18 Kasım 2021 Perşembe

Muallim (2021) | Sürgündeki Hesap Öğretmeni

MUALLİM

Katıldığı yurt dışı festivallerden ödüllerle dönen Muallim (2021), sürgündeki hesap öğretmeni Ali'nin hikâyesini anlatıyor. Müslim Şahin'in yönettiği ilk uzun metrajlı filmi olan Dram türündeki Muallim, Osmanlı'nın son dönemini konu alıyor. Çekimleri Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilen yerli filmin önemli rollerini ise Melih Selçuk, Sevtap Özaltun, Ruhi Sarı ve Levent Sülün paylaşıyor.

Melih Selçuk'un Muallim Ali'yi canlandırdığı film, Jön Türklere karşı önyargılı olan yerel halkın yaşadığı bir kasabaya sürgün edilen Avrupa yüzü görmüş bir mühendisin, dünyaya bakışını değiştirmesini ve kasaba halkıyla bütünleşmesini anlatıyor.

Muallim
Muallim (2021) Sürgündeki Hesap Öğretmeni Afiş

Muallim (2021) Konusu:

1900'lü yılların başlarında Fransa'ya mühendislik okumaya gönderilen Ali, ülkeye döndüğünde katıldığı bir Jön Türk toplantısında tutuklanır. Hakkında sürgün kararı verilen Ali hesap öğretmeni olarak bir kasabada göreve başlar. Fransa'dayken cahil olarak gördüğü insanların içinde yaşamak zorunda kalan Ali yerel halkla fikir çatışması yaşar. Gelişen olaylar onu kasaba halkıyla ve değerleriyle bütünleşmeye sevk eder. Halkın yaşadığı sorunlara mühendislik bilgisine başvurarak çözümler getirmeye çalışırken bu kez başka sorunlar ortaya çıkar.

Muallim (2021) Fragman
Vizyon Tarihi: 19 Kasım 2021

Yönetmen: Müslim Şahin / Senaryo: Müslim Şahin ve Ahmet Tezcan / Dağıtımcı: Chantier / Yapım: CY Medya / Türkiye / 2021 / Süre: 1 saat 34 dakika / Dram / tt15863948 / 10+

Oyuncu Kadrosu:
Melih Selçuk (Muallim Ali rolünde)
Sevtap Özaltun (Kaymakamın kızı Rabia)
Ruhi Sarı (Maraba Hasan)
Levent Sülün (Rizo)
Halit Karaata (Kaymakam)
Yiğit Çelebi (İmam Ahmet)
Kerim Yağcı (Meczup Mustafa)
Barış Hayta (Salih)
Mike Mitchell (Mösyö Piyer)
Tuğçe Tanıl

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bir Jön Türk'e çocukları yetiştirmesi için görev verilmesi ilginç geldi bana. Fikirlerini genç dimağlara yaymasına zemin hazırlanmış aslında. Film üzerinde düşünürken bunlar geldi aklıma deep. :)
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  2. Fragman güzel görünüyor, filmi merak ettim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön