21 Şubat 2022 Pazartesi

Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021)

THE VAULT 2021

“İspanyol gemisi Nuestra Senora de las Mercedes 1804 yılında İngilizler tarafından batırıldı. 2007 yılında Odyssey Marine Exploration, Portekiz kıyılarındaki batıktan 594.000 altın ve gümüş sikke çıkardı. Şirket ve İspanya hükümeti arasında 5 yıl süren davanın ardından 2012 yılında 500 milyon dolar değerindeki madeni paraların İspanya'ya teslim edilmesine karar verildi...”

Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021) Poster

Katalan yönetmen Jaume Balagueró bu olaydan esinlenerek İspanya Merkez Bankası'nı soyma planları yapan bir ekibin hikâyesini perdeye taşıdı. Gerilim, Aksiyon, Macera türlerindeki Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021) filmi 25 Şubat 2022 günü gösterime girecek. 'The Vault (2021)' ismi de verilen yapım Avrupa, Güney Amerika ve Asya ülkelerinde 'Way Down' ismiyle gösterildi. Filmin önemli rollerini ise Freddie Highmore, Astrid Bergès-Frisbey, Luis Tosar, Sam Riley, Liam Cunningham paylaşıyor. Famke Janssen'in de kısa bir rol aldığını, ismini altta yazan kadroda görenler için açalım.

Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021)

Kasa: Büyük Soygun'un konusu Madrid'de geçiyor. 2010 yılında geçen film, yüksek teknolojik imkânların olmadığı bir döneme ait. Film, geçmişte hazinenin denizden çıkarılmasıyla açıldıktan sonra ekibin bir araya gelişi ve sonrasında da soygun planlarının yapılışı sırasını takip ediyor. Aksiyonlu bölümler ise ilerleyen sahnelerde yer alıyor. Pan’ın Labirenti filminin yapımcılarının imzası olan filmde bilmeceleri sevenler için de bölümler bulunuyor. Ayrıca soyguncular kadar banka görevlilerinin de hatırı sayılı derecede zekice davrandıklarını belirtelim...

Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021) Sam Riley ve Luis Tosar

Kasa: Büyük Soygun - Way Down (2021) Konusu:

Ordu karargâhının karşısında bulunan İspanya Merkez Bankası'nı şimdiye kadar kimse soyamadı. Yüzyıldan fazla bir süre önce inşa edilen kasa için ne tür bir mühendislik kullanıldığına dair hiçbir plan yok... Thom, Cambridge Üniversitesi'nde yetenekli bir mühendislik öğrencisidir ve petrol işiyle uğraşan babasının çevresinden ona iş teklifleri yağmaktadır. Gemi kurtarma işi yapan sanat tarihi uzmanı Walter onu soygun için işe almayı başarmıştır. Soygunun yapılacağı gizemli mekâna erişmenin sırrını keşif işi genç mühendis Thom'u korkutmaz. Efsanevi hazine 10 gün boyunca bankanın kasasında duracaktır ve Thom bu süre zarfında kasanın sırrını keşfedip Walter'ın kurduğu ekiple bir plan hazırlamak ve saldırıya geçmek zorundadır.

Vizyon Tarihi: 25 Şubat 2022

Diğer Adları: Way Down, The Vault / Yönetmen: Jaume Balagueró / Senaryo: / Görüntü Yönetmeni: Daniel Aranyó / Müzik: Arnau Bataller / Dağıtımcı: Özen Film / İspanya / 2021 / Süre: 1 saat 58 dakika / Gerilim, Aksiyon, Macera / tt9742794 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Freddie Highmore (Thom rolünde)
Astrid Bergès-Frisbey (Dolandırıcı, Lorraine)
Luis Tosar (Lojistik uzmanı, Simon)
Sam Riley (Eski bir MI6 ajanı, James)
Liam Cunningham (Kurtarma şirketi sahibi, Walter Moreland)
Jose Coronado (İspanya M.B. güvenlik başkanı, Gustavo)
Emilio Gutiérrez Caba (İspanya M.B. Başkanı)
Axel Stein (Hacker, Klaus)
Daniel Holguín (Munoz)
Famke Janssen (Margaret)

5 yorum:

  1. eh izlerim bunu daaa, yaşasın filmler :)

    YanıtlaSil
  2. esinlendiği olay çok ilginçmiş, duymamıştım daha önce :) film de güzel olacak gibi :)

    YanıtlaSil
  3. internete "tic toc boom similar movies" dersen bir dolu film listeleri çıkıyor, ordan bulabilirsin aradığını :)

    YanıtlaSil
  4. Bizim erkekler sever bunu. Denk gelince seyredelim biz de

    YanıtlaSil
  5. Ay ben bayılırım soygun filmlerine ya, şu amca da GOT'ta oynuyordu sanki değil mi?

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön