20 Kasım 2021 Cumartesi

Sen Ben Lenin (2021)

90'lı yıllarda Düzce'nin Akçakoca kıyılarına, Sovyet kıyılarından atılan Lenin büstü vurdu. Büstü meydana dikmek isteyen yerel yönetim bürokratik engellere takılınca onu bir depoya kaldırdı... O günlerde hakkında çok konuşulan bu olayın verdiği ilhamla çekilen Sen Ben Lenin (2021) filmi 26 Kasım 2021 günü vizyona giriyor. Tufan Taştan'ın başarılı kısa filmlerinin ardından çektiği ilk uzun metrajlı filminin ortak senaryo yazarı ise Barış Bıçakçı. Dram türündeki polisiye ve kara mizah öğeleri taşıyan filmin önemli rollerini Barış Talay ve Saygın Soysal paylaşıyor. İkiliye Nur Sürer, Binnur Kaya, Hasibe Eren, Sarp Akkaya ve Salih Kalyon gibi tanınmış oyuncular eşlik ediyor.

Sen Ben Lenin (2021) Afiş

Sen Ben Lenin filmi, festival yolculuğuna Dünya prömiyerini yaptığı 43. Moskova Film Festivali ile başladı. Türkiye'de ise ilk kez 40. İstanbul Film Festivali’nde gösterilen film buradan Onat Kutlar anısına Jüri Özel Ödülü ile ayrıldı. 28. Altın Koza Film Festivali'nde ise Adana Seyirci Ödülü'ne layık görüldü.

Sen Ben Lenin (2021) Konusu:

Dalgaların kıyılarına ahşap bir Lenin heykeli getirdiği beldenin yetkilileri, turizmi canlandırma düşüncesiyle onu meydana diker. Bu haber ülke gündemine düşünce kasabanın yavaş ilerleyen saati birden hızlanır. Başbakan ve beraberindeki Rus heyetinin katılımıyla yapılacak ikinci ve görkemli bir açılıştan hemen önce Lenin heykeli çalınır. Heykelin bulunması için 12 saat kalmıştır. Araştırma görevini ise Ankara'dan özel olarak görevlendirilen tecrübeli bıçkın komiser Erol ve ayrıntıların titiz dinleyicisi genç komiser Ufuk yapacaktır.

Vizyon Tarihi: 26 Kasım 2021

Yönetmen: Tufan Taştan / Senaryo: Tufan Taştan ve Barış Bıçakçı / Görüntü Yönetmeni: Ahmet Bayer / Müzik: Barış Diri / Dağıtımcı: CGV Mars D. / Yapım: ID Film / Türkiye / 2021 / Süre: -  / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Hasibe Eren, Özgür Çevik, Binnur Kaya, Sarp Akkaya, Necip Memili, Bige Önal, Utku Çakar, Şerif Erol, Mustafa Kırantepe, Serkan Keskin, Nazlı Bulum, Murat Kılıç, Sarp Aydınoğlu, Barış Yıldız.

2 yorum:

  1. İlginç bir konusu varmış. Yaşanmış olan o olayı da merak ettim açıkçası. :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel konu :) lenin büstü, angelopoulos filmlerinde oluyor :) nehirde taşıyorlar :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön