22 Aralık 2020 Salı

Ma Rainey: Blues’un Annesi

Ma Rainey: Blues’un Annesi

George C. Wolfe tarafından yönetilen Ma Rainey: Blues’un Annesi, 18 Aralık 2020 günü Netflix'te izleyicilerle buluştu. Konusu 1927'de geçen filmin senaryosu Ruben Santiago-Hudson tarafından kaleme alındı.

Ma Rainey: Blues’un Annesi
Ma Rainey: Blues’un Annesi 2020 Afiş

İki kez Pulitzer ödülü sahibi olan ve 2005 yılında ölen yazar Agust Wilson'un oyunundan uyarlanan Ma Rainey: Blues’un Annesi 2003 yılında Whoopi Goldberg tarafından da canlandırılmıştı. New York Times, oyunu “beyaz ırkçılığın kurbanlarına yaptıkları şeylerin bir parçası olarak” açıkladı. Oyun özetle bir blues şarkıcısı ve bir trompet oyuncusu arasındaki zorlu ilişkiyi anlatıyor.
Filmin yapımcıları arasında Denzel Washington'da bulunuyor. Denzel Washington 2016 yılında çektiği Fences isimli filmini (Türkiye'de vizyona girmedi) yine aynı yazarın oyunundan sinemaya uyarlamıştı. Viola Davis'le filmin başrolünü paylaşmış, ve bu rol o yıl Viola Davis'e En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülünü getirmişti. Ma Rainey's Black Bottom filmindeki başarılı performansıyla dikkat çeken Viola Davis, bazı otoritelere göre Oscar 2021 için aday gösterilebilir.

Ma Rainey: Blues’un Annesi
Ma Rainey: Blues’un Annesi 2020 Viola Davis

Filmin önemli rollerini Viola Davis, Chadwick Boseman, Colman Domingo, Michael Potts, Glynn Turman, Dusan Brown ve Taylour Paige paylaşıyor.

Ma Rainey: Blues’un Annesi - Ma Rainey's Black Bottom (2020) Konusu:

Blues’un Kraliçesi olarak bilinen Ma Rainey, yeni bir albüm hazırlığındadır. Rainey, albüm hazırlığı için Şikago’daki bir kayıt stüdyosunda grubuyla bir araya gelir. Rainey, bu sırada menajeri ve yapımcısıyla müziğinin kontrolü konusunda bir irade savaşına girer. Buluşma süresince Ma Rainey ve grup arasında konuşulanlar, yaşanan felsefi tartışmalar ve çatışmalar, gerilimin gittikçe yükselmesine neden olur.

Ma Rainey: Blues’un Annesi
Ma Rainey: Blues’un Annesi 2020 Colman Domingo, Michael Potts, Glynn Turman ve Chadwick Boseman

Vizyon Tarihi: 18 Aralık 2020
Diğer Adı: Ma Rainey's Black Bottom / Yönetmen: George C. Wolfe / Senaryo: Ruben Santiago-Hudson, August Wilson / Kitap Oyun Uyarlaması: August Wilson / Görüntü Yönetmeni: Tobias A. Schliessler / Müzik: Branford Marsalis / Platform: Netflix / ABD / 2020 / Süre: 94 / Dram, Müzik / tt10514222

Ma Rainey: Blues’un Annesi - Ma Rainey's Black Bottom (2020)
Türkçe Altyazılı Fragman

Oyuncu Kadrosu:
Chadwick Boseman (Levee)
Viola Davis (Ma Rainey)
Colman Domingo (Cutler)
Michael Potts (Slow Drag)
Glynn Turman (Toledo)
Jeremy Shamos (Irvin)
Taylour Paige (Dussie Mae)
Dusan Brown (Sylvester)
Taylour Paige (Dussie Mae)

6 yorum:

  1. İçinde müzik var, güzel bir hikayeye benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel film ama sanırım gidemeyeceğiz bu dönemde.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Yazmayalı uzun zaman oldu, bir selam yorumu bu, yeniden artık buradan devam nasipse; Kıraatane | Dijital Okuma Platformu

    Selamlar


    YanıtlaSil
  4. uyar bu bana :) bak 2020 filmlerini seçtiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün Druk filmini izledim deep, ne güzeldi. Final'i kaçmazmış :)
      Sana gelince uzun kalıyorum, geniş bir vakitte ilk fırsatta uğrayacağım.

      Sil
  5. Ben yazıyı okuduğum da vizyona girmiş olmalı ma rainey bluesun annesi adlı fil güzel bir filme benziyor öneri için çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön