8 Şubat 2022 Salı

6 Numaralı Kompartıman - Compartment No.6 (2021)

Hytti nro 6

İki yabancının aynı kompartımanı paylaştığı uzun bir tren yolculuğunu anlatan '6 Numaralı Kompartıman' filmi 2011 yılında yayımlanan Rosa Liksom’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı. Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü kazanan film aynı zamanda Finlandiya'dan Oscar Adayı oldu. Film, Uluslararası Film dalında Oscar adayı 15 finalisti arasında bulunuyor. 6 Numaralı Kompartıman - Compartment No.6 (2021) sinemalara 18 Şubat 2022 günü gelecek. Başka Sinema Dağıtımı ile gösterilecek olan filmin yönetmenliğini ise Finli yönetmen Juho Kuosmanen üstleniyor. Orjinal adı Hytti nro 6 olan Dram, Romantik türlerindeki filmin başrollerini Yuriy Borisov, Seidi Haarla ve Yuliya Aug paylaşıyor.

6 Numaralı Kompartıman - Compartment No.6 (2021) Poster

6 Numaralı Kompartıman - Compartment No.6 (2021) Konusu:

Finli arkeoloji öğrencisi Laura, aşk yaşadığı tez danışmanı Irına’yla planladığı ama arkadaşı son anda gelmekten vazgeçtiği için tek başına çıktığı yolculukta, dondurucu soğuğun hâkim olduğu Murmansk’a tarih öncesi taş resimleri görmeye gider. Altı numaralı kompartımanı kazınmış saçları, içip durduğu votkası, kaba saba haliyle, kadın düşmanı sözler söylemekten geri durmayan Rus maden işçisi Vadim’le paylaşmak zorundadır. Vadim, Murmansk’ta madende çalışmaya gitmektedir. Ayrı dünyaların insanları olsalar da yolculuk onları bir tür dostluğa mecbur eder.

6 Numaralı Kompartıman - Compartment No.6 (2021) Seidi Haarla ve Yuriy Borisov
Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2022

Diğer Adları: Hytti nro 6, Compartment No. 6 / Yönetmen: Juho Kuosmanen / Senaryo: Juho Kuosmanen, Andris Feldmanis, Livia Ulman / Uyarlama: Rosa Liksom’un aynı isimli romanı / Görüntü Yönetmeni: Jani-Petteri Passi / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Almanya, Estonya, Finlandiya, Rusya / 2021 / Süre: 1 saat 47 dakika / Dram, Romantik / tt10262648

Oyuncu Kadrosu:
Yuriy Borisov (Vadim rolünde)
Seidi Haarla (Laura)
Yuliya Aug (Natalia)
Dinara Drukarova (Irina Mezhinskaya)
Polina Aug (Resepsiyonist)

10 yorum:

  1. Kuzey ülkelerinin filmlerini seviyorum, mesajları çok net, duru, açık. Sağol Zülalciğim :)

    YanıtlaSil
  2. Afişi bile çok çekici. Seyredeyim bunu ben. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcak bir film olduğunu duymuştum. 6 numaralı Kompartıman'ı ben de merak ediyorum. Cıkar çıkmaz izlemeyi düşünüyorum. :)

      Sil
  3. ooooo bunu izlemeden sevdim, hem kuzey hem de trende geçiyor, trende geçen ne filmler var yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenin bir sözü vardı. Aklımda kaldığı kadarını yazayım. Yol filmlerinde araba yolculukları özgürlüğü simgeler. Her istenen yapılabilir. Ama tren yolculuklarında gidilen yön bellidir. Bir yazgıyı yaşarsınız... Filmde yaşanan yazgının işlenişi güzelmiş diye duydum. :)

      Sil
  4. Adindan gerilim filmi gibi gelmisyi. Degilmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film Dram ama aynı zamanda Romantik. Gerilim sanırım hiç yok filmde. Güzel olacağını düşünüyorum. Oscar adaylığı alır diye düşünmüştüm ama son 5'e kalamadı maalesef.
      Çok teşekkürler. :)

      Sil
  5. Çok keyifle izlediğim sıkı bir filmdi, hatta bir yazımın içinde bahsederken şöyle bir cümle kullanmıştım: "....fakat yönetmen Juho Kuosmanen çok hain. Ser veriyor sır vermiyor ve ilmek ilmek örüyor filmi. Alıyor beni bir merak. Sürüklüyor... Sürüklendikçe daha çok seviyorum. "

    Not: Filmde gerilim var ancak çok tatlı bir ters köşe durumu, son bölümse nefes kesiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevkoz doğru hissetmiş yani :) Yorumunuzdan sonra filmi iyice merak ettim. Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön