7 Mayıs 2019 Salı

Yuva

Yuva

Emre Yeksan'ın yazıp yönettiği Yuva adlı film, ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın hikâyesini anlatıyor. Film, 38. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma bünyesinde gösterilecek. Toplamda 9 olan yarışma filmlerinin tamamı Atlas Sineması'nda oynatılıyor. Yuva ise 12 Nisan Cuma günü seyirciyle buluşacak.
Yuva filminin vizyona giriş tarihi ise 10 Mayıs 2019 olarak belirlendi.
Filmin afişinde yer alan 'la Biennale di Venezia' yazan kırmızı logonun açılımını yapmak istiyorum: Emre Yeksan'ın çektiği filmler iki yıl Venedik'te gösterildi. Biennale College Cinema, 2017/2018 döneminde finanse etmek üzere 3 proje seçti. Yuva, programın desteklediği şanslı 3 filmden birisi oldu.
Çekimleri İğneada'da gerçekleştirilen filmde Kutay Sandıkçı ve Eray Cezayirlioğlu önemli rolleri paylaştı.
Yuva Poster

Yuva Konusu

Veysel’in ormanda sürdüğü insanlardan uzak hayatın sükûneti, yaşadığı arazinin satılmasıyla bozulur. Veysel’i ziyarete gelen Hasan, ağabeyini şehre dönmeye ikna etmeye çalışmaktadır. Araziyi tahliye etmedikleri için tehdit altında olan iki kardeşin yıllar sonra gerçekleşen yüzleşmesi, büyülü bir yuvanın (toprağın altında yepyeni bir dünyanın) keşfedilmesini sağlar. +13 tt8824852

Yuva, Kutay Sandıkçı ve Eray Cezayirlioğlu


38. İstanbul Film Festivali Gösterim Tarihi: 14 Nisan 2019 Pazar 
Atlas Sineması Saat: 19:00

Vizyon Tarihi: 10 Mayıs 2019
Yönetmen - Senaryo: Emre Yeksan / Görüntü Yönetmeni: Jakub Giza / Müzik: Mustafa Avcı / Dağıtımcı: / Yapım: istos film / Türkiye / 2018 / Süre: 119' / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Kutay Sandıkçı (Veysel), Eray Cezayirlioğlu (Hasan), İmren Şengel (Ülgen), Okan Bozkuş (Mehmet), Ahmet Melih Yilmaz (Asker)

Yuva (2018) Fragman

8 Mayıs 2019 Güncelleme; 
Yuva filmi İstanbul Film Festivali'nden üç ödülle döndü:
Jüri Özel Ödülü: Yuva (Emre Yeksan)
En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Kutay Sandıkçı
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Jakub Giza

12 yorum:

  1. Ülkemizden yerli bir film.. bu güzel haber ve değerlendirme için editöre teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. http://www.filmbil.com/ozgurluk-korkoro-izle-2009/62942/2/

    korkoro bu linkteee :) kaynaklardan odno seçceeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin :)) Buldum. Çok teşekkürler deeptone.

      Sil
  3. https://www.youtube.com/watch?v=Ugt5dN0MJo4

    bu daaa, mandabi nin linkiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopyala yapıştır yapamıyorum bende sağ tık engeli var, adresi arama çubuğuna tek tek yazıp Mandabi'yi de buldum. İzlerim bu filmi de. Çok teşekkürler deep :))

      Sil
  4. hımm yeni yerli yönetmenlerin filmilerini seviyom. yaa özellikle yeni kadın yönetmenlerin filmleri çok iyi oluyooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En son kadın yönetmenli film olarak Elif Akarsu Polat, Çiğdem Bozalı'nın yönettiği "Kader Postası" nı keşfettim. İst. FF de yarışma dışı olarak gösterilecek. İlk filmleriymiş... Çoğalalım :))

      Sil
  5. yurdışında gösterimde olması harika...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir kalitenin üstündeki filmleri festivallere kabul ediyorlar. Yuva bunu başarmış. İstanbul'da da yolları açık olur inşallah. Çok teşekkürler. :)

      Sil
  6. Bu filmi çok merak ettim. İzlemeyi çok isterim. Münzevi film kahramanlarına özel bir ilgim ar nedense :) Paylaşımınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuva nihayet Türkiye genelinde izleyicisi ile buluşuyor. Son olarak Ankara FF ye katılmış oradan da “En İyi Özgün Müzik” ödülüyle dönmüştü.
      Çok teşekkürler, iyi günler diliyorum. :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön