23 Nisan 2022 Cumartesi

Annemin Zamanı (2022)

Hüsnü Hakan Gürtop'un yönettiği Dram türündeki Annemin Zamanı (2022), 29 Nisan 2022 tarihinde Özen Film dağıtımıyla sinemalarda gösterilecek. Başrollerini Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran ve Gonca Yakut'un paylaştığı yapım, köyde yaşamaya alışkın olan ancak şehirde oğlunun yanında yaşayan ve Alzheimer teşhisi konulan Zehra Ana ve çocuklarının yaşadıklarını perdeye getiriyor.

Yerli Film
Annemin Zamanı (2022) Poster

Yönetmen Hüsnü Hakan Gürtop, 2020 yılında sinemalarda Ahmet Kaya'yı anlatan filmiyle seyirciyle buluşmuştu; İki Gözüm Ahmet (2020)

Annemin Zamanı (2022) Konusu:

Yetmişli yaşlarını yaşayan Zehra Ana, hayatının büyük bir kısmını köyde geçirmiş, ailesinin hepsinin şehre taşınması onun da köyünden ayrılmasına sebep olmuştur. Zehra Ana, aile gelenekleri doğrultusunda büyük oğlu Kerim'in yanında yaşamını sürdürür. Şehir yaşamına bir türlü alışamayan Zehra Ana'ya bir süre sonra Alzheimer teşhisi konur. Hastalık hem Zehra Ana'nın hem de oğlu Kerim'in hayatını derinden etkiler. Beş kardeş olmalarına rağmen annesinin bakımıyla tek başına ilgilenen Kerim, annesi için elinden geleni yapmaya çalışır.

Vizyon Tarihi: 29 Nisan 2022

Yönetmen: Hüsnü Hakan Gürtop / Senaryo: - / Görüntü Yönetmeni: - / Müzik: - / Dağıtımcı: Özen Film / Yapım: Uz Ay Yapım / Türkiye / 2022 / Süre: 85' / Dram

Oyuncu Kadrosu:

Uğur Çavuşoğlu (Kerim rolünde), Meriç Başaran (Zehra Ana rolünde), Gonca Yakut, Zehra Başaran, Kemal Denizci, Serkan Ekşioğlu, Cihan Korkmaz, Özlem Gündoğdu, Başak Polat, Volkan Benli, Alper Tazebaş, Alper Ulusoy, Göksu Eser, Furkan Kartal, Elif Şeker Saka, Gizem Türker, Alper Şenkal, Nail Demir...

4 yorum:

  1. Etkileyici bir filme benziyor. Bir anne tüm evlatları bakar ama anne hasta ve yaşlı olunca herkes başından atma derdinde. :/ Şehir yaşamı çok iyi sanki, modern kölelikten başka şey değil.

    YanıtlaSil
  2. hımmm duygulu dram olsa gerek, iyidir herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. Off of çok duygulu bir film.. başroldeki erkek oyuncuyu ve anneyi tanıyorum. İzlerim ben bunu.

    YanıtlaSil
  4. Bayağı ağır dram sanki, Çavuşoğlu'nu da başarılı buluyorum. Denk gelirsem izlemek isterim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön