15 Mart 2022 Salı

Osman Sekiz (2022) Komedi

Osman 8

Ezel Akay'ın yönettiği Komedi türündeki Osman Sekiz (2022), agorafobisi olan ve beş sevimli canavarla aynı evde kalan bir adamın ev değiştirmeye karar vermesiyle yaşadıklarını anlatıyor. Tim Seyfi ve Begüm Birgören'in başrollerini paylaştığı filmde aynı zamanda senaryo yazarı olan Kemal Uçar ve yönetmen Ezel Akay'ın da rolleri bulunuyor.

Osman 8
Osman Sekiz (2022) Komedi Poster

Komedi filmleri çeken Ezel Akay, son filmindeki sıra dışı kahramanlarıyla seyirciyi şaşırtırken güldürmeyi de hedefliyor. Osman 8 filmi 1 Nisan 2022 günü sinemalarda gösterilecek.

Agorafobi nedir?

Agorafobi kısaca alan korkusudur. Kontrolün kendisinde olmadığı alanlarda bulunmaktan korkan kişi; evi terk etmekten, kamuya açık yerlerde bulunmaktan, dükkânlara girmekten, kalabalık içerisinde, sinemalarda, asansörde, dar ve kapalı odalarda bulunmaktan, trenle, otobüsle veya uçakla seyahat etmekten korkar.

Tim Seyfi ve Begüm Birgören
Osman Sekiz (2022) Komedi Tim Seyfi ve Begüm Birgören

Osman Sekiz (2022) Konusu:

Agorafobisi nedeniyle şehrin epey uzağında yaşadığı eski bir konak olan evinden çıkamayan, insanlarla yüz yüze gelmekte zorlanan ve sosyal ortamlara giremeyen Osman, daha huzurlu bir yaşam için buradan taşınmaya karar verir. Hedefine ulaşması için hastalığı kadar, uzun süredir ev arkadaşlığı yaptığı beş fantastik canavarla da mücadele etmesi gerekecektir. Bu noktada hayatına giren Nazlı ve Emlakçı Turan ile birlikte hayatı altüst olacaktır.


Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022

Yönetmen: Ezel Akay / Senaryo: Kemal Uçar / Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan / Müzik: Diler Özer, Metehan Dada / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Rock Films / Türkiye / 2022 / Süre: 1 saat 52 dakika / Komedi

Oyuncu Kadrosu:
Tim Seyfi (Osman)
Begüm Birgören (Nazlı)
Kemal Uçar (Emlakçı Turan)
ile Ezel Akay, İrfan Arslanoğlu, Bahar Kaplan, Emre Kıvılcım, Salih Usta, Candan Ünal, Bircan Çağlar, Cemal Caner Yavuz, Hasan Eflatun Akay, Bimen Zartar, İrfan Aslanhan, Ahmet Avni Yılmaz, İlayda Yörükoğlu, Beril Eş, Ezgi Eş, Yahya Özgür Yıkılmaz

Ezel Akay'ın Yönettiği Filmler
  • 2022 Osman 8 - Komedi
  • 2020 9 Kere Leyla - Komedi
  • 2012 F Tipi Film - Dram (ortak yönetmen)
  • 2008 7 Kocalı Hürmüz - Komedi
  • 2006 Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? - Komedi
  • 2004 Neredesin Firuze - Komedi

Osman Sekiz 2022
komedi posterden bir detay
 Güncelleme;
15.03.2022 Filmin 18 Mart 2022 olan vizyon tarihi 1 Nisan 2022 olarak değişti.

11 yorum:

  1. Ezel Akay' ı severim. 9 kere Leyla filmi hariç izlediklerimi beğenmiştim. Bu filmi de aktardıkların kadarıyla seveceğimi büyük ihtimal tahmin ediyorum. :) Teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Osman Sekiz filminin afişi beni benden aldı diyeyim. :) Dokuz Kere Leyla filminin yorumlarını okudum yazıyı hazırlamadan önce pek çokları olumlu bakmamış yapıma. Kadro da iyiydi halbuki. Osman Sekiz filminde emlakçılara yer verilmiş. Fırsatçı gibi gösterilmiş sanki, geçmişteki hamamcılar gibi emlakçılar da ayağa kalkmaz umarım :)

      Sil
  2. Bu tarz absürt komik şeyleri binimkiler sevivor. Bulunca çekeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmdeki fantastik sevimli canavarları merak ettim ben. Fark yaratırlar umarım. :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Fragmanı izledim de çok sarmadı beni. Bu arada agorafobi ile ilgili zamanında ben de yazı kaleme almıştım. https://www.rehitu.com/2019/06/488-pagofobi-frigofobi-ve-agorafobi.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada Tim Seyfi'yi tanıyormuşum ama adının Tim Seyfi olduğunu bilmiyordum. :)

      Sil
  4. Kafa dağıtmak için seyredilir Osman 8

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmandan ben de o izlemini edindim. Çok teşekkürler ;)

      Sil
  5. biraz fantastik biraz komik bir film geliyor gibi :)

    YanıtlaSil
  6. Ya bişi dicem de çok merak ettim. Bi kere Begüm Birgören'i yıllar evler sekiz bölüm yayınlanıp yayından kalkan Seher Vakti dizisinden beri çok severim.
    Tim Seyfi de role cuk olmuş gibi duruyor. :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön