31 Mart 2022 Perşembe

Morbius (2022)

Vampir Adam Morbius

Marvel Sinematik Evreni karakterleri arasına katılan Morbius, yarı insan yarı yarasa olan Biyokimyacı Michael Morbius'un yaratım hikâyesi ile sinemalara geliyor. Dallas Buyers Club (2013) filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olan Jared Leto'nun hayat verdiği Morbius, dâhi bir çocuk olan ve nadir görülen bir kan hastalığından musdarip, büyüdüğünde kanla bulaşan hastalıklar konusunda otorite sayılan bir bilim insanının yaratığa dönüşümünü anlatıyor.

Morbius (2022) Poster

Sony Pictures'ın yaratmayı hedeflediği Spider-Man Evreni filmleri arasında bulunan Aksiyon, Macera, Korku türündeki Morbius (2022), 1 Nisan 2022 günü ülkemiz sinemalarına geliyor. Film, dünya sinemalarıyla (30 Mart – 1 Nisan 2022) aynı günlerde izleyicinin karşısına çıkıyor.

Morbius filminin kadrosunda, tek sahnede yer alan Michael Keaton’ın beraberinde, uzun yıllar Doktor Who dizisiyle karşımıza çıkan Matt Smith’de yer alıyor. Morbius'un yer aldığı Marvel Comic çizgi romanını inceleyenler, Örümcek Adam ve vampir adam Morbius'un gelecek filmlerde birlikte yer alacağını düşünüyor. Örümcek Adam 3 filminde Sony filmi Venom karakterinin son sahnede görünmesi yine yeni filmlerde bu kahramanların bir araya geleceği yönünde izleyiciye ipuçları veriyor.

Morbius (2022) Matt Smith

Morbius (2022) Konusu:

Nadir görülen bir kan hastalığından ötürü sağlığı kritik durumda olan Dr. Morbius aynı kaderi paylaşan başkalarını da kurtarmaya kararlıdır ve bu amaçla Kosta Rika'ya giderek tehlikeli bir yola başvurur. Yarasalarla ilgili bu tehlikeli girişimi ilk başta radikal bir başarı gibi görünse de içindeki karanlık güç serbest kalır. İnsanüstü-yarı vampir bir varlığa dönüşür. Filmde, iyiliğin kötülüğe üstün gelip gelemeyeceğini, Morbius'un gizemli yeni dürtülerine boyun eğip eğmeyeceğini hep birlikte izleyeceğiz.

Morbius (2022) Jared Leto
Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022

Yönetmen: Daniel Espinosa / Senaryo: Matt Sazama, Burk Sharpless / Marvel comics: Roy Thomas, Gil Kane / Görüntü Yönetmeni: Oliver Wood / Müzik: Jon Ekstrand / Dağıtımcı: Warner Bros. Türkiye / Stüdyo: Sony Pictures / ABD / 2022 / Süre: 1 saat 44 dakika / Aksiyon, Macera, Korku / tt5108870 16+

Oyuncu Kadrosu:
Jared Leto (Dr. Michael Morbius rolünde)
Jared Harris (Michael'i okutan, akıl hocası Emil Nikols)
Matt Smith (Michael'in hasta arkadaşı Milo)
Adria Arjona (Martine Bancroft)
Michael Keaton (Araştırma finansörü, Adrian Toomes)
Tyrese Gibson (Simon Stroud)
Archie Renaux (Bobby)
Corey Johnson (Mr. Fox)
Charlie Shotwell (Genç Michael)

4 yorum:

  1. ooo letooo oooo batman keaton oooo vampir ooo moebos oooo güzeeel :)

    YanıtlaSil
  2. Bence toplumları gelecekte oluşabilecek yarı insan yarı hayvan görünümlü canlılara alıştırıyorlar bu tür filmlerle,mesela xmen vardı ve diğer yarı insan yarı hayvan karakterlerle ilgili filmler.. Bu da onlardan biri gibi duruyor.. Xmeni çok izledim bunu da izlerim fırsatım olursa..😊

    YanıtlaSil
  3. Belki daha önce yazmışımdır sevmiyorum vampir filmlerini. Gerelim-korku severim ama vampir neden bilmem saçma geliyor belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dramcıyız biz :) Bilmem gerekmese Marvel evreninde izleyeceğim çok az film olurdu. Ama devamlı çekiyorlar ve devamlı önüme geliyor. Konulara hakim olmak adına izliyorum yani :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön