5 Mart 2022 Cumartesi

Ceviz Ağacı (2020)

Silenced Tree

Faysal Soysal'ın yazıp yönettiği, hikâyesi edebiyat öğretmeni Hayati'nin etrafında şekillenen Dram türündeki Ceviz Ağacı (2020) filmi 11 Mart 2022 günü sinemalara geliyor.

Ceviz Ağacı (2020) Poster

Ceviz Ağacı, Faysal Soysal'ın Üç Yol (2013) filminden sonra çektiği ikinci uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. Diğer adı 'Silenced Tree' olan yapımın başrollerini Serdar Orçin, Sezin Akbaşoğulları, Kübra Kip ve Ali Mert Yavuzcan paylaşıyor. Serdar Orçin'in başarılı performansıyla En İyi Oyuncu ödülleri kazandığı filmin, müzik, görüntü yönetmenliği ve kurgusu da başarılı bulunarak katıldığı farklı festivallerde ödüle layık görülmüş. Taşra da yaşayan entellektüel kesimin konu edildiği filmin çekimleri ise Bolu'nun Göynük ilçesinde gerçekleştirildi.

Ceviz Ağacı (2020) Faysal Soysal

Babası küçükken intihar eden, öyküler yazan ama çevresinde ciddiye alınmayan ve resim öğretmeni olan eşiyle sorunları olan Hayati'nin yaşadıkları filmde ifade edilirken sık sık edebiyat dünyasından isimleri karşımıza çıkarıyor. Ceviz Ağacı'nın fragmanında Franz Kafka'nın Dönüşüm kitabından 'Uzun zamandır, Gregor Samsa gibi bir sabah böcek şeklinde uyanmadığıma hayıflanıyorum.' atfı yer alıyor. Bunun yanında Oğuz Atay'ın Tutunamayanlar'ı ve Charles Baudelaire metinlerine de gönderme yapılıyor.

Ceviz Ağacı (2020) Serdar Orçin

Ceviz Ağacı (2020) Konusu:

Birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip edebiyat öğretmeni Hayati, eşi tarafından hor görülüp terkedilir. Bir süre sonra ataerkil özellikteki kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olduğunu iddia edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir. Peki, işlemediği bir kadın cinayetini neden üstlenir insan? Film bu sorunun peşinde insanın en saklı, en gölgede kalmış, derin taraflarını aydınlatmaya çalışırken tutunamayış, kadın cinayetleri, şiddetin bin bir yüzü, edebiyat, tutkular ve pişmanlıklar gibi uğraklarıyla dünya yüzünde insan için özne olarak var olmanın imkânını sorguluyor.

Vizyon Tarihi: 11 Mart 2022

Diğer Adı: Silenced Tree / Yönetmen - Senaryo: Faysal Soysal / Görüntü Yönetmeni: Vedat Özdemir / Müzik: Payam Azadi / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: Balkon Filmcilik / Türkiye / 2020 / Süre: 1 saat 58 dakika / Dram / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Serdar Orçin (Hayati rolünde)
Sezin Akbaşoğulları (Hayati'nin eşi Yaprak)
Kübra Kip (Serap)
Ali Mert Yavuzcan (Ahmet)
Şebnem Dilligil (Kadife)
Rıza Akın (Turgut)
İskender Altın (İsa)
Murat Mahmutyazıcıoğlu (Murat)

13 yorum:

  1. filmde bir derinlik var gibi anlamak için odaklanılmalı sanırım, merak ettim. Linkleme için teşekkür ederiz ^^ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Franz Kafka konusu güzel denk düştü :)
      Ben de teşekkür ediyorum ;)

      Sil
  2. Çok ilgimi çekti, İnternete düşerse izleyim. Göynük'ü de severim zaten. Oyuncular da iyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göynük yönetmenler tarafından tercih edilen bir ilçe. Daha önce de 1997 yılı yapımı olan Ömer Kavur’un yönettiği Akrebin Yolculuğu çekilmiş orada. Kocan Kadar Konuş Diriliş filminin de orada çekildiğini duymuştum. Günübirlik gitmiştim. Sevilmeyecek gibi değil yani :)

      Sil
  3. Hımm aksiyonsuz bir film :) klasik filmler arasına girebilir,bilemicem.. Vizyon tarihi de ilginçmiş 11 Mart,Japonların tsunami yaşadığı tarih,Japonlar duymasın..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9,1 lik deprem. 11 yıl geçmiş büyük yıkımın üzerinden. O günlere gitti şimdi... Bir daha yaşanmaz umarım.
      Filmin değeri yıllar içinde yerini bulacak sanırım. :)

      Sil
  4. Bu tarz filmler benim ruhumu daraltıyor. O yüzden bana çok uygun değil gibi sanki. :)

    YanıtlaSil
  5. bodler, oğuz, kafka oooo :) izlenir, ilginç de konu :) bikaç güne yazcam ama ilk 17 filmi bitirmiş oldum haftasonu. coda iyiydi, hayatımın şarkısı kadar değil ama :) king richard iyiydi, will smith de, smith alabilir, macbeth, denzel aşmış, hiç böyle izlemediydik onu, film sıkıcı ama, power dog ilginçti, benedict iyi tabi, sert kovboy, annesi ile sorunlu, gizlice eşcinsel, iyi filmdi o da. belfast ı en son izledim, çok çok iyiydi belfast. belfast alabilir hatta alsın yani :) dune ve belfast en iyi gibiler sanki :) ardından da licorice, power dog geliyor gibi :) sonra coda :) richard :) sonra drive my car, sonra alley :) sonra west side, en son da dont look up :) düşüncem tabii daha :) şimdii, uluslar arası dört adayı izlicem, bir de encanto yu, bu kadar, animeleri sonra izlerim artıkın. 22 film olcak yether :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animasyonlarda Flee hariç hepsi de tatliş filmler. :) Hayatımın Şarkısı filminin tadı bir başkaydı. Gülmeyi başartan, beni şaşırtan sahneleri nedeniyle ayrı sevmiştim o filmi. CODA'nın da kadrosu dikkat çekici ayrıca balıkçılığı konu edişi, konuyla ilgili yaşanan sorunları ele alışları ilginç geldi bana... Uluslararası filmlerde Lunana var onu çok merak ediyorum. The Hand of God tam İtalyan tarzında. Yönetmenin Youth filmini izledin mi bilmiyorum ama bazı cesaret isteyen sahnelerin yönetmenin aklına niye girdiği konusunda Tanrının eli filmi fikir edinmemi sağladı. :) The Power of the dog filminde Benedict'in Kodi Smit-McPhee'ye karşı gardını indirdikten sonra gelişen olaylar etkilemişti beni... Belfast'a muhaletefim. Güzel filmdi, özellikle yaşlı çift hoşuma gitti ama bir şey onu sevmekten alıkoyuyor beni... Denzel'i ben Fences'te çok sevmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam o da tiyatro uyarlamasıydı... İzleme konusunda yetiştim sana ama yazma konusunda Paralel Anneler'e takıldım kaldım. Ah, onu bir yazsam önüm açılacak :))

      Sil
  6. belfast roma yı andırmış biraz :) bir de bu sene biyografi, dönem, yeniden çevrim hep :) ama spencer gözdem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak edip biyografik tarzdaki filmlerin listesini çıkardım. Belfast, King Richard, Spencer, Being the Ricardos,The Eyes of Tammy, Faye, Tick, Tick … Boom!, The Hand of God, Flee ve House of Gucci yani 9 film var. :)

      Sil
  7. Etkileşimlerine bakınca epey ağır bir film gibi. Ama Ceviz Ağacı ismi işte...

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön