11 Şubat 2022 Cuma

Bergen (2021)

Arabesk müziğin unutulmaz seslerinden Bergen'in hayatının anlatıldığı Dram, Biyografi türündeki Bergen (2021) filminin 4 Mart 2022 günü gösterime girmesi bekleniyor. Yönetmenliğini Mehmet Binay ve M. Caner Alper'in üstlendiği filmin başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran paylaşıyor. Çekimlerine 2021 yılının Ekim ayında başlanan filmin projesi ilk açıklandığında Serenay Sarıkaya'nın Bergen rolünü canlandırması söz konusuydu. Çekim süreci Pandemi nedeniyle uzayınca, oyuncunun programına uymamış ve rolü Farah Zeynep Abdullah üstlenmişti. 

Bergen (2021)
Bergen (2021) Poster

Sahne adı Bergen olan Belgin öldürülmeseydi bugün 63 yaşında olacaktı. Müzik yeteneği sayesinde konservatura giren, öğrenciyken sahneye çıkan Belgin çalışmak için Ankara'dan Adana'ya gittiğinde ise kocasıyla tanıştı. Müzik tarzını değiştiren ve evlenen Bergen, şiddet gördüğü yıllarda yüzüne kezzap atılması sonucu bir gözünü kaybetmiş, sonrasında ise kurşunlanarak 30 yaşındayken öldürülmüştü.

Bergen (2021) Gazete Küpürü

Sözleri Levent Bektaş'a, müziği Uğur Bayar'a ait olan 'Acıların Kadını' şarkısını söyleyen Bergen yıllarca dillerden düşmeyen bu şarkısıyla hafızalara kazındı.

Acıların Kadını Şarkı Sözleri: "Yıllar yılı dert yolunda / Ne ilk ne de sonuncuyum / Kahrediyor hayat beni / Acıların kadınıyım / Yıllar yılı dert yolunda / Ne ilk ne de sonuncuyum / Kahrediyor hayat beni / Acıların kadınıyım / Söylemiyor kimse derman / Öyle zor ki mutlu olmak / Yüreğinde büyük ferman / Acıların kadınıyım / Ben acılar kadınıyım / Sevdalardan darbe yedim / Şu gönlüme sevme dedim / Ömrü yâre kul eyledim / Acıların kadınıyım / Sevdalardan darbe yedim / Şu gönlüme sevme dedim / Ömrü yâre kul eyledim / Acıların kadınıyım / Çektip gitti sevilenler / Gariplerdi ezilenler / Dünya sizin, sevmeyenler / Acıların kadınıyım / Ben acılar kadınıyım"

Bergen (2021) Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçiğolu

Bergen (2021) Konusu:

Filmde, 80'li yıllara damgasını vurmuş sanatçılardan biri olan şarkıcı Bergen'in trajik olaylarla bezeli hayat hikâyesi anlatılıyor.

Vizyon Tarihi: 4 Mart 2022

Yönetmen: Mehmet Binay, M. Caner Alper / Senaryo: Yıldız Bayazıt, Sema Kaygusuz / Görüntü Yönetmeni: Mirsad Heroviç / Müzik: Mazlum Çimen / Dağıtımcı: CJ ENM / Yapım: Orchestra Content / Türkiye / 2021 / Süre: - / Dram, Biyografi

Oyuncu Kadrosu:
Farah Zeynep Abdullah (Bergen)
Erdal Beşikçioğlu (Bergen'in kocası)
Tilbe Saran (Sabahat, Bergen'in annesi)
Nergis Öztürk (Nadire)
Ali Seçkiner Alıcı (Cevdet, Gazinocu)
Şebnem Sönmez (Suna)
Ahmet Kayakesen (Abdullah)
Nurcan Eren
Suzan Kardeş
Arif Pişkin (Selahattin)
Petek Dinçöz (Zeynep)

17 yorum:

  1. harika bir ses, korkunç bir hayat hikayesi...

    böyle olaylar üzüyor beni gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 yıl önce var olan kadın şiddetinin azalmadan devam etmesi ayrı bir acı kaynağı.
      Çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Kocası ne kadar az ceza almış. Bunlara ödül gibi ceza verirlerse şiddet ve diğer suçlar bitmez tabi.
    Fragmanı izledim ama hiç Bergen havası alamadım. Serenay' ın olmadığı da iyi olmuş, onun oyunculuğunu beğenmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanatçının geçmişini araştırırken bu küpüre rastladım, insan hayatı bu kadar mı ucuz olur. Habere şaşırdım kaldım. Bergen'in daha dobra bir havası vardı aklımda kaldığı kadarıyla. Sahneye has bir tavırda olabilir bu aklımda kalan. Farah Zeynep Abdullah Unutursam Fısılda filminde de şarkı söylemişti diye hatırlıyorum. Yabancı değil bu rollere yani.
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Bu da peşine düşeceklerimden.. teşekkürler Zulalciğim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 'Yüreğimde büyük fehman' Fehman kelimesi için blogunu biraz karıştırmış olabilirim :))
      Çok teşekkürler canım :)

      Sil
    2. TDK ya baktım yok, fehmen olarak aradım o da yok
      valla bilemedim Zülalciğim.. sen buldun mu peki?

      Sil
    3. Bir kaç yere birden bakmış ama bulamamıştım. Yorumundan sonra buldum :) Ama ne buldum?
      Şarkı sözlerini aldığım kaynak yanlış yazmış. Bir de üstüne şarkıyı dinledim. 'Ferman' mış doğrusu :) Seni de uğraştırdım, çok teşekkür ediyorum canım. :)

      Sil
    4. Hahahahahahha ben de ararken dedim bu kelimede kesinlikle bir yanlışlık var ama dur bakalım.. ay neyse ya bulundu ya doğrusu :D

      Sil
  4. "Acıların Kadını" parçasını çok dinlemişimdir 80'li yılların ortalarıydı sanmıyosam,bir de Emrah'ın "Acıların Çocuğu" vardı vay be ne günlerdi o günler,her ikisini de beğenerek dinlerdim.Bu filmi izleyebilirim.,teşekkürler..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 80'li yıllardı. TRT'de arabesk müzik yasaktı o dönemlerde. Kaset, gazino, lokallerin parladığı yıllardı. Film bir dramı anlatırken bir yandan da nostalji yaşatacak bizlere :)

      Sil
  5. Çok hazin bir yaşam, çok erken bir veda. İzlemeyi isterim fakat yüreğim kaldırır mı bilmiyorum. Kadınlarımızın geleceği, refahı için caydırıcı cezalar şart. Umarım farkındalık yaratan bir film olur. Çok teşekkürler bu güzel paylaşım için. Emeğine yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bergen'in yaşadıkları yürek kaldırmaz, buna hem fikirim. Filmin danışman kadrosu basına yansımıştı. Aralarında sosyolog ve bir de psikiyatr var. Filmi hassas bir denge üzerine kurduklarını düşünüyorum. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. izlerim tabisi, farah zeynep de nasıl canlandırdı merak ediyorum, iyidir herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenlerden Caner Alper'i tanımıyorum ama Mehmet Binay Zenne'nin yönetmeni. Ekipten iyi bir iş bekliyorum. İnşallah yanıltmazlar bizi. :)

      Sil
  7. Farah tan yana pek bir umutluyum bakayım çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön