15 Eylül 2021 Çarşamba

Baba - The Father (2020)

BABA

Florian Zeller'in ilk filmi olan Dram türündeki Baba - The Father 17 Eylül 2021 günü vizyona giriyor. Başrollerini Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ın paylaştığı film, yaşlı bir adamın zihninin bozulmasıyla kendisinin ve çevresindekilerin yaşadıklarını çarpıcı bir şekilde beyazperdeye taşıyor. Oscar ve BAFTA Ödülleri'nde Anthony Hopkins'e ve senaryo yazarlarına ödüller kazandıran film, yönetmen Florian Zeller'in yazdığı kitaptan sinemaya uyarlandı.


Maria Callas'ın performansıyla başlayan The Father filmini izlerken, art arda gelen kafa karıştırıcı sahnelerin arasında bağ kurmaya uğraşmadan, oyunculuklara odaklanarak filmin nihayetlenmesini beklemek filmden alınan tadı zirveye çıkaracak kanısındayım...

Oyuncuların bazen korkmuş, bazen üzgün, öfkeli duygularla bezenmiş performanslarına tanık olmak psikolojinizi etkileyebilir ve mendile ihtiyacınız olabilir!

Baba - The Father (2020) Konusu:

Yaşı ilerlemiş olan Anthony bağımsızlığına önem verse de kızı Anne onun yalnız kalmasını istememekte, babası ise bakıcılarla daima sorun yaşamaktadır. Anne bir gün babasına bir adamla tanıştığını ve Paris'te yaşamaya karar verdiğini açıklar.

The Father
Baba - The Father (2020) Olivia Colman ve Anthony Hopkins
Vizyon Tarihi: 17 Eylül 2021

Diğer Adı: The Father / Yönetmen: Florian Zeller / Senaryo: Christopher Hampton ve Florian Zeller / Görüntü Yönetmeni: Ben Smithard / Müzik: Ludovico Einaudi / Dağıtımcı: Bir Film / İngiltere / 2020 / Süre: 97 Dakika / Dram / tt10272386 / 10+ /


Baba - The Father (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Olivia Colman (Anne isimli rolde)
Anthony Hopkins (Anthony)
Imogen Poots (Laura)
Rufus Sewell (Paul)
Olivia Williams (Kadın)
Mark Gatiss (Adam)
Ayesha Dharker ( Doktor Sarai )

8 yorum:

  1. Ah Zülal, bu film hep önüme çıktı ama ben içimdeki "acaba seyredebilir miyim? yüreğim kaldırabilir mi?" sorularıyla boğuştum. Hopkins ve Imogen Poots' un oyunculukları muhteşemdir. Fragmanda da gördüm. En iyisi bir gayret izleyeyim ben şunu. Sağol canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Still Alice ve daha eski The Notebook filmleri vardır demans konusuyla ilgili. Notebook çok gerilerde kaldı ama Still Alice filminden The Father kadar etkilendiğimi hatırlamıyorum. Imogen Poots'ın kısa bir rolü var. Colman ve Hopkins filmi götüren isimler. İnsanın yüreğine dokunan filmlerden... Biraz buruk da olsa 'ha gayret' derim :)

      Sil
    2. Aaa Colman yazacaktım yanlış yazmışım.. çok severim o kadını. Ama biliyor musun telif hakları nedeniyle film internet sayfalarından kaldırılmış. Peşine düşeceğim bakalım.

      Sil
    3. Film inşallah internet sitelerine çabuk geri döner. :)

      Sil
  2. Anthony Hopkins'in oyunculuğu bir harika , çok güzel film olacağı kesin 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, deyim yerindeyse Hopkins bu rolünde döktürmüş. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  3. çok iyi tabii hopkins burda, ama bence bu bir film değil, bir belgesel :) film türüne girmiyor yani :) nomadland de film türüne girmiyor, o da bir belgesel :) o yüzden film olarak düşünürsek kötüler, belgesel olarak iyiler, belgesel ile sinema çok farklı ama bunu bir türlü ayıramıyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nomadland'da belgesel tadını aldım ama The Father filminde bunu hissedemedim ben deep. Bir hastalığın evrelerine tanıklık edilmesi açısından belgesel olarak düşünülebilir diye düşündüm şimdi. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön