26 Şubat 2020 Çarşamba

SONSUZLUK ÜZERİNE

SONSUZLUK ÜZERİNE

İsveçli usta yönetmen Roy Andersson'un kaleme alıp yönettiği 2019 yapımı filmi Sonsuzluk Üzerine 28 Şubat 2020 günü vizyona giriyor. Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan ve En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan film anlatımıyla da izleyenlerin hayranlığını kazanmış.  Orjinal adı 'Om det oändliga' olan film, trajikomik hikayelerden oluşuyor, hayatın hem hayallerde görülebilecek kadar güzel hem de bir o kadar acımasız tarafını anlatıyor.

Sonsuzluk Üzerine (2019) Afiş


Sonsuzluk Üzerine - About Endlessness (2019) Konusu:

Savaşın ezip geçtiği Köln’ün semalarından geçen bir çift, bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun altında kızını doğum gününe götürmeye çalışırken ayakkabılarının bağcıklarını bağlayan bir baba, bir kafenin dışında dans eden genç kızlar, inancını kaybeden bir rahip, hiç aşık olmamış genç bir adam ve Hitler’in mağlup olduğunu anladığı an… Yönetmenin Binbir Gece Masalları’nın anlatıcısı Şehrazad’ın öykü anlatımından ilham alarak çektiği film, seyirciyi insanlığın varoluş hikayesinde rüya gibi bir gezintiye çıkarıyor.
tt6817944

Sonsuzluk Üzerine (2019)

Vizyon Tarihi: 28 Şubat 2020
Diğer Adı: About Endlessness (Om det oändliga)/ Yönetmen - Senaryo: Roy Andersson / Görüntü Yönetmeni: Gergely Pálos / Dağıtımcı: Filmartı / Almanya, İsveç, Norveç, Fransa / 2019 / Süre: 78' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Bengt Bergius (Psikiyatrist rolünde)
Anja Broms (Sekreter)
Tatiana Delaunay (Uçan Kadın)
Jan-Eje Ferling (Merdivendeki Adam)
Lotta Forsberg
Thore Flygel (Dişçi)

1 yorum:

  1. Bu film tam benlik diyebilirim. Mutlaka izlemeliyim. Fragmanı kısa fakat etkili.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön