5 Temmuz 2020 Pazar

Kızım Gibi Kokuyorsun


Kızım Gibi Kokuyorsun

Ekim 2019 ayında düzenlenen 7. Boğaziçi Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapan Kızım Gibi Kokuyorsun 10 Temmuz 2020 günü gösterime giriyor. Film, 5 salonda gösterime girecek ve haftanın tek vizyona girecek olan yapımı olacak.
Not: 
Film ikinci kez vizyona giriyor. Kızım Gibi Kokuyorsun 27 Ağustos 2021 günü tekrar sinemalarda gösterilecek. 

Kızım Gibi Kokuyorsun afiş

Terör mağduru hayatların kesişen hikâyelerinden oluşan filmin başrollerini Çağlar Ertuğrul, Clémence Verniau ve Yılşen Özdemir paylaşıyor. Olgun Özdemir'in yazıp yönettiği Kızım Gibi Kokuyorsun filminin çekim durakları arasında Antalya, Gaziantep, Hatay ve Nice (Fransa) bulunuyor. 

Kızım Gibi Kokuyorsun, Yılşen Özdemir

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda festivale katılan filmin genç oyuncularından Yılşen Özdemir 'Hevi' rolüyle (oyuncunun ilk rolü) 12. Londra Uluslararası Film Festivali’nde en iyi yardımcı kadın oyuncu, ‘İbrahim’ karakterine can veren Çağlar Ertuğrul Kuzey Avrupa Uluslararası Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu. Yine aynı festivalde filmin yönetmeni ve senaristi olan Olgun Özdemir'e en iyi yönetmen ödülü verildi.

Kızım Gibi Kokuyorsun, Çağlar Ertuğrul

 

Kızım Gibi Kokuyorsun Konusu:

Fransa'da yaşayan Ermeni genç bir kadın olan Beatrice, büyük bir acı yaşamaktadır. Beatrice, 14 Temmuz 2016’da Bastille Günü kutlamaları sırasında gerçekleşen Nice’deki terör eyleminde kızını kaybetmiştir. Ailesinin kaybı ile başa çıkmaya çalışan genç kadın, babasının vasiyetini yerine getirmeyi kendisine görev edinir. Beatrice, babasının vasiyeti üzerine, ailesinin cenazesini yıllar önce göç ettikleri Antakya Vakıflı Ermeni köyüne götürmek üzere yola koyulur. 

Kızım Gibi Kokuyorsun Yılşen Özdemir, Clémence Verniau ve Çağlar Ertuğrul

Antakya’ya ulaştığında Samandağ’da bir motele yerleşen Beatrice, burada kendisi gibi terör örgütünden muzdarip olan Suriyeli Hevi ve tatil için ülkesine gelen İbrahim ile tanışır. Birbirlerinin hayatına dokunan Beatrice, Hevi ve İbrahim, aralarından birinin kayıp yakınını bulmak için birlikte harekete geçer.

Vizyon Tarihi: 10 Temmuz 2020
İkinci Vizyon Tarihi: 27 Ağustos 2021
Diğer Adı: Scent of My Daughter / Yönetmen - Senaryo: Olgun Özdemir / Görüntü Yönetmeni: Ali Utku / Müzik: Onur Tarçın / Film Düzenleme: Semih Gülcüoğlu / Dağıtımcı: Bir Film / Yapım: Sargona Film / Türkiye, ABD, Fransa / 2019 / Süre: 103' / Dram / imdb: tt10086502 / 13+

Oyuncu Kadrosu:
Çağlar Ertuğrul (İbrahim)
Yılşen Özdemir (Hevi)
Clémence Verniau (Beatrice)
Deniz Arna (Nazmiye)
Muhammed Cangören (Rahip)
Ronald L. Carr (Alain)
Esin Civangil (Zeynep)
Derya Uygurlar (Nucan)
Tolga Güleç (Mustafa)
Fehmi Karaarslan (Andre)
İbrahim Eren Kilisli (Doktor Cassel)
Şerif Sezer (Emine)

Olgun Özdemir

Kızım Gibi Kokuyorsun, Olgun Özdemir

1974 İzmir doğumlu olan yönetmen, senarist ve yapımcı Olgun Özdemir'in filmografisinde üç uzun metrajlı filmi bulunuyor.
  • (2019) Kızım Gibi Kokuyorsun Dram
  • (2017) Mor Ufuklar Dram 
  • (2016) Vicdan Ağacı Dram  

2 yorum:

  1. Adında koku geçtiği için ilgimi çekti bu film.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ismi çok güzel, kesinlikle ilgi çekici. Kokularla ilgili blogu olan bir arkadaşım vardı. Sizin de kokularla ilgili yazılarınız var mı diye baktım ama göremedim.
      Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön