18 Nisan 2022 Pazartesi

Kerr (2021)

Tayfun Pirselimoğlu'nun yazıp yönettiği Gerilim, Dram türlerindeki Kerr (2021), 22 Nisan 2022 günü Başka Sinema dağıtımıyla vizyona giriyor. 58. Antalya Film Festivali'nde En İyi Yönetmen, En İyi Müzik, FİLM-YÖN En İyi Yönetmen Ödüllerini kazanan yapım, 41. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma seçkisinde bulunuyor. Kerr, festival bünyesindeki tek gösterimini 18 Nisan 2022 günü akşamı gerçekleştirecek.

Kerr (2021) Poster

Tayfun Pirselimoğlu çok yönlü bir sanatçı, Kerr isimli bir kitabı bulunan yönetmenin 'KERR' isimli kişisel resim sergisi ise Beyoğlu'ndaki Istanbul Concept Gallery'de 15 Nisan tarihinde sanatseverlerle buluştu. 14 Mayıs'a kadar gezilebilecek serginin afişinde "Her şey tekrar edecek..." ibaresi bulunuyor. Kere, Kerrat, mükerrer, tekerrür, tekrar kelimelerinin Arapça kökü olan Krr'den ismini alan Kerr filminde, babasının cenazesi için kasabaya giden Can, oradan ayrılmak istediğinde önüne hep bir engel çıkıyor ve kahramanımız karantina, tanıklık, sokağa çıkma yasağı ilanı gibi sebeplerle bir türlü kasabadan ayrılmayı başaramıyor.

Kerr (2021) Konusu:

Can, babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olur. Polis, ifadesinin alınmasının ardından kasabadan ayrılmasına izin vermez. Babasının bakıcısı, gizemli bir kadınla birlikte onun tuhaf arkadaşları ile tanışan Can'ın kapana kısılıp kaldığı, kuduz köpekler nedeniyle karantina altına alınan kasabada sıra dışı şeyler yaşanmaya başlamıştır. Daha da garibi Can ölen babasının terzi dükkânında katille yeniden karşılaşır ve büyük bir korkuya kapılır. Bilinmeyen bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde Can iyice dehşete düşer ve başka çaresi kalmadığından kasabadan kaçmaya karar verir. Ancak bütün yollar kesilmiş ve artık tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Çıkışı olmayan bir arafa dönüşen kasaba neredeyse bir deliliğin eşiğine gelmiştir.


Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2022

Yönetmen - Senaryo: Tayfun Pirselimoğlu / Görüntü Yönetmeni: Andreas Sinanos / Müzik: Nikos Kypourgos / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Gataki Film / Türkiye, Fransa, Yunanistan / 2021 / Süre: 1 saat 41 dakika / Gerilim, Dram / tt15168234 / 13+

Oyuncu Kadrosu:

Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Gafur Uzuner, Sinan Bengier, Ali Seçkiner, Melih Düzenli, Muttalip Müjdeci, Tansu Biçer, Fatih Akkay, Hakkı Kurtuluş, Başak Koyuncuoğlu, Jak Şalom, Ruknettin Tekdemir, Tayfun Sav.

41. İstanbul Film Festivali Gösterim Bilgisi:
18 Nisan 2022 Pazartesi 21:30 seansı Atlas 1948 Sineması
Kerr (2021) Tayfun Pirselimoğlu Kerr Sergisi


Güncelleme 27.04.2022
Kerr filmi 41. İstanbul Film Festivali'nde iki ödül kazandı;
En İyi Yönetmen – Tayfun Pirselimoğlu (Kerr)
En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü – Natali Yeres (Kerr)

10 yorum:

  1. hımmm konu iyimiş film de iyidir işallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanat yönetimi, mekanlar iyi işlenmiş diye duydum. Konusu için mantığın sınırlarını zorladığı söyleniyor. :)

      Sil
  2. İlginç mi değil mi karar veremedim. Paranormal bi şeylere kaymıyordur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paranormal demeyelim de başkahramanın yaşadıkları düşsel-kabussal bir çizgide ilerliyor sanırım. Filmin yorumlarına göz attım. Yorumlardan edindiğim fikir böyle :)

      Sil
  3. Konu ilgimi çekti ama fragmanda aradığımı bulamadım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmanı ben de karışık bulmuştum. Film de sanırım farklı değil. İmgelerle, düşselmiş gibi duran olaylarla ilerliyor anladığım kadarıyla. :)

      Sil
  4. gaspar noe gelmiş kadıköye :) esprili konuşmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vortex için gelmiş haberim yoktu sürpriz yapmış:)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön