6 Aralık 2020 Pazar

One Night in Miami

ONE NIGHT IN MIAMI

If Beale Street Could Talk - Sokağın Dili Olsa (2018) filmindeki rolüyle En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan Regina King'in ilk uzun metrajlı filmi olan One Night in Mimami (2020) Oscar 2021 için sağlam senaryosuyla aday olabilecek filmler arasında gösteriliyor. Kemp Powers'ın gerçek olaylardan esinlenerek senaryosunu yazdığı One Night in Mimami, Şubat 1964'te Miami'deki bir otel odasında Malcolm X, Muhammad Ali, Jim Brown ve Sam Cooke'nin kurgusal buluşmasını konu alıyor. Amerikalı kadın yönetmen Regina King, 4 sivil haklar savunucusunu Muhammed Ali'nin kazandığı bir maç sonrası bir araya getiriyor.

One Night in Miami
One Night in Miami 2020 Afiş

Film, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde 7 Eylül 2020 tarihinde yaptı. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de gösterilen yapım Nomadland'ın* Halkın Seçimi Ödülünü kazandığı bölümde ikinci seçildi.

 

One Night in Miami (2020) Konusu:

25 Şubat 1964 gecesi Cassius Clay (Muhammed Ali), Sonny Liston'ı yenerek dünya ağır sıklet boks şampiyonu olur. İnsanlar kalabalık halde kutlama yapmak için Miami Beach Kongre Merkezi'nde toplanırken Clay, ırk ayrımcılığı nedeniyle zaferini diğer sporculardan uzakta kutlamak zorunda kalır. Clay, Miami’nin siyahi mahallelerinden birinde arkadaşları aktivist Malcolm X, şarkıcı Sam Cooke ve futbol yıldızı Jim Brown ile kutlama yapar. Dört meşhur sivil haklar savunucusu 1960'ların kültürel ayaklanmasını tartışıp kendileri ve insanlar için yeni bir dünya tanımlamaya karar verir. 

One Night in Miami
One Night in Miami 2020

Vizyon Tarihi: -
Diğer Adı: - / Yönetmen: Regina King / Senaryo: Kemp Powers / Görüntü Yönetmeni: Tami Reiker / Müzik: Terence Blanchard / Dağıtımcı: - / Şirket: - / ABD / 2020 / Süre: 110 dakika / Dram / tt10612922

One Night in Miami (2020) Orjinal Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Kingsley Ben-Adir (Malcolm X)
Eli Goree (Cassius Clay)
Aldis Hodge (Jim Brown)
Leslie Odom Jr. (Sam Cooke)
Lance Reddick (Kareem X)

Adı Geçen Filmler; 

5 yorum:

  1. İlk kez görüyorum bu filmi, normalde pek tarzım değil ama ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  2. ooooo ne güzel bir konu izlenir saoool :) son seçkime de bi bak, call filmini kaçırmaa, izlemediyseen :)

    YanıtlaSil
  3. Güzele benziyor. Bu ara film bulmakta zorlanıyorum ya bakayım buna.

    YanıtlaSil
  4. Çok ilgimi çekti. One night in Miami filmine bakayım netflix de var mı.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön