26 Mayıs 2022 Perşembe

My Sunny Maad (2021) Animasyon

BENİM GÜNEŞLİ MAAD'IM

Michaela Pavlátová'ın yönettiği Çek Cumhuriyeti yapımı My Sunny Maad (2021) Animasyon, üniversite öğrencisiyken tanıştığı Nazir'le evlenen Çek Herra'nın yerleştiği Afganistan'daki hayatına odaklanıyor. Petra Procházková’nın "Frista" isimli romanından uyarlanan animasyon Afganlıların yaşamlarından kesitler sunuyor. Aile ve ilişkileriyle ilgili atmosferin sade bir dille yaratıldığı insancıl yaklaşıma sahip film, kadınları ön plana çıkaran, içinde bir tutam mizahta bulunan bir dramı anlatıyor. Filmin izlenmeden önce bilinmesi gereken diğer bir ayrıntı da katı kuralları olan yabancı bir topluma entegre olmaya çalışan iki karakterinin olması. İlki çek öğrenci Herra, ikincisi ise Afganistan'da kimsesiz kalmış ama Afgan olmayan çelimsiz ve zeki bir çocuk olan Maad.

Benim Güneşli Maad'ım
My Sunny Maad (2021) Animasyon Poster

Başka Sinema dağıtımıyla 27 Mayıs 2022 günü sinemalara gelecek olan ödüllü animasyon filmi Benim Güneşli Maad'ım 85 dakika sürüyor.

Benim Güneşli Maad'ım - My Sunny Maad (2021) Konusu:

Herra, Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan genç bir ekonomi öğrencisidir. Afgan Nazir’e âşık olur ve onunla Taliban sonrası Amerika işgali yaşayan Afganistan’a giderek evlenir. Buradaki yaşam biçiminden ya da içine dâhil olacağı aileden habersizdir. Liberal bir büyükbaba, evlat edinilmiş çelimsiz bir çocuk ve kocasının şiddetinden kaçmak için her şeyi yapabilecek cesareti olan dört çocuklu Freshta, Herra'nın ilerisini tahmin edemeyeceği hayatının yeni parçaları olacaktır.

benim güneşli maad'ım
My Sunny Maad (2021) Animasyon
Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2022

Diğer Adı: My Sunny Maad / Yönetmen: Michaela Pavlátová / Senaryo: Ivan Arsenyev, Yaël Giovanna Lévy / Uyarlama: Petra Procházková’nın "Frišta" Romanı / Müzik: Evgueni Galperine, Sacha Galperine / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Çek Cumhuriyeti, Fransa, Slovakya / 2021 / Süre: 1 saat 25 dakika / Animasyon, Dram / tt14749948 / 13+

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Zuzana Stivínová (Herra seslendirmesi)
Shahid Maqsoodi (Maad)
Shamla Maqsoodi (Freshta)
Mohammad Aref Safai (Kaiz)
Maryam Malikzada (Roshangol)
Haji Gul Aser (Nazir)

5 yorum:

  1. Değişik görünüyor, çizim tarzı da farklıymış, her şey çok hızlı geçiyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çizimler sade, animenin renkleri de çok parlak değil; filme uygun bir atmosfere sahip. O hızı ben hissedemedim. :) Asıl dramın olduğu bölümler fragmana yansımamış sanıyorum. Uyarlanan kitabın adı Frista ve 4 çocuklu Freshta adlı kahramanın üzerinden bir dram yaşanıyor. Fragmanda Herra'ya odaklanılmış. Filmin tılsımı kaçmasın diye bu konuyu fazla kurcalamadım açıkçası. İzlemeyi düşünüyorum çünkü :))

      Sil
  2. bu da seveceğim bir film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animasyonun karakterlerinin katmanlı ve iyi işlenmiş olduğuna dair yorumlar okudum deep. Oscar, Altın Küre ön adayları açıklandığında ismi dikkatimi çekmişti. Başka Sinema'nın filmi yayınlamasına sevindim. İzlenesi bir animasyon bence. :)

      Sil
  3. Hem konusu hemde animasyon olması ayrıca meraklandırdı. 🤔

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön