2 Şubat 2022 Çarşamba

Kürtaj - Happening (2021)

L'événement

78. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan Ödülünü kazanan Kürtaj - Happening (2021) filmi Başka Sinema dağıtımıyla 4 Şubat 2022 günü sinemalara geliyor. Yönetmen Audrey Diwan'ın ikinci filmi olan L'événement aynı adlı bir kitaptan senaryolaştırıldı. Fransız yazar Annie Ernaux’nun 2000 yılında basılan otobiyografik romanı L'Événement Türkçeye çevrilen kitaplar arasında bulunuyor. 1960'lı yılları konu eden film, kürtajın yasak olduğu bir dönemde Fransa'da yaşayan edebiyat öğrencisi olan hamile "Anne Duchesne" karakterini merkezine alıyor. L'événement filminin başrollerini ise Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein ve Luàna Bajrami üstleniyor.

L'événement
Kürtaj - Happening (2021) Poster

Kürtaj - Happening (2021) Konusu:

İstediği okulu kazanıp yaşadığı küçük şehirden çıkabilmek için sınavlara hazırlanan Anne, beklenmedik bir şekilde hamile kalınca yasal olmadığı için gizlice kürtaj olabileceği çeşitli yolları dener, bir şekilde yardımına koşacak birini bulmaya çalışır. Film, hayatının dönüm noktasındaki Anne’in yaşadıklarını yargılamadan aktarıyor.

Kürtaj - Happening (2021) Sandrine Bonnaire ve Anamaria Vartolomei
Vizyon Tarihi: 4 Şubat 2022

Diğer Adları: L'événement, Happening / Yönetmen: Audrey Diwan / Senaryo: Audrey Diwan, Marcia Romano / Uyarlama: Annie Ernaux'un L'événement kitabı / Görüntü Yönetmeni: Laurent Tangy / Müzik: Evgueni Galperine, Sacha Galperine / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2021 / Süre: 1 saat 40 dakika / Dram / tt13880104 / 18+

Oyuncu Kadrosu:
Anamaria Vartolomei (Anne Duchesne)
Kacey Mottet Klein (Jean)
Luàna Bajrami (Helene)
Louise Orry-Diquéro (Brigitte)
Louise Chevillotte (Olivia)
Pio Marmai (Profesör Bornec)
Sandrine Bonnaire (Gabrielle Duchesne)

8 yorum:

  1. Bu da ilginçmiş. Listeye ekledim..
    Bu arada hala Spencer filminin internette açılmasını bekliyorum :( bir an önce yayınlansa yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O filmin altyazısının çıktığını biliyorum. Eli kulağındadır diyeceğim ama emin olamıyorum. Belki farklı sitelerde yayınlanmıştır...
      Happening bu yılın çok konuşulan filmlerinden oldu. Festivallerde daha önce ülkemize gelmişti. :)
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Aynı durumda kalan kız öğrencilerin durumu geldi aklıma..Böyle çok sayıda genç okullu hamileler vardı sanmıyosam,onların yaşadığı durumu aktarmış hemen hemen..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı anda hamile kalmaya karar veren öğrencilerin filmi miydi bahsettiğin? İzlemiştim o filmi. Ama sanırım Happening o filmden çok daha sert bir yapım. Okuduğum incelemelerden bunu çıkardım ben.
      Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. nette varsa izleyim hemen bunu, filmlerde kürtaj ve doğum sahnesi izlemek de pek kolay olmauyor ama :) geçen günkü iran filmlerinden sara ve ayda dışındakileri bulamadım netteki sitelerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sara ve Ayda'yı izledimmm :) 3 gündür A Cube of Sugar'ı bekliyorum. Diğerlerini benim cenapta bulamadım. Akışına bırakacağız mecburen...
      Bir yorumda Antalya'da filmi izleyenlerden birinin fenalık geçirdiğini okumuştum. Bahsettiğin sahneler filmde büyük ihtimalle var...

      Sil
  4. başlığı görünce nereden biliyorum demiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin Venedik'te yakaladığı başarı tanınmasına yol açtı. :) Türkiye'de Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girecek. Bu da sınırlı sayıda sinemada gösterileceği anlamına geliyor. Çok teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön