12 Aralık 2020 Cumartesi

The Trial of the Chicago 7

THE TRIAL OF THE CHİCAGO 7

The Social Network (2010) ile Oscar alan Aaron Sorkin'in yazıp yönettiği The Trial of the Chicago 7 filmi Oscar 2021 Ödülleri'nin güçlü adaylarından biri olarak görülüyor. Kalabalık ve tanınmış simaların bulunduğu bir kadroya sahip filmde Eddie Redmayne, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt ve Michael Keaton rol alıyor. 

The Trial of the Chicago 7
The Trial of the Chicago 7 2020 Afiş

Amerikan hukuk tarihinin unutulmaz davalarından biri olan ve Şikago 7'lisi olarak bilinen dava daha önce farklı yönetmenler tarafından beyazperdeye aktarılmış; The Chicago Conspiracy Trial , Chicago 70, Conspiracy: The Trial of the Chicago 8 ve Chicago 10 (animasyonlu). 

The Trial of the Chicago 7
The Trial of the Chicago 7 2020 Jeremy Strong ve Gabrielle Perrea

Netflix'de 16 Ekim 2020'de seyirci ile buluşan film, 1968 yılında Şikago'da gerçekleştirilen Demokratik Parti Ulusal Konferansı sırasında, protestocular ve polis arasında çıkan olaylar sonucu tutuklanan 7 göstericinin yargılanmasını anlatıyor. Çoğunluğu mahkeme salonunda geçen film, zaman zaman geçmişe dönerek gösteri sırasında yaşanan olayları izleyiciyle buluşturuyor.

The Trial of the Chicago 7
The Trial of the Chicago 7 2020

The Trial of the Chicago 7 - Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020) Konusu:

1968 Demokratik Parti Ulusal Kongresi sırasında Chicago’da gerçekleşen karşı kültür protestoları yüzünden hükûmet tarafından suçlanan yedi sanığa dava açılmasını konu alan film, bu yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

The Trial of the Chicago 7
The Trial of the Chicago 7 2020 Mark Rylance, Ben Shenkman, Eddie Redmayne, Alex Sharp, and Yahya Abdul-Mateen II

Aralarında iki normal gösterici, pasifist bir izci lideri, 2 hippi, Vietnam Savaşı karşıtı bir komitenin iki üyesi bulunan toplam 7 sanıklı davada ayrıca Kara Panter'lerin zenci lideri Bobby Seale'de yargılanıyor.

The Trial of the Chicago 7
The Trial of the Chicago 7 2020 Joseph Gordon-Levitt
 
Netflix Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2020
Diğer Adı: The Trial of the Chicago 7 / Yönetmen: Aaron Sorkin / Senaryo: Aaron Sorkin, Brett Morgen / Görüntü Yönetmeni: Phedon Papamichael / Müzik: Daniel Pemberton / Platform: Netflix / ABD, İngiltere, Hindistan / 2020 / Süre: 129 dakika / Dram, Tarihi, Gerilim / tt1070874

The Trial of the Chicago 7 - Şikago Yedilisi'nin Yargılanması (2020) Orjinal Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Eddie Redmayne (Tom Hayden)
Alex Sharp (Rennie Davis)
Sacha Baron Cohen (Abbie Hoffman)
Jeremy Strong (Jerry Rubin)
John Carroll Lynch (David Dellinger)
Yahya Abdul-Mateen (Bobby Seale)
Mark Rylance (Savunma Avukatı William Kunstler)
Joseph Gordon-Levitt (Savcı Richard Schultz)
Ben Shenkman (Leonard Weinglass)
J.C. MacKenzie (Thomas Foran)
Frank Langella (Yargıç Julius Hoffman)
Danny Flaherty (John Froines)
Noah Robbins (Lee Weiner)
John Doman (John Mitchell)
Michael Keaton (Eski Bakan Ramsey Clark)

Göstericilerin hayatlarına göz atarken  Abbie Hoffman'ın 1971 yılında para harcamadan nasıl yaşanabileceğini önerdiği "Steal This Book" (Bu Kitabı Çal) kitabını bastığını öğrendim.  Birçok okur Hoffman'ın önerisini takip edip kitabı gerçekten de çalmış. Hatta birçok kitap dükkânı bu yüzden kitabı bulundurmayı reddetmiş...

3 yorum:

  1. Blogunuz sayesinde güzel filmler keşfediyoruz.adını daha önce duymuş olduğum fakat izlmediğim bir film çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Geçtiğimiz haftalarda izledik yazacağım yakında. Çok güzel bir filmdi. Zulalcim şimdiden mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim. Yeni yılda da güzel film önerilerini takip edeceğim ☺️

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön