5 Nisan 2019 Cuma

Vizyona Giren Filmler 5 Nisan 2019

Vizyona Giren Filmler 5 Nisan 2019

Bu hafta 3'ü yerli olmak üzere toplam 7 yeni film sinemalarda gösterilmeye başlandı. Vizyona giren filmler 5 Nisan 2019 haftası filmlerinden edebiyatseverlerin kaçırmaması gereken bir filmden öncelikle bahsetmek istiyorum. Yazar Sait Faik Abasıyanık'ın konu edildiği 'Benden Hikayesi' yazarın biyografisiyle birlikte hikayelerini dinlemek isteyenler için biçilmiş kaftan... Robert Redford'un son filmi olduğu açıklanan 'İhtiyar Adam ve Silah' kovalamalı aynı zamanda romantik filmleri sevenlerin düşünebileceği bir yapım... Tim Burton, Disney'in Oscar'lı Animasyonu olan Dumbo'yu ünlü oyuncularla tekrar çekti. Bu filmle bir sirke konuk olacak, uçan gerçek! bir fil izleyeceğiz...

Ulusal Yarışma Filmleri

5 Nisan 2018 günü start alan 38. İstanbul Film Festivali bünyesinde İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasındaki sinemalarda festival heyecanı yaşanmaya başladı. 16 Nisan 2019 günü sona erecek olan festival bünyesinde uzunlu kısalı toplamda 186 film gösterilecek. Bunların arasında daha önce yazısını yayınladığım 'Ulusal Yarışma' filmleri de bulunuyor. Ulusal Yarışma’da 9 yerli yapım yarışıyor… Bu hafta vizyona giren filmler arasında yer alan Komedi türündeki 'Suç Unsuru' adlı film aynı zamanda festivalin "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü" bölümünde yarışıyor.

Nisan ayının ilk haftasına ait yeni filmlerin detaylarını ilerleyen satırlarda bulabilirsiniz. Sinemaseverlere iyi seyirler diliyorum.

Yabancı Film

Vizyona Giren Filmler 5 Nisan 2019 Yabancı

İhtiyar Adam ve Silah - The Old Man & The Gun (2018)

Robert Redford, Sissy Spacek ve Danny Glover'ın başrolünde olduğu film, ömrü banka soymakla ve hapisten firar etmekle geçen karakteristik özelliklere sahip Forrest Tucker'ın gerçek yaşam öyküsünden sinemaya aktarıldı. İçinde, suç, aşk, aksiyon ve dram unsurlarının olduğu filmin bir de Altın Küre adaylığı bulunuyor.
Detay

Dumbo (2019)

Tim Burton'un yönetmenliğini üstlendiği fantastik film Dumbo uçabilen bir filin etrafında bir sirkte geçiyor. Yıldız oyuncularla dolu olan filmde Colin Farrel, Michael Keaton, Danny DeVito ve Eva Green önemli rolleri paylaşıyor.
Detay

Hayvan Mezarlığı - Pet Sematary (2019)

Stephen King'in aynı adlı kitabından uyarlanan filmde, şehirden kırsala taşınan iki çocuklu bir ailenin evlerinin yakınındaki ormanda bulunan gizemli bir mezarlığı keşfettikten sonra yaşadığı korku dolu olaylar anlatılıyor.
Kevin Kölsch, Dennis Widmyer ikilisinin yönettiği Korku türündeki filmin başrollerini Jason Clarke, John Lithgow ve Amy Seimetz paylaşıyor.
Detay

Shazam! 6 Güç - Shazam! (2019)

DC Comics'in üretimi olan Shazam! bir çocuğun birdenbire süper güçlere sahip olan bir yetişkin'e dönüşmesi sonrası yaşadığı komik olayları anlatıyor. Ancak eğlenceli günler çabuk bitecek kahramanımızın karşısına çok tehlikeli insanlar çıkacaktır.
Fantastik öğeler taşıyan Amerikan yapımı filmin yönetmenliğini korku filmleriyle tanıdığımız David F. Sandberg üstleniyor. Shazam karakterine ise Zachary Levi hayat veriyor.
Detay

Yerli Film

Vizyona Giren Filmler 5 Nisan 2019 Yerli

Benden Hikayesi (2019)

Yazar Sait Faik Abasıyanık'ın konu edildiği sıra dışı biyografik filmde, Abasıyanık'ın hikayeleri eşliğinde onun yazarlık serüvenini izleyeceğiz.
Benden Hikayesi filminin yönetmenliğini Onur Barış üstleniyor. Sait Faik Abasıyanık'ı ise Mert Er canlandırıyor.
Detay

Suç Unsuru (2018)

Süleyman Arda Eminçe'nin ilk filmi olan Komedi türündeki Suç Unsuru, yapılan bir ihbar üzerine yeni taşındıkları evde polis baskınına uğrayan iki adamın yaşadıklarını anlatıyor. Baskını yapan Komiser Baran biri geveze diğeri az konuşan bu iki adamın evdeki sorgu sırasında anlattıkları karşısında şaşkınlık yaşamaya başlıyor.
Detay

Hababam Sınıfı Yeniden (2019)

Rıfat Ilgaz'ın kitabından sinemaya uyarlanan Hababam Sınıfı filmlerine bir yenisi eklendi. Teknolojik anlamda günceli yakaladığı görülen filmde yaramazlıklarıyla bilinen Hababam Sınıfı'nın bulunduğu Çamlıca Lisesi karma eğitime geçiyor. Sınıflarına gelen kız öğrencilerle önce rakip olan ve renkli maceralar yaşayan Hababamlılar daha sonra onlarla müttefik olacak.
Filme, 1970'li yıllarda çekilen ilk Hababam Sınıfı filmlerinde oynayan bazı oyuncular da konuk oluyor.
Detay

16 yorum:

  1. Yeni bir bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun diliyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Yine güzel film tanıtımları yapmışsınız değerlendirip gitme şansı buluyoruz sayenizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmler konusunda fikir verebiliyorsam ne mutlu bana :)

      Sil
  3. Hayvan Mezarlığı- Pet Sematary ilgimi çekti.. Konusu etkileyici.. İzleyicilerin keyif alacağı bir film olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekinsiz bir film, korku türünü sevenlerin ilgisini çekecektir.
      Hep yazıyorum, korku filmleri benden uzak olsunlar :))

      Sil
  4. Vizyona giren çok güzel yerli ve yabancı filmler var.. Tam da seyirlik.. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vizyona giren filmleri her hafta yazıyorum. Takipte kalmanız dileğimle teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. dumbooooo oleeeey hababam sınıfıııı oleeeey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tim Burton filmlerini en çok izlediğim yönetmenlerden birisi. Dumbo'da izlenecek tabi :))
      Hababam'da Altan Erkekli farkı var, merak edilesi...

      Sil
  6. Filmlerin ve kitapların hızına yetişmek ne mümkün:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünceye sahibiz, izlenmeyi bekleyen filmlerin sayısı durmadan artıyor.
      Panik yapmak yok, piyano piyano izleyeceğiz, okuyacağız :))

      Sil
  7. 2019 versiyonu hababam sınıfını merak ettim şimdi,bakalim nasi olmuş film..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Ali Erbil'li bir Hababam Sınıfı çekilmişti. Şimdi Altan Erkekli'nin Mahmut Hoca olduğu bir film geldi. Hababam'ın yeni nesil için tazelenmesi bir yandan güzel ama eskileri izlemekten şahsen ben asla bıkmayacağım.

      Sil
  8. hababam bitmez sıkılmadan izlenir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yeni çevrimde espriler güncelleniyor. Hababam'ın fragmanında internet, sosyal medya ile ilgili espriler gözüme çarptı. Ama çatı bildik.
      Şimdiden iyi seyirler diliyorum :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön