29 Kasım 2021 Pazartesi

Fransız Postası (2021)

The French Dispatch

Amerikalı yönetmen Wes Anderson'un son filmi Fransız Postası (2021) 3 Aralık 2021 günü gösterime giriyor. Yönetmenin daha önce çalıştığı film oyuncularının kadroda yer alması geleneği bozulmazken, Büyük Budapeşte Oteli (2014), Köpek Adası (2018) ve diğer bazı filmlerindeki çizgiyi de koruduğu filmin fragmanından hissediliyor. Oyuncu kadrosunda birbirinden değerli ve yetenekli oyuncuların yer aldığı film Fransa'da bir Amerikan dergisinde çalışan gazetecilerin yaşadıklarını anlatıyor. Epizodlardan oluşan ve üç kısa hikâyenin yer aldığı filmin ana yapısında ise genel yayın yönetmeni ölen dergi ekibinin bir araya gelerek bir anma sayısı çıkarmak üzere yaptığı çalışmalar anlatılıyor.

Wes Anderson, Komedi, Dram, Romantik türlerindeki 'The French Dispatch' filmini özetle “Amerikalı bir gazetecinin Fransa'da kendi dergisini yaratma süreci” olarak ifade ediyor.

Fransız Postası (2021) Poster

Fransız Postası - The French Dispatch (2021) Konusu:

Fransız Postası (The French Dispatch) adlı derginin yayın yönetmeni ölünce dergi ekibi bir araya gelir ve 1925-1975 yılları arasındaki zamana yayılan konuları kapsayan üç hikâye seçer. Bir gazeteden seçilen bu haberler derginin anma sayısında yayınlanacaktır.

Fransız Postası (2021) Benicio Del Toro

Çifte cinayet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bir ressam, 1968 yılındaki öğrenci protestoları ve son olarak bir komiser tarafından çözülen kayıp vakası anma sayısının konularını oluşturuyor.

Fransız Postası (2021)

Vizyon Tarihi: 3 Aralık 2021
Diğer Adı: The French Dispatch / Yönetmen: Wes Anderson / Senarist: Wes Anderson, Roman Coppola, Hugo Guinness, Jason Schwartzman / Görüntü Yönetmeni: Robert D. Yeoman / Müzik: Alexandre Desplat / Dağıtımcı: UİP Türkiye / ABD, Almanya / 2021 / Süresi: 1 saat 48 dakika / Komedi, Dram, Romantik / tt8847712
Fransız Postası (2021) Orjinal Fragman
Oyuncu Kadrosu:
Frances McDormand (Lucinda Krementz)
Tilda Swinton (J.K.L. Berensen)
Bill Murray (Arthur Howitzer, Jr.)
Elisabeth Moss (Alumna)
Timothée Chalamet (Zeffirelli)
Owen Wilson (Herbsaint Sazerac)
Benicio Del Toro (Moses Rosenthaler)
Steve Park (Nescaffier)
Adrien Brody (Julian Cadazio)
Jeffrey Wright (Roebuck Wright)
Léa Seydoux (Simone)
Mathieu Amalric (Komiser)
Lyna Khoudri (Juliette)
Anjelica Huston (Anlatıcı)
ve
Saoirse Ronan, Henry Winkler, Bob Balaban, Willem Dafoe, Guillaume Gallienne, Christoph Waltz

2 yorum:

  1. bu nasıl kadro böyleee, hepsi iyi :) ama favorileriim, lea seydoux, mathieu amalric, saoirse ronan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kadro parlıyor deep :) Benicio del Toro ve Bill Murray ilk dikkatimi çekenler oldu ama diğer oyuncuları da kesinlikle es geçmiyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön