4 Mayıs 2022 Çarşamba

Ejderham ve Ben (2020)

FIREDRAKE THE SILVER DRAGON

Almanya yapımı olan ve çocuk kitapları yazarı Alman Cornelia Funke'nin Dragon Rider isimli kitabından uyarlanan Ejderham ve Ben filmi, gümüş ejderha ve arkadaşlarının Himalayalar’da saklı olan ejderha cennetini arayışlarını anlatıyor. Tomer Eshed'in yönettiği, Netflix filmi olan Macera, Animasyon, Aile, 3D türlerindeki Ejderham ve Ben (2020), 13 Mayıs 2022 günü vizyona giriyor.

Dragon Rider
Ejderham ve Ben (2020) Poster

Ejderhalarla insanların birlikte mutlu yaşadığı günler çok uzaklarda kalmış, insanın doğasında bulunan açgözlülük her şeyi tüketmiş, insanlar yeni yerler arayışına girmiş Dünya'yı fethetmeye başlamıştır. Ejderhalar bu çılgınlığa engel olmak istemiş ancak insanlar onlara savaş açmıştır. Çareyi gözlerden uzak gizli yerlerde yaşamakta bulan mistik hayvanlar ve ejderhalar modern zamanlar geldiğinde ise büyük bir tehditle karşı karşıya kalır.

Ejderham ve Ben (2020)

Ejderham ve Ben - Dragon Rider (2020) Konusu:

Gümüş ejderha Firedrake, kabilesiyle birlikte ıssız bir ormanda yaşamaktadır. Kabile liderleri insanların dikkatini çekmemek için ejderhalara ateş çıkarmayı ve uçmayı yasaklamıştır. Kabilenin en yaşlı ejderhası, Firedrake'e insan korkusu olmadan özgürce yaşanan çok uzaklardaki bir cennetten bahseder. Özgür bir hayat sürmek isteyen gümüş ejderhanın macerası ise büyük bir inşaat ekibi ormanlık vadiye geldiğinde başlar. Firedrake, ejderha cennetini bulmak için mistik arkadaşı orman keki (Forest Browni) ile birlikte yakındaki şehre gider ve orada polisten kaçan Ben'le karşılaşır. Zoraki bir araya gelen üçlü ekip uzun sürecek olan yolculuklarına başlar...

Ejderham ve Ben (2020) Nettlebrand

İnsanlar ejderhalara karşı savaş açtıktan sonra simyacı Petrosius, ejderha öldüren bir canavar yaratır. Dünyanın her yerinde ejderha avlayan canavar Nettlebrand, gümüş ejderhanın yolculuğunu haber aldığında onların peşine düşecektir.

Vizyon Tarihi: 13 Mayıs 2022

Diğer Adları: Dragon Rider, Firedrake the Silver Dragon / Yönetmen: Tomer Eshed / Senaryo: Johnny Smith / Görüntü Yönetmeni: Olaf Aue / Müzik: Stefan Maria Schneider / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: BG Film / Almanya / 2020 / Süre: 1 saat 40 dakika / Macera, Animasyon, Aile, 3D / tt7080422 /

Orjinal Seslendirme Kadrosu:
Thomas Brodie-Sangster (Firedrake seslendirmesi)
Freddie Highmore (Ben)
Patrick Stewart (Nettlebrand)
Felicity Jones (Sorrell)

4 yorum:

  1. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin diye bir animasyon vardı. Epey sevmiştim onu. Buna da bakabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisi çok güzeldi. Ejderham ve Ben onun ayarında bir yapım değil ama izlenir diye düşünüyorum. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Animasyon ejderhalı filmleri sevenler için ideal görünüyor. Dikkatimi çekti, İmdb değerlendirmesi düşüktü. Olayların birbirine bağlanmasında, hikayenin derinlikli işlenmesinde bir sorun var galiba... Animasyon candır, izleriz yine de :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön