27 Şubat 2022 Pazar

Yaramaz Çocuklar (2021)

Les Enfants Terribles

Liman Film'in yapımcılığını üstlendiği, Ahmet Necdet Çupur'un yönettiği Belgesel türündeki Yaramaz Çocuklar (2021) 4 Mart 2022 günü gösterime giriyor. Festival yolculuğunu tamamlayan ve Başka Sinema dağıtımıyla sinemalara gelecek olan film, Antakyalı bir ailenin yaşamından kesitler sunuyor, geçmişle bugün, eskiyle yeni arasındaki çatışmayı anlatıyor.

Les Enfants Terribles (2021)
Yaramaz Çocuklar (2021) Poster

Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film ve Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu ödülünü kazanan yapım, Saraybosna Film Festivali’nde İnsan Hakları Ödülü’ne (Human Rights Award) layık görüldü. 52. Visions du Réel'e katılan Yaramaz Çocuklar - Les Enfants Terribles, burada uluslararası kategoride Jüri Özel Ödülü'nü (Jury Prize Région de Nyon) kazandı.

Yaramaz Çocuklar (2021) Konusu:

Okumasına karşı çıkılan Zeynep, üniversite eğitimine devam edebilmek için açık liseye kaydolmuş ve bir fabrikada çalışmaya başlamıştır. Abisi Mahmut ise görücü usulü evlendiği eşinden ayrılmaya karar vermiştir. İki kardeşin bu sıra dışı değişimi, hem muhafazakâr ailelerinde, hem de geleneksel bir hayatın sürdüğü köyleri Keskincik’te huzursuzluğa neden olur. 20 yıl önce, benzer bir süreç geçirmiş ve eğitimine devam edebilmek için köyünden ayrılmış olan abileri Ahmet, kardeşlerine destek olmak için Fransa’dan Keskincik’e dönüp onların yaşadıklarını kayıt altına alıyor. Belgesel, geçmişle bugün, eskiyle yeni arasındaki çatışmayı anlatıyor.

Yaramaz Çocuklar (2021)

Vizyon Tarihi: 4 Mart 2022

Diğer Adı: Les Enfants Terribles / Yönetmen - Senaryo: Ahmet Necdet Çupur / Görüntü Yönetmeni: Ahmet Necdet Çupur / Müzik: John Gürtler, Jan Miserre / Dağıtımcı: Başka Sinema / Yapım: Liman Film / Türkiye, Fransa, Almanya / 2021 / Süre: 1 saat 32 dakika / tt14345436 / Belgesel

Oyuncu Kadrosu:
Ahmet Necdet Çupur
Zeynep Çupur
Mahmut Çupur
Nezahat Çupur

8 yorum:

  1. Güzel gibi. Severim böyle hikayeleri ben.

    YanıtlaSil
  2. İlgimi çekti, hayatın içinden yapımları seviyorum. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir yapımmış merak ettim aslında

    YanıtlaSil
  4. Çok benlik gibi durmuyor film ama internette düşürürsem yine de bakarım.

    YanıtlaSil
  5. Bu iyi haber ancak bizim şehirdeki Başka Sinema filmleri oynatan salonda ilk hafta değil de ikinci hafta oynayacak gibi gözüküyor şu an, çünkü afişi sahne almamış henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin gösterim günleri benim de dikkatimi çekmişti. Başka Çarşamba gösterimlerine dahil etmiş gibiler. 16 Mart tarihini görünce, önce film erteleme alacak düşüncesi hasıl olmuştu bende. Ama İstanbul Ankara salonlarına dair hiç bir bilgi göremedim Başka Sinema'nın sitesinde. 3 Mart gecesi iyice kesinleşir. Erteleme alan çok film oluyor. Bu durumda yazılarıma güncelleme notu ekleyip değiştiriyorum. :)

      Sil
  6. Bu tarz belgeselleri severim ben. Sinemada belki izleyemem ama internete düşünce bakarım.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön