24 Ağustos 2021 Salı

Sinema Seyircilerine Genelge ile Aşı ve PCR Testi Şartı Getirildi.

Türkiye Sinemalarında Uygulanacak Covid-19 Önlemleri Açıklandı

19 Ağustos 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden Pandemi ile ilgili yeni tedbir kararları çıktı. İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine gönderilen "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelgede sinemalarla ilgili şu ibareler yer aldı: 
Sinema Seyircilerine Aşı ve PCR Testi Şartı
 
"6 Eylül 2021 pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilecek. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek." 

TIFF 2021 Covid-19 Önlemleri: 

Toronto Uluslararası Film Festivali (TIFF) 23 Ağustos 2021 günü, yaklaşan festival nedeniyle Covid-19 kurallarıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Buna göre festival katılımcılarının Covid-19'a karşı aşılanması gerekecek.
Yıldızlar, Hollywood yöneticileri, gazeteciler veya diğer konuklar, Kanada merkezli toplantıda maske takma talimatına uyacaklar, negatif bir Covid-19 testi sonucu gösterecekler. 
9-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek festival  #TIFF21 mekanlarına giren festival personeli, üyeler ve ziyaretçiler ya Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış olduklarını kanıtlayacak ya da girişten önceki 48 saat içinde Covid-19 için sonucu negatif olan test yaptıklarına dair kanıt gösterecekler.

8 yorum:

  1. Beni hiç etkilemeyecek bir yasak. Filmi sinemada izlemeyi sevmiyorum. Aslında çok keyifli büyük ekran ama o birşeyler yeme, fısıltılı da olsa konuşma olayı var ya. Çok rahatsız ediyor beni. Tiyatro gibi olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sinemaya gitmenin ön hazırlıklarını sevmiyorum. Sevdiğim tarz filmler maalesef ki kilometrelerce uzakta oynuyor. Zaman zaman zorluyor yani. Dijital ortam daha rahat dediğin gibi. Tiyatronun havası da ayrı güzel. :) Çok teşekkürler canım. :)

      Sil
  2. Ben iki aşımı da oldum doğru uygulama bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemaların tatil edilmesindense bu uygulama daha işe yarar görünüyor. Dünyada örnekleri var zaten. Sinemacıların bunu üst makamlara taşıdığını, önerdiklerini düşünüyorum. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. mantıklı önlemler bencesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemalar tekrar kapanır diye düşünmeye başlamışken bu önlem yerinde oldu deep. Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Aşı olduğumuzu hangi uygulamadan takip edecekler acaba? Bunun bir karnesi olsa keşke, yurt dışına giderken de lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar canım, PCR hiç yaptırmadım. Aşı kayıtlarını ve PCR'nin HES uygulamasına işlendiğini düşünmüştüm. Bunu araştırmak lazım.
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön