeyi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyonda da güzel filmler yayınlanıyor, en kısa zamanda hasret giderebilirsiniz inşallah diyeyim. Teşekkürler :)

      Sil
  3. bu filmlere bakıım var mıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karlovy Vary festival filmleri çok yeni, hakları satıldı mı bilmiyorum. Büyük ihtimalle yoktur diye düşünüyorum deep. :)

      Sil
  4. İlgi alanımda olan filmler değillermiş. Pandemiden beridir sinemaya gitmiyorum.En son gittiğim gün okullar 3 haftalığına tatil vermişti. Yakın zamanda güzel bir filme gideceğim, bunun için Blogunuzu sık sık ziyaret edicem. :)

    YanıtlaSil
  5. Festival filmleri için takipte kalmak lazım, buralara da uğrar ileride belki :)

    YanıtlaSil
  6. Bir şeyler izlemenin zamanı geldi :)

    YanıtlaSil
  7. Sinema dünyası tatile mi girdi sanki ne kadar az film var. 🤭

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön