27 Ağustos 2020 Perşembe

Subay ve Casus

SUBAY VE CASUS

İngiliz yazar ve gazeteci Robert Harris'in 2013 yılında yayımlanan An Officer and a Spy adlı kitabından uyarlanan Subay ve Casus adlı yapım 28 Ağustos 2020 günü vizyona giriyor.

An Officer and a Spy
Subay ve Casus (2019) Afiş

1933 doğumlu yönetmen Roman Polanski’nin yazarla birlikte çalışarak uyarladığı 'Subay ve Casus' Fransa, İtalya ortak yapımı. 76. Venedik Film Festivali’nden ödülle dönen filmde Jean Dujardin ve Louis Garrel başrolde yer alıyor.

J'accuse
Subay ve Casus (2019) Jean Dujardin ve Louis Garrel

Konusu gerçek bir olaya dayanan Subay ve Casus, Fransa'da Dreyfus adlı Yahudi kökenli bir askerin hainlikle suçlanıp sürülmesini ve ardından yaşananları anlatıyor.
Fransız yazar Emile Zola'nın döneminde Cumhurbaşkanına hitaben yazdığı 'Suçluyorum' başlıklı mektubuyla Dreyfus Davası tüm dünyaca tanınmıştı. Filmde Emile Zola'nın da rolü olduğunu söyleyelim.

Subay ve Casus
Subay ve Casus (2019) Andre Marcon (Emile Zola) ve Melvil Poupaud

Yazar Rober Harris kitabında 1896-1906 yılları arasında Albay Georges Picquart'ın gerçek hikâyesini anlatır. Orjinali Fransızca olan J'accuse (An Officer and a Spy) filmi, kitapta işlendiği gibi İstihbarat biriminin başı olan Albay Picquart'a odaklanıyor.

Subay ve Casus
Subay ve Casus (2019) Jean Dujardin ve Emmanuelle Seigner

Roman Polanski'nin son çektiği Subay ve Casus, Venedik Film Festivali'nde FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) ödülünü ayrıca 2020 Cesar Ödülleri’nde En İyi Uyarlama Senaryo, Yönetmen ve Kostüm ödüllerini kazandı.

Subay ve Casus - J'accuse (2019) Konusu:

Ocak 1895’te, genç subay Alfred Dreyfus, Almanya’ya bilgi sızdırmakla suçlanır ve casusluk yaptığı gerekçesiyle Şeytan Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Masum olduğunu söylemesine rağmen suçlanan ve rütbeleri sökülen Dreyfus onurlu duruşunu korumaya devam eder. Askeri istihbarat biriminin başına geçen Georges Picquart bilgi sızıntısının devam ettiğini keşfettiğinde, kendisini yalanlarla dolu tehlikeli bir labirentin içinde bulur.

Vizyon Tarihi: 28 Ağustos 2020
Diğer Adı: J'accuse (An Officer and a Spy) / Yönetmen: Roman Polanski / Senaryo: Roman Polanski ve Robert Harris / Uyarlama: Robert Harris An Officer and a Spy adlı kitabı / Görüntü Yönetmeni: Pawel Edelman / Müzik: Alexandre Desplat / Dağıtımcı: CJ Entertainment Turkey / Şirket: Filmartı / Fransa, İtalya / 2019 / Süre: 2s 12dk / Dram, Tarihi, Gerilim / tt2398149 / 13+

Subay ve Casus (2019) Vincent Grass ve Didier Sandre

Oyuncu Kadrosu:
Jean Dujardin (Albay Georges Picquart)
Louis Garrel (Alfred Dreyfus)
Emmanuelle Seigner (Pauline Monnier)
Grégory Gadebois (Henry)
Hervé Pierre (General Gonse)
Melvil Poupaud (Maître Labori)
Vincent Grass (General Billot)
André Marcon (Émile Zola)

1 yorum:

  1. Roman Polonski çok yaşlanmış.. İşlediği konu ilginç geldi. Adalet arayışında olduğu hissi uyandırdı bende. Malum, geçmişte yaşadıkları yüzünden farklı bir ruh hali yaşıyor olmalı.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön