28 Temmuz 2021 Çarşamba

Lübnan Semaları

LÜBNAN SEMALARI

Chloe Mazlo'nun yönettiği ve ortak yazar olduğu Dram türündeki Fransız yapımı Lübnan Semaları, 30 Temmuz 2021 günü gösterime giriyor. Başka Sinema salonlarında gösterilecek olan yapımının başrollerini Alba Rohrwacher ve Wajdi Mouawad paylaşıyor. Konusu 1950'lerde başlayan yapımda, genç Alice'in İsviçre'nin sıkıcı havasından kurtulmak için gittiği güneşli ülke Lübnan'da yaşadığı aşkı ve dramı izleyeceğiz.

Lübnan Semaları
Lübnan Semaları 2020 Afiş

Chloe Mazlo, ilk çektiği uzun metrajlı filminde, biraz şiirsel, biraz da melankolik bir yol izleyerek aşkı, aileyi ve o yıllarda Müslüman Araplar ve Hıristiyan Araplar arasında çıkan iç savaş dönemini anlatıyor. Zor durumdaki vatanı terk etmek mi yoksa kalmak mı sorusunu da sorduran ve özgün bir havası olan filmde karşınıza animasyon destekli minik sahneler de çıkabilir!
Lübnan tarihinde 1920 ve 1978 yılları arasında yaşananların kronolojisini merak edenler için alıntıladım:
Lübnan Semaları
Lübnan Semaları 2020 Lübnan tarihi 1920 1978 kronoloji
 

Lübnan Semaları - Skies of Lebanon (2020) Konusu:

1950’lerde genç bir kadın olan Alice, sıkıcı anavatanı İsviçre’den ve ailesinden ayrılarak güneşli ve hayat dolu Lübnan’a gider. Orada, ilk Lübnanlıyı uzaya göndermek isteyen hayalperest bir astrofizik öğrencisi olan Joseph’e âşık olur. Fakat mutlulukla geçen birkaç yılın ardından çıkan iç savaş, bu cennet bahçesini paramparça eder.

Lübnan Semaları 2020

Vizyon Tarihi: 30 Temmuz 2021
Diğer Adı: Sous le ciel d'Alice (orjinal adı), Skies of Lebanon / Yönetmen: Chloe Mazlo / Senaryo: Chloé Mazlo, Yacine Badday / Görüntü Yönetmeni: Helene Louvart / Müzik: Bachar Khalife / Dağıtımcı: Başka Sinema / Şirket: Bir Film / Fransa / 2020 / Süre: 92 dakika / Dram / tt11952238 / 6+

Lübnan Semaları - Skies of Lebanon (2020) Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Alba Rohrwacher (Alice Kamar rolünde)
Wajdi Mouawad (Joseph Kamar)
Isabelle Zighondi (Mona Kamar)
Mariah Tannoury (Mimi)
Jade Breidi (Tony)
Odette Makhlouf (Georges Kamar)

1 yorum:

  1. oooo bunu şimdiden sevdim. ah yaa, lübnan, nadine labaki ve onun karamel adlı filmiii ne çok severiim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön