5 Mayıs 2022 Perşembe

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (2022)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Benedict Cumberbatch'in hayat verdiği Dr. Strange'in yeni filmi Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (2022) 6 Mayıs 2022 günü vizyona girecek. Yönetmenliğini bu kez Sam Raimi'nin üstlendiği Walt Disney yapımı filmde, Çoklu Evren'in kapıları açılacak ve sınırlar her zamankinden daha fazla zorlanacak. 

Orjinal ismi "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" olan yapımda Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong ve Chiwetel Ejiofor yeniden rol alıyorlar. İlerleyen satırlarda bahsi geçen WandaVision dizisinin başrolündeki Elizabeth Olsen ve çocuk oyuncular Julian Hilliard ve Jett Klyne'da filmin kadrosunda bulunuyor.

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (2022) Poster

Marvel Sinematik Evreni'nin kahramanlarından olan Doktor Strange'in 2016 yılında yayınlanan Doktor Strange solo filminde cerrah Stephen Strange ile tanışmış, geçirdiği kaza sonrası ellerini kullanamaz hale gelince şifa bulmak için Tibet'e gidişini ve orada büyücülük dünyasıyla tanışmasını izlemiştik. Aradan geçen 6 yılda Dr. Strange karakteriyle Marvel filmlerinde birçok defalar karşılaştık. Son olarak Dr. Strange'in Spider-Man No Way Home (2021) filminde yaşananları değiştirmek için yaptığı büyünün ters gitmesiyle çoklu evrenler konusunda yaşananlar yeni filmi için seyircilere ipuçları verir nitelikteydi.

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (2022) ile Alakalı Disney Dizileri

Ancak Çoklu Evren konusunun Disney'de işlenişi sadece bu filmle kalmadı. Anime ve dizilerle de Çoklu Evren üzerine filmler çekildi. Loki (2021), What if...? (2021) animasyon, ve WandaVision (2021) dizileri evreni iyice genişleten yapımlar oldu.

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında (2022) Konusu:

Marvel Studios’tan Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında filmi ile Marvel Sinematik Evreni, Çoklu Evren’in kapılarını açıyor ve sınırları her zamankinden daha da ileriye doğru zorluyor. Hem eski hem de yeni mistik yol arkadaşlarının yardımıyla, gizemli yeni bir düşmanla yüzleşmek için Çoklu Evren’in akıllara durgunluk veren ve tehlikeli alternatif gerçekliklerini kat eden Doktor Strange ile bilinmeyene yolculuk başlıyor.

Vizyon Tarihi: 6 Mayıs 2022

Diğer Adı: Doctor Strange in the Multiverse of Madness / Yönetmen: Sam Raimi / Senaryo: Michael Waldron, Stan Lee, Steve Ditko (Çizgi Romancı) / Görüntü Yönetmeni: John Mathieson / Müzik: Danny Elfman / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD / 2022 / Süre: 2 saat 6 dakika / Aksiyon, 3 Boyutlu, IMAX / tt9419884 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Benedict Cumberbatch (Dr. Stephen Strange)
Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff / Scarlet Witch)
Benedict Wong (Wong)
Chiwetel Ejiofor (Karl Mordo)
Xochitl Gomez (America Chavez)
Michael Stühlbarg (Nicodemus West)
Rachel McAdams (Christine Palmer)
Julian Hilliard (Çocuk, Billy Maximoff)
Jett Klyne (Çocuk, Tommy Maximoff)
Patrick Stewart
Bruce Campbell

10 yorum:

  1. Çoklu evren, zaman konuları hep ilgi çekicidir. Fragman güzel görünüyor da adamın kıyafetini hiç sevmedim ben, gözüme batıp durdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyafete dikkat çekince aklıma pelerin kullanan karakterler geldi bir bir :) Çok fazla varmış :) Zaman konusuyla ilgili dizi isimleri de yayınladım. Zaman konuları benim de ilgimi çeker. Bu yüzden daha yeni Loki'yi izledim. Fena değil, hafif eğlenceli bir dizi. VandaVision'u da izlemeyi düşünüyorum. Eskilerin Tatlı Cadı filminin Marvel versiyonu diyorlar onun için.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben de programıma aldım Dr. Strange'yi. İzlemeyince evrendeki diğer filmlerle bağlantım kopuyor. İzlemem şart yani :))

      Sil
  3. Deniz sever bunu onun için bakayım...

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Benedict C. çoğumuzun zihnine Sherlock olarak kodlanmış vaziyette :) Benim de aklıma hemen sherlock geliyor :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Hafta sonu izledim, çok beğendim. Marvel filmlerinin standartlarının epey üstündeydi bence :) Bahsettiğiniz diğer dizileri izlemediğim için onlarla tam bağlantılarını bilmiyorum ama Wandavision'ı izledikten sonra çok daha keyifli geldiğini söyleyebilirim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön