22 Mayıs 2022 Pazar

Top Gun: Maverick (2022)

Galada Jet Uçuruldu

Top Gun (1986) filminin devamı olan Top Gun: Maverick (2022), 27 Mayıs 2022 günü sinemalarda gösterilecek. Yönetmenliğini Joseph Kosinski'nin üstlendiği başrollerini Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly ve Miles Teller'ın paylaştığı film özetle Pete Mitchell'in (Maverick), Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitmek ve aralarından en iyi 6 pilotu belirlemek üzere iş başı yapmasını anlatıyor.

Top Gun: Maverick (2022) Poster

17 Mayıs 2022 günü başlayan 75. Cannes Film Festivali'nde ilk gösterimini yapan Top Gun: Maverick filminin galası katılan izleyicilere heyecanlı saatler yaşattı. Cannes'da kırmızı halı yürüyüşünde hayranlarıyla buluşan oyunculara jetler eşlik etti. Havai fişek ve jet uçuşları güne damgasını vurdu. Oyuncu Tom Cruise salona gelişinde 5 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ünlü oyuncuya festival başkanı Pierre Lescure Palme D'or onur ödülü verdi... Filmin Dünya prömiyeri ise San Dieogo'da gerçekleştirilecek.

Top Gun: Maverick (2022) Cannes'da Tom Cruise'a Onur Ödülü Verildi

Top Gun, motosikletli karizmatik başkarakterin yanında aşk hikâyesi ve film müzikleriyle döneme damgasını vuran bir filmdi. Maverick'in giydiği montun, kullandığı gözlüklerin moda olması filmin ne kadar benimsendiğinin de bir göstergesiydi. 36 yıl önce Tony Scott'ın çektiği filmin çok beğenilen ve Oscar Ödülü alan müziği 'Take My Breath Away'i Berlin Grubu' seslendirmişti. Bu şarkıyı dinlemek, ilk filmi hatırlamak isteyenler için fragmanlı film müziğini paylaşıyorum:

Top Gun: Maverick (2022) Konusu:

Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

Top Gun: Maverick (2022)
Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Yönetmen: Joseph Kosinski / Senaryo: Christopher McQuarrie, Eric Warren Singer, Peter Craig, Justin Marks / Görüntü Yönetmeni: Claudio Miranda / Müzik: Harold Faltermeyer, Hans Zimmer / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Şirket: UIP Türkiye / ABD / 2022 / Süre: 2 saat 11 dakika / Dram, Aksiyon / tt1745960 / 10+, 13A

Oyuncu Kadrosu:
Tom Cruise (Pete 'Maverick' Mitchell)
Val Kilmer (Tom 'Iceman' Kazansky)
Jennifer Connelly (Penny Benjamin)
Ed Harris (Rear Admiral)
Jon Hamm (Beau 'Cyclone' Simpson)
Miles Teller (Bradley 'Rooster' Bradshaw)
Monica Barbaro (Natasha 'Phoenix' Trace)
Glen Powell (Jake 'Hangman' Seresin)
Lewis Pullman (Robert 'Bob' Floyd)
Jean Louisa Kelly (Sarah Kazansky)

5 yorum:

  1. Filmi bilmiyordum. Şimdi en azından çekimleri daha iyi olur. Pek tarzım değil de ilk filmi sevenler beğenecektir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmin rüzgarına kapılanlardanız. O zamanlar başımızda kavak yelleri esiyordu. Şarkısını her fırsatta dinliyorduk. :) İkinci filmi Tom Cruise hatırına izleyeceğiz. Aynı heyecanı yaşar mıyız onu da filmi izleyince göreceğiz. :)

      Sil
  2. İlk filmi izlemedim ama ikinci filmin galasına Cruise nin galaya uçarak gelmesi de çok reklam kokan hareket hissi verdi bana. 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük oynuyorlar. Cruise'un galaya geliş hikayesini okumamıştım ama gün boyu jetler uçmuş, havai fişek patlatılmış. Bazı yönetmenler festivallere katılım ücreti, konaklama ücreti gibi sıkıntılar yaşarken bazı yapımcılarda jet uçuruyor işte. Adil olmayan dünya düzeni... Çok teşekkürler canım.

      Sil
  3. izliycaz tabii. işallah güzeldir :) kadro yine iyi :) scott'ın deja vu filmini çok severim, sık sık izlerim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön