6 Şubat 2022 Pazar

Malazgirt 1071 (2019) | 2506

MALAZGİRT 1071

Özgür Bakar ve Bilal Kalyoncu'nun yönettiği Tarihi, Savaş, Aksiyon türlerindeki Malazgirt 1071 (2019) 2506 Sinema & Televizyon üretimiyle sinemalara geliyor. 11 Şubat 2022 günü gösterime girecek olan yerli film, Anadolu tarihinde önemli bir yeri olan Malazgirt Savaşını ele alıyor. Tarihi yapımın çekimleri İstanbul ve Konya'da gerçekleştirildi. TRT'nin ortak yapımcı olduğu Malazgirt 1071 filmindeki önemli rolleri ise Cengiz Coşkun, Caner Kurtaran, Haluk Piyes ve Vildan Atasever paylaşıyor.

Yayınlanacağı ilk kez 2019 yılı Kasım ayında açıklanan daha sonra defalarca vizyon tarihi ertelenen filmin ismi değişmiş "Malazgirt 1071 - Bizans'ın Kıyameti" olarak duyurulmuştu...

Malazgirt 1071 (2019) | 2506 Poster

Malazgirt 1071 (2019) Konusu:

Alparslan'ın hayali Müslüman toplulukları Selçuklu bayrağı altında birleştirmektir. Alparslan, amcası Tuğrul Bey döneminde başlayan Anadolu seferlerini devam ettirir. Romen Diyojen Bizans'ta yaşanan iç karışıklıklar olduğu bu dönemde Türk tehdidini fark ederek darbe girişimiyle yönetimi ele geçirmeye çalışsa da başarılı olamayarak idama mahkum edilir. Kraliçe Ludika'nın bir gece yarısı operasyonu ile tahta çıkan Diyojen'in hedefinde, Türkleri Anadolu’dan atma düşüncesi vardır. Bizans ve Türk orduları Malazgirt Ovası'nda karşı karşıya gelir.

Vizyon Tarihi: 11 Şubat 2022

Yönetmen: Özgür Bakar, Bilal Kalyoncu / Senaryo: Bilal Kalyoncu, Özgür Bakar, Alper Kıvılcım / Görüntü Yönetmeni: Hakkı Kaplan, Uğur Kaplan / Müzik: Fırat Deniz Haznedaroğlu, Çağlar Haznedaroğlu / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: 2506 / Türkiye / 2019 / Süre: 2 saat 10 dakika / Tarihi, Savaş, Aksiyon

Oyuncu Kadrosu:
Cengiz Coşkun (Alparslan)
Haluk Piyes (Afşin Bey)
Caner Kurtaran (Romen Diyojen)
Vildan Atasever (Kraliçe Ludika)
Hasan Küçükçetin
İnan Ulaş Torun
Edip Zeydan
Mehmet Çelik
Ali Düşenkalkar

6 yorum:

  1. TRT' de dizisi de var zaten, filmi de gelmiş. Fragman güzel görünüyor ama bir yerden sonra hep aynı gibi geliyor bu tarz filmler. :)

    YanıtlaSil
  2. doğu ekspresinde cinayeti not aldım önce ..teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kocam Bey bu filmi merak ediyordu. Sanırım bende onla izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaş sahnelerinin olduğu filmleri çoğunlukla seviyor erkekler. :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. tarihi konuların işlendiği yapımları seviyorum gerçekten

    YanıtlaSil
  5. tam uyuycağım film :) vildan atasever yaa, kader adlı filmini çok severim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön