29 Eylül 2021 Çarşamba

Kurye - The Courier

KURYE

Başrollerini Benedict Cumberbatch (Doktor Strange (2016) ve Merab Ninidze'nin paylaştığı İngiltere yapımı Kurye 8 Ekim 2021 günü gösterime giriyor. Küba Füze Krizi dönemini gerçek olaylardan esinlenerek anlatan casusluk filmi olan Kurye - The Courier'ın yönetmen koltuğunda İngiliz Dominic Cooke oturuyor. 

Kurye - The Courier, Soğuk Savaş'ın bitişinin üzerinden otuz yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen casus filmlerinin halen revaçta olduğunu gösteriyor. Filmde, sıradan bir İngiliz iş adamı olan Greville Wynne (Benedict Cumberbatch), MI6 ve CIA tarafından Sovyet sırlarını Batı'ya ileten bir Rus casusu (Merab Ninidze) için kurye olarak görevlendiriliyor. Greville Wynne, Soğuk Savaş'ın bir parçası olduğu için heyecanlı olmasına rağmen iş çok geçmeden kendisi ve ailesi üzerinde bir yük oluşturuyor.

Ironbark
Kurye - The Courier 2020 Poster

Kurye - The Courier Konusu:

Bir MI6 ajanı ve bir CIA ajanı Wynne'e yaklaşır ve Küba'ya nakledilen Sovyet füzeleriyle ilgili istihbarat elde etmek için Oleg Penkovsky'nin iş ortağı gibi davranması istenir. Sonunda, hem Wynne hem de Penkovsky yakalanır ve Penkovsky ülkesine ihanet ettiğini kabul ederken, Wynne'in bir kurye olarak istihbarat konusunda hiçbir şey bilmediği konusunda ısrar eder, bu da Wynne'nin yanlış bir şey yapmadığı iddiasını destekler. Wynne, aynı zamanda dostu olan Penkovsky'nin fedakârlığının buna değdiğini bilmesini sağlar. Penkovski idam edilir ve isimsiz bir mezara gömülür. Wynne sonunda bir Rus casusu Konon Molody için bir mahkûm takasında serbest bırakılır.

Kurye The Courier 2020 Angus Wright, Benedict Cumberbatch ve Rachel Brosnahan

Vizyon Tarihi: 8 Ekim 2021
Diğer Adı: The Courier, Ironbark / Yönetmen: Dominic Cooke / Senaryo: Tom O'Connor / Görüntü Yönetmeni: Sean Bobbitt / Müzik: Abel Korzeniowski / Dağıtımcı: Bir Film / İngiltere / 2020 / Süre: 111 dakika / Gerilim, Gizem / tt8368512 / +
Kurye - The Courier, Ironbank (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Benedict Cumberbatch (Greville Wynne rolünde)
Merab Ninidze (Oleg Penkovsky)
Rachel Brosnahan (Emily Donovan, CIA görevlisi)
Jessie Buckley (Sheila, Greville'in karısı)
Vladimir Chuprikov (Nikita Kruşçev)
Maria Mironova (Vera, Oleg'in eşi)
Zeljko Ivanek (CIA Direktörü John A. McCone)
Angus Wright (Dickie Franks, MI6 memuru)
Anton Lesser (Bertrand)
Kirill Pirogov (Gribanov, KGB subayı)

1 yorum:

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön