24 Mart 2022 Perşembe

ŞANS TANRIÇASI (2021)

La dea fortuna

Ferzan Özpetek'in yönettiği Dram türündeki Şans Tanrıçası (2019), 25 Mart 2022 günü gösterime giriyor. BKM Film'in ülkemize getirdiği ve CVG Mars Dağıtımıyla sinemalarda oynayacak olan İtalya yapımı filmin oyuncu kadrosunda Stefano Accorsi, Edoardo Leo, Jasmine Trinca, Serra Yılmaz isimli oyuncular yer alıyor. Orjinal adı "La dae fortuna" olan yapımın fonunda Roma ve Sicilya şehirleri bulunuyor. Film 'aile olma' temasını işliyor.

la dea fortuna
Şans Tanrıçası (2019) Poster

Ferzan Özpetek'in kendi kitabından sinemaya uyarladığı Tuba Büyüküstün ve Halit Ergenç'in rol aldığı filmini buradan; İstanbul Kırmızısı (2017) inceleyebilirsiniz.

Şans Tanrıçası - La dea fortuna (2019) Konusu:

Annamaria hastalığı sebebiyle bazı kontroller için birkaç gün hastaneye yatmak zorunda kalır. Bu süreçte kızını ve oğlunu uzun zamandır görüşmediği yakın arkadaşları Alessandro ve Artura’ya bırakır. Fakat hastaneden gelen haberler hem çocukların hem de ilişki yaşayan Alessadro ve Artura’nın hayatını geri dönüşsüz bir değişime sürükleyecektir.

Şans Tanrıçası (2019) Oyuncuları

Vizyon Tarihi: 25 Mart 2022

Diğer Adları: The Goddess of Fortune, La dea fortuna / Yönetmen: Ferzan Özpetek / Senaryo: Ferzan Özpetek, Silvia Ranfagni, Gianni Romoli / Görüntü Yönetmeni: Gian Filippo Corticelli / Müzik: Pasquale Catalano / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Şirket: BKM / İtalya / 2019 / Süre: 1 saat 54 dakika / Dram / tt10256570 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Stefano Accorsi (Arturo rolünde)
Edoardo Leo (Alessandro Marchetti)
Serra Yılmaz (Esra)
Jasmine Trinca (Annamaria Muscarà)
Barbara Alberti (Elena Muscarà)
Sara Ciocca (Çocuk oyuncu, Martina Muscarà)
Edoardo Brandi (Çocuk oyuncu, Alessandro 'Sandro' Muscarà)
Cristina Bugatty (Mina)

14 yorum:

  1. Hait Ergenç ve Tuba Büyükütsün varsa izlenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul Kırmızısı çıkacağı dönemde çok konuşulmuştu. Sonra tepkiler karışık geldi. Henüz izlemedim ama bir yandan da merak ediyorum bu filmi.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Fondaki şehirler filmden daha çok ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
  3. Fox haberde tanıtımını gördüm az önce. Güzel ve duygu yüklü bir filme benziyor. Ferzan Özpetek'in kendi yaşamından kesitler de içeriyor sanırım. İzlemek isterim. Emeğine yüreğine sağlık 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferzan Özpetek’in kendi yaşamından yola çıkarak, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlandı açıklamasını okumuştum. Duygu yüklü olduğu konusunda hem fikiriz. Yurt dışından da iyi tepkiler okudum hep. Ülkemize biraz geç geldi film...
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Ferzan Özpetek'i seviyorum ben. Bulunca seyrederiz bu filmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi izlemeler diliyorum. Çocuk oyuncuların da başarılı olduğunu okumuştum bir yorumda. Merakla bekliyoruz Şans Tanrıçasını :) Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  5. bu film hakkında ertuğrul özkök ün uzun bir yazısını okudum haftasonu film ararken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özkök'ün yazısına bakarım :) Konuya dair yabancı basından yazılar okudum bende. Filmin konusu fena değil. :)

      Sil
    2. Filmi yazmadan önce yabancı eleştirmenlerin yazılarını okumuştum. Ertuğrul Özkök'ün yazısını da yeni okudum. Yazıdan sonra daha çok merak ettim filmi. :)

      Sil
  6. büssürü büssürü yorum yaptıımdı öğleden sonraaa :)

    YanıtlaSil
  7. özpetek çok severim, hele hele cahil periler i, ama son iki filmi kötüydü, kırmızılı filmi bir de sonuncusu, adını unuttum, çünkü son iki filmini türkiyede bkm finansıyla çekti, özgür değildi yani, italyada çektikleri daha iyi oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Napoli'nin Sırrı'nı diyorsun. Kırmızı İstanbul'u izlemedim ama Napoli velata'yı izlemiştim. Ara ara böyle gizemli suçlu filmler çekiyor Özpetek. (Mükemmel Bir Gün (2008) yapımını izlemedim ama hakkında olumsuz yorumlar okumuştum.) Ama onun kalemi duyguların ağır bastığı filmler bence. BKM ile bir anlaşmaları var sanırım. Türkiye ayağında yönetmenle BKM'nin isimleri birlikte anılıyor. Cebimdeki Yabancı filminin de yapımcısıymış Özpetek. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön