7 Mayıs 2022 Cumartesi

Tepki - Firestarter (2022)

FIRESTARTER

Yapımcıları arasında Blumhouse'un olduğu Korku Gerilim türündeki Tepki - Firestarter (2022), Stephen King'in aynı isimli romanından uyarlandı. Keith Thomas'ın yönettiği filmin başrollerini ise Ryan Kiera Armstrong ve Zac Efron üstleniyor. Tepki, sıra dışı pirokinezi güçlerine sahip bir kızın, kendini ve ailesini, kendisini ele geçirip kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı korumak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. 13 Mayıs 2022 günü vizyona girecek olan Firestarter, daha önce 1984 yılında yönetmen Mark L. Lester tarafından aynı isimle çekilmişti.

Firestarter
Tepki - Firestarter (2022) Poster
Pirokinezi Nedir?

Kelime, Stephen King tarafından Firestarter romanındaki ana karakterin zihin gücüyle ateş yaratma veya kontrol etme yeteneğini belirtmek için türetilmiştir.

Tepki - Firestarter (2022) Konusu:

Andy, Vicky ve kızları Charlie on yıldan uzun bir süredir firardadır. Charlie, ateş yaratma yeteneğine sahiptir ve bu yeteneği kitle imha silahına dönüştürmek isteyen karanlık bir federal büro tarafından aranmaktadır. Andy, Charlie’ye öfkeyle veya acıyla tetiklenen gücünü nasıl yatıştıracağını öğretmiştir. Ama Charlie 11 yaşına girdiğinde gücünü kontrol etmek giderek zor bir hal alır. Bir olay, ailenin yerini ortaya çıkarınca, Charlie’yi ele geçirmek üzere gizemli ajan Rainbird görevlendirilir. Charlie’nin ise başka planları vardır.

Firestarter 2022
Tepki - Firestarter 2022 Zac Efron ve Ryan Kiera Armstrong
Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2022

Diğer Adı: Firestarter / Yönetmen: Keith Thomas / Senaryo: Scott Teems / Uyarlama: Stephen King / Görüntü Yönetmeni: Karim Hussain / Müzik: Cody Carpenter, Daniel A. Davies / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Universal / ABD / 2022 / Süre: 1 saat 34 dakika / Korku, Gerilim, Bilim-Kurgu / tt1798632 / 

Oyuncu Kadrosu:
Ryan Kiera Armstrong (Charlie McGee rolünde)
Zac Efron (Andy McGee)
Sydney Lemmon (Vicky McGee)
Gloria Reuben (Hollister)
Michael Greyeyes (Ajan Rainbird)
Tina Jung (Ms. Gardner)
Kurtwood Smith

4 yorum:

  1. zac severim :) king romanlarından uyarlama filmler genelde ortalama oluyor ama hiçbirini de kaçırmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir iki uyarlamasını izledim King'in. Ünlü yazar söz konusu olunca insan heyecanlanıyor ama filmler belli bir seviyenin üzerine çıkamıyor. Böyle bir his oluştu bende. Ortalama tanımına katılıyorum yani :)

      Sil
  2. Zac Efronu baba olarak izlemek ilginç olacak daha dün hepimiz aşık değil miydik bu çocuğa ya ne ara büyüdü, büyüdük?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she is the man, yorumunu okuyunca Zac Efron'un yaşına baktım hemen. 34 yaşına gelmiş. Seneler çabuk geçiyor :) Biraz daha yaş alsın akılda kalıcı rollerini de göreceğiz inşallah :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön