17 Ocak 2022 Pazartesi

Koloni - Tides (2021)

THE COLONY (2021)

Almanya, İsviçre ortak yapımı olan Bilim-Kurgu, Gerilim türündeki Koloni - Tides (2021) 21 Ocak 2022 tarihinde gösterime giriyor. Tim Fehlbaum'un yönettiği yapım, Bir Film dağıtımıyla dublajlı ve altyazı seçenekleriyle seyirciye sunulacak. 71. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan filmin başrollerinde Nora Arnezeder, Iain Glen, Sarah-Sofie Boussnina ve Joel Basman yer alıyor. İngilizce çekilen filmin yapımcısı ise Kurtuluş Günü, 2012, Beyaz Saray Düştü ve Godzilla filmleriyle tanınan Rolland Emmerich. Yapımcı Emmerich, Tim Fehlbaum'un 2011 yılında yönettiği 'Hell' filmine de destek vermişti.

Felaket filmlerine yeni bir örnek olan The Colony (2021) filminde uzak bir gelecekte felakete sürüklenen ve yaşanmaz hale gelen dünyadan ayrılan bir koloniden üç astronot felaketten iki nesil sonra dünyayı kontrol için geri gönderilecek. Seyirciler bu filmde dünyayı felaket sonrası oluşan kasvetli atmosferiyle izlemeye hazırlıklı olsunlar...

the colony 2021
Koloni- Tides (2021) Poster

Koloni - The Colony (2021) Konusu:

Savaşlar, salgınlar ve iklim değişiklikleri yüzünden felakete sürüklenen Dünya'dan seçkin bir grup yaşamanın mümkün olduğu Kepler 209 gezegenine yerleşir. Ancak var olan radyasyon yüzünden doğurganlık sıfıra düşer. Dünyadaki yaşamın yeniden mümkün olup olmadığının araştırılması için bir uzay kapsülü dünyaya gönderilir. Ancak atmosfere girerken kontrolden çıkan uzay kapsülünün inişinden sadece astronot Blake sağ kurtulur. Kendisini bir anda zorlu bir hayatta kalma mücadelesinin içinde bulan Blake, tüm insanlığın kaderini belirleyecek seçimler yapmak zorunda kalır.

Vizyon Tarihi: 21 Ocak 2022

Diğer Adları Tides, The Colony / Yönetmen: Tim Fehlbaum / Senaryo: Tim Fehlbaum, Mariko Minoguchi / Görüntü Yönetmeni: Markus Förderer / Müzik: Lorenz Dangel / Dağıtımcı: Bir Film / Almanya, İsviçre / 2021 / Süre: 1 saat 44 dakika / Gerilim, Bilim-Kurgu / tt6506264

Oyuncu Kadrosu:
Nora Arnezeder (Blake)
Iain Glen (Gibson)
Sarah-Sofie Boussnina (Narvik)
Sope Dirisu (Tucker)
Joel Basman (Paling)
Sebastian Roche (Baba)
Cloé Albertine Heinrich (Genç Blake)

8 yorum:

  1. the 100 e benzettim konusunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The 100 dizisini izlemedim ama duymuştum. Bu filmde dünyada yaşamaya devam eden bir grupla karşılaşıyor Blake. Fragmanda da var; çocuklar doğmuş ve bu Blake'i sevindiriyor...
      Çok teşekkürler. :)

      Sil
    2. güzel bir filme benziyor, izlemeliyim :)

      Sil
  2. Çok bildik ve sinemanın kullandığı bir konu sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son Yukarı Bak filminde bir grup koloni kurmak üzereydi :) Felaket filmleri gişede iş yapıyor sanırım, sık sık örneklerini görüyoruz. :)

      Sil
  3. koloni de moda konu oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kez konuyu Almanlar işlemiş, Bir Film iyi filmler sürüyor piyasaya. Fakat filmdeki ortamın kasvetli olduğu söyleniyor. Bir de bilim-kurgu yanı ağır basmıyormuş... :)

      Sil
  4. Afişi bir ilgimi çekince merak ettim. Benzer konularda filmler izlemiştim. bu da güzel gibi duruyor, bir şans verilebilir. Tanıtım için teşekkürler, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön