25 Ocak 2022 Salı

Kâbus Sokağı (2021)

NIGHTMARE ALLEY

Yazar William Lindsay Gresham, 1946'da yayımlanan ‘Nightmare Alley’ adlı romanında ikinci sınıf bir karnavalın sakinlerini, orada dönen entrikaları, Makyavelist kadın ölümlerini ve ortamın gölgeli dünyasını inceler. Daha önce 1947 yılında Edmund Goulding'in aynı adla yayınlanan filminden 74 yıl sonra ünlü yönetmen Guillermo del Toro'da romandan etkilenerek filmini çekti. Yönetmen en son sinema filmi olarak Suyun Sesi (2017) filmini yönetmiş ve 4 Oscar Ödülü kazanmıştı.

Suç, Dram, Gerilim türlerinde olan ayrıca kara film diye nitelendirilen Kâbus Sokağı (2021), 4 Şubat 2022 günü seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Prodüksiyon tasarımı takdir toplayan film bu dalda ödüller de kazandı. Senaryosunu Kim Morgan'la birlikte kaleme alan Guillermo del Toro bu filminde ünlü isimlerle birlikte çalıştı. Cate Blanchett, Rooney Mara, Bradley Cooper, Toni Collette ve Willem Dafoe'nin rol aldıkları Nigtmare Alley, iyi seçilmiş birkaç kelimeyle insanları manipüle etme yeteneğine sahip hırslı bir dolandırıcı olan Stan'in, kendisinden bile daha tehlikeli olan bir kadın psikiyatr Lilith ile tanıştıktan sonra karışan işleri ve ilişkileri konu ediyor.

Nightmare Alley
Kâbus Sokağı (2021) Poster

Kâbus Sokağı - Nightmare Alley (2021) Konusu:

Kasaba kasaba dolaşan bir karnavalda Matmazel Zeena ve alkolik kocası 'zihin okuması' yapmaktadır. Karnavala katılan Stan'e bu işi öğretirler. Stan, Zeena'nın kocası aniden ölünce onun yerine geçer ve soğuk okuma konusunda iyi işler çıkarır. Stan, tek başına zihin okuyarak dolandırıcılık oyununu yapabileceğini düşünür ancak Zeena ile rekabeti yüzünden ummadığı tehlikelerle yüzleşmek zorunda kalır. Karnavaldaki Molly'i ikna eden Stan oradan ayrılır. İki yıl sonra kendi gösterilerini yapan Molly ve Stan bir performans sırasında, davranışlarını ve kod sistemlerini ifşa etmeye çalışan psikolog Dr. Lilith Ritter ile karşılaşırlar.

Kâbus Sokağı (2021) Willem Dafoe ve Bradley Cooper

Vizyon Tarihi: 28 Ocak 2022

Diğer Adı: Nightmare Alley / Yönetmen: Guillermo del Toro / Senaryo: Kim Morgan, Guillermo del Toro / Uyarlama: Nightmare Alley Romanı, William Lindsay Gresham / Görüntü Yönetmeni: Dan Laustsen / Müzik: Nathan Johnson / Dağıtımcı: UIP Türkiye / Stüdyo: Walt Disney / ABD / 2021 / Süre: 150 dakika / Gerilim, Dram, Suç / tt7740496 / 16+

Oyuncu Kadrosu:
Cate Blanchett (Dr. Lilith Ritter)
Rooney Mara (Mary Elizabeth "Molly")
Bradley Cooper (Stanton "Stan")
Toni Collette (Zeena Krumbein)
David Strathairn (Peter "Pete" Krumbein)
Mary Steenburgen (Felicia)
Willem Dafoe (Clement "Clem")
Ron Perlman (Bruno)
Holt McCallany (Anderson)
Richard Jenkins (Ezra Grindle)

6 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler. Fragmanı izledim ama oyuncular pek beni sarmadı. İzlerken sıkılacakmışım gibi hissettim.

    YanıtlaSil
  2. izlerim tabii, toro, yıllar önce, bloglarda oskar anketi olmuştu da, suyun sesi kazanacak deyip sadece ben bilmiştim oskarı hangi film alcak diye, sonra da daha yakın yıllarda da tuttu hep tahminlerim filmde :) suyun sesi ni sevmiştim tabi de aslında yani normalde oskar alcak film değildi, ama alcağını biliyodum, çünkü suya sabuna dokunmayan bişey demeyen film ve oskarı en çok böyle filmlere vermeyi seviyolar :) amaa panın labirenti çok çok iyi film o başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2018 yılıydı deep o zamanlar bloglar arasında bir etkinlik düzenlenmişti, hatırlıyorum o zamanları. Uğur Böceği, Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Panthom Thread, Dunkirk gibi filmler vardı. Hepsini de yazmışım :) Su sabun konusunda dediğine katılıyorum. Tahminlerinin tutmasına da :) Sonraki yıllarda Akademi revize edildi diye hatırlıyorum. Irk çeşitliliği konusunda, kadınlar konusunda, dünya filmlerinin temsili konusunda tepkiler sonuç verdi.

      Sil
  3. gerilim sevmem, ama merak ettim nasıl bir film, belki izleme şansım olur

    YanıtlaSil
  4. Sanki beni sarmaz gibi bu film...

    YanıtlaSil
  5. Fakat kadro çok iyiymiş. Bende bir bakabilirim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön