29 Aralık 2021 Çarşamba

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021) Kedilerin Ressamı

The Electrical Life of Louis Wain

İngiltere yapımı, Dram, Tarihi, Biyografi türlerindeki Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021), kedilerin ressamı olarak bilinen Louis Wain'in yaşamının 1880'lerden sonraki dönemini anlatıyor. 1880'ler ressamın eşi Emily ile tanıştığı yıllara denk geliyor.

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021) Kedilerin Ressamı Poster

Will Sharpe tarafından yönetilen 2021 yapımı 'The Electrical Life of Louis Wain', Simon Stephenson'ın bir hikâyesinden sinemaya uyarlandı. Eylül ayında 48. Telluride Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan filmin önemli rollerini Benedict Cumberbatch, Claire Foy, Andrea Riseborough ve Toby Jones paylaşıyor. Olivia Colman'ın anlatıcı olduğu filmin kadrosunda ayrıca Tavşan Jojo'yu yöneten Taika Waititi'nin de rolü bulunuyor.

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021) Kedilerin Ressamı 2

Louis, evde kedi besleme alışkanlığının olmadığı Viktorya döneminde evine bulduğu bir kediyi alıyor ve onun resmini yapıyor. Eşinin hoşuna giden ve hastalığına iyi gelen bu çalışmalar onun daha çok kedi resmi yapmasına neden olmuş. Ancak eşi Emily'nin ölümü sonrasında Louis Wain kedi çizimlerine sığınmış, bu onda takıntı haline gelmiş.

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021) Konusu:

Babası ölen Louis genç yaşında annesi ve beş kız kardeşine ek işler yaparak bakmak durumunda kalır. Evlerine aldıkları kendisinden 10 yaş büyük mürebbiyeye âşık olur, ailesi statü farkı nedeniyle sıcak bakmasa da onunla evlenir. Resim yapmak, opera bestelemek ve icatlarla ilgisi olmasına rağmen Louis Wain hayatı boyunca iki şeyi tutkuyla sever; karısı Emily ve evlerine aldıkları sokak kedisi Pete. Emily’yi güldürebilmek için sayısız kedi tablosu yapacak kadar büyük bir aşk yaşar Louis Wain. Yaptığı bu kedi resimleriyle büyük bir başarıya ve şöhrete ulaşarak sadece kendi hayatını değil, dünyadaki herkesin kedilere bakış açısını değiştirir. Hayatında talihsizlikler, mali sıkıntılar ve ölümler yaşarken içinde fırtınalar kopan zihniyle de büyük bir mücadele verir. Fakat Louis Wain 'Kedilerin Ressamı' olarak anılmasına neden olacak kedi resimleri çizmeye tutkuyla devam eder.

Louis Wain'in Renkli Dünyası (2021) Kedilerin Ressamı 1
Vizyon Tarihi: 31 Aralık 2021

Diğer Adı: The Electrical Life of Louis Wain / Yönetmen: Will Sharpe / Senaryo: Will Sharpe, Simon Stephenson / Görüntü Yönetmeni: Erik Wilson / Müzik: Arthur Sharpe / Dağıtımcı: CJ ENM / Şirket: Filmartı / İngiltere / 2021 / Süre: 1 saat 51 dakika / Dram, Tarihi, Biyografi / tt10687506

Oyuncu Kadrosu:
Benedict Cumberbatch (Louis Wain rolünde)
Claire Foy (Emily Richardson-Wain)
Andrea Riseborough (Caroline Wain)
Jamie Demetriou (Richard Caton Woodville Jr. )
Hayley Squires (Marie Wain)
Aimee Lou Wood (Claire Wain)
Sharon Rooney (Josephine Wain)
Toby Jones (Sör William Ingram)
Stacy Martin (Felicie Wain)
Nick Cave (HG Wells)
Taika Waititi (En Kase)
Olivia Colman (Anlatıcı)

1 yorum:

  1. oooo izlenmez mi buuuu :) benedict ve chalemet, günümüzün inçuluz yıldızlarııı :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön