29 Mart 2022 Salı

Doru Macera Ormanı (2020)

Doru’nun İkinci Sinema Filmi

Doru Macera Ormanı (2020) Poster

TRT Çocuk kanalında yayınlanan çizgi dizi, özgür ruhlu yılkı atı Doru'nun ikinci sinema filmi beyazperdeye geliyor. Doru Macera Ormanı (2020) adlı Animasyon 1 Nisan 2022 gösterime giriyor. Anibera Görsel Efekt ve Animasyon Stüdyoları’nın hazırladığı Doru Macera Ormanı (2020) filminin konusu bu kez bir sirkte geçiyor. Alaca, Doru ve Karatay sirk dünyasını tanıyıp oradaki yaşamın zorluğuna tanık oluyorlar.

Küçük seyircilerimiz ekrandan tanıdıkları kahramanların heyecanlı ve eğlenceli yeni macerasını izlerken sevimli bebek şempanze Şöbi ile tanışma fırsatı bulacak.

Doru, Karatay ve Alaca Karakterleri

Doru Macera Ormanı (2020)
Doru Macera Ormanı (2020) Alaca, Doru ve Karatay Sirkte
  • Doru: Genç bir at olan Doru gücü, hızı, cesareti ve olgunluğuyla kısa sürede tüm sürünün kalbinde yer etmiştir. Sürüdeki en yakın arkadaşlarıyla sürekli macera yaşarken karşılaştığı hiçbir canlıdan ne yardımını ne de sevgisini esirger.
  • Karatay: Doru'nun en yakın arkadaşıdır. Adını kapkara olan renginden alır; ama neşesi, heyecanı ve hayat dolu yapısı onun rengârenk kişiliğini hemen gözler önüne serer. Zaman zaman yanlış kararlar alan Karatay'ın Doru ile sırt sırta verdiğinde üstesinden gelemeyeceği problem yoktur.
  • Alaca: Sürünün en küçük üyesidir. Ağabeyleri Doru ve Karatay sayesinde her geçen gün yeni bir şey öğrenmekte ve doğayı tanımaktadır. Küçük yaşına rağmen herkese yetecek kadar sevgisi olan Alaca’nın başı her derde girdiğinde Doru ve Karatay kız kardeşlerinin yardımına yetişir.

Serinin ilk filmindeki maceranın konusuna buradaki adresten ulaşabilirsiniz; Doru (2017)

Doru Macera Ormanı (2020) Konusu:

Doru Macera Ormanı (2020)

Kamp yapmak için ormana bir hayvan sirki gelir. Sirkin sahibi olan Kinyas Alaca'yı kandırır ve sirke hapseder. Alaca sayesinde çok para kazanacağını düşünür. Alaca'nın kaybolduğunu ve sirkte olduğunu öğrenen Doru ve diğer sürü üyeleri, Alaca’yı sirkten kurtarmak için harekete geçer. Kurtarma planına göre Doru ve Karatay, Kinyas’ı sirkte çalışmak istediklerine ikna eder ve Alaca’nın yanına sızmayı başarırlar. Ertesi gün planı uygulayan kahramanlarımız, sirkten kaçmayı başarırlar. Fakat kaçtıkları at arabasının içinde onları bekleyen bir sürpriz vardır. Bu sürpriz; bebek şempanze Şöbi’dir. Doru, Karatay, Yaman ve Muhtar, ormandaki tüm tehlikelere rağmen, küçük maymunu annesine kavuşturmaya kararlıdır. Kinyas ise Şöbi'nin de kaçtığını anladığında küplere biner ve dostlarımızın peşine düşer.

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022

Yönetmen: Arkın Aktaç / Senaryo: Ali Salman, Özge Ceylan / Müzik: Güneş Özgeç, Taylan Aygar / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: Anibera / Türkiye / 2020 / Süre: 71 dakika / Animasyon

Seslendirme Kadrosu:

Dilek Gürel, Özgür Varul, Ünsal Şahin, Erhan Türkmen, Güneş Özgeç, Emin Yaraç, Doğu Aytun, Ali Hocaoğlu, Cansun Kinal, Nur Eraslan, İsmail Yıldız, Ali Çorapçı

8 yorum:

  1. izlemedimdi bi bakıyim buna :)

    YanıtlaSil
  2. Bunun çizgi filmi vardı trt çocukta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halen yayınlanıyor evet, hatta geçenlerde bir bekleme salonunda gözüm takılmıştı ve izledim :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. biz çocukken yapmadılar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çocukluğumda yerli yapım animasyon neredeyse hiç yoktu. Heidi, Şeker Kız Candy, Tontonlar, Nils ve Norton, Arı Maya, Clementine gibi yabancı dizilerle büyüdük. Şimdiki çocuklar şanslı bu konuda. Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Ayy oğlum az daha büyüseydi bu vizyona girmeden tüh giderdik ya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk filmin süresi 90 dakikaymış. Sanırım bu filmin süresi de bu dolaylarda olacak. Miniklerin dikkati izlerken dağılabilir düşünüyorum. Daha ne filmler gelir ilerleyen zamanlarda kısmet o filmlere olsun inşallah diyelim :))

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön