14 Nisan 2022 Perşembe

Yaban (2022)

Tareq Daoud'un yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı kurmaca filmi olan Yaban (2022), 41. İstanbul Film Festivali bünyesinde 15 Nisan 2022 günü Atlas 1948 Sineması'nda saat 16:00 seansında gösterilecek. Festivalde Ulusal Yarışma kategorisinde yarışan 12 aday filmden biri olan yapımın başrollerini Amira Casar, Khava Israpilova, Haydar Şişman ve Doğanay Ünal üstleniyor. Yaban, Türkiye'de gurbetçi olan Claire'in, velayetini yeni kaybettiği kızıyla ülke dışına kaçmaya çalışması sırasında başına gelenleri, bozulan psikolojisinin ona yaşattıklarını anlatıyor.

Yaban (2022) Poster

Yönetmen Tareq Daoud, 1976 Afganistan Kabil doğumlu. Cenevre Üniversitesi'nden Biyoloji alanında yüksek lisans derecesi olan Daoud, ardından Küba, La Havana'daki EICTV'de sinema eğitimi aldı. İstanbul ve Cenevre'de yaşayan yönetmen Yaban filmini Türkiye'de çekti. Yönetmenin Belgesel türünde 'Success Has Many Fathers: Story of mRNA' isimli bir projesi bulunuyor.

Yaban (2022) Konusu:

Trakya, günümüz... 45 yaşındaki Fransız vatandaşı Claire, 9 yaşındaki kızı Sabrina'nın velayetini Türkiye’de ünlü bir adam olan kocasına kaptırır. Bu durumu kabullenemeyen Claire, kızıyla birlikte kaçar. Kendisini ve kızını Bulgaristan sınırından ülke dışına kaçırması için bir kaçakçıya para öder. Ancak kaçakçı, çocuğun babasının ününü duyunca ondan daha fazla para alabileceğini düşünür, planları erteler ve onları ormandaki harap bir kulübeye getirir. Anne ve kız kulübede baş başa kalır. Tecrit ve umutsuzluk Claire’i her geçen saniye daha kötü etkilemeye başlar, hayaletlerle konuşmaya başlar. Claire bir cesaret patlamasıyla yolculuğu kendi imkânlarıyla tamamlamaya karar verir ama beklenmedik bir olay planlarını bozar.

yaban 2022
Yaban (2022) Amira Casar ve Khava Israpilova

Vizyon Tarihi: -

Yönetmen - Senaryo: Tareq Daoud / Görüntü Yönetmeni: Florent Herry / Müzik: Nicolas Rabaeus / Dağıtımcı: - / Yapım: Ret Film, İdip Films / Türkiye, İsviçre, Fransa / 2022 / Süre: 80 dakika / Dram / Türkçe, Fransızca; Türkçe, İngilizce altyazılı / tt13146230

Oyuncu Kadrosu:
Amira Casar (Claire)
Khava Israpilova (Sabrina)
Doğanay Ünal (Kaçakçı Osman)
Haydar Şişman (Kaçakçı Erkan)
Süreyya Kilimci (Berrin)
Özgür Ege Yıldız
Senem Toluay Ilgaz
Barış Yalçın II
Murat Utku
Ersin Arıcı
Caner Coşkun
Refik Kirman

5 yorum:

  1. sürükleyici bir flim galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin fragmanını burada paylaşamadım, ama fragman hareket vaat ediyor. Filmin durağan olduğunu düşünmedim.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. ya bu olay gerçek de mi yaa bikaç sene önce hatırlıyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filme kaynaklık eden bir haber var mıdır bilmiyorum deep, gerçeklerden esinlenildiğine dair bir bilgiye rastlamadım. Ama sen hatırlıyorsan vardır böyle bir olay.
      Bulgaristan'a kaçma niyeti, ormana gitme, orada sıkışıp kalma bana Sabahattin Ali'yi hatırlattı.
      Çok teşekkürler deep :)

      Sil
  3. İlginç duruyor ama ne bileyim beni pek cezb etmedi gibi.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön