10 Nisan 2019 Çarşamba

Kapı

Kapı

Yönetmenliğini Nihat Durak'ın üstlendiği Kapı adlı yerli film 12 Nisan 2019 günü gösterime giriyor. Filmin başrolünde oynayan Kadir İnanır, bir ahşap ustasını canlandırıyor. Filmde, Almanya'da yaşayan Süryani bir ailenin Mardin'den gelen telefon üzerine memleketlerine yaptıkları seyahat ve orada yaşadıkları anlatılıyor.

Kapı (2018) Poster

Kapı (2018) Konusu:

Yakup ve Şemsa üç çocukları ve torunlarıyla birlikte Berlin'de yaşayan Süryani bir ailedir. Yirmi beş yıl önce Mardin'den Berlin'e gidip yerleşirler. Evde düzenledikleri doğum günü kutlaması sırasında Mardin'den bir telefon gelir. Bu sarsıcı telefon yirmi beş yıl önce kaybettikleri oğulları Mikhael ile ilgilidir ve ailenin tüm acıları tazelenir. Yakup ve Şemsa, onları yalnız bırakmak istemeyen torunları Nardin ile birlikte Mardin'e giderler. Bu seyahat hepsinin kişisel yolculuklarının da başlangıcı olacaktır. Yakup, köyüne gittiğinde orasının yıllar önce terk edilmiş ve evinin de yağmalanmış olduğunu görür. Ahşap ustası olan Yakup evinin çalınan kapısının peşine düşecektir. tt10045434

Kapı (2018) Fragman

Vizyon Tarihi: 12 Nisan 2019

Yönetmen: Nihat Durak / Senaryo: Filiz Üstün Durak / Görüntü Yönetmeni: Eyüp Boz / Müzik: Güldiyar Tanrıdağlı / Dağıtımcı: CJ Entertainment Turkey / Yapım: TAFF, Durak Film / Türkiye / 2018 / Süre: 110' / Dram

Oyuncu Kadrosu:
Kadir İnanır (Yakup)
Vahide Perçin (Şemsa)
Timur Acar (Remzi)
Aybüke Pusat (Nardin)
Sermet Yeşil
Nilay Erdönmez
Özgün Çoban
Reyhan Özdilek
Erdal Beşikçioğlu (Efrem)
Menderes Samancılar
Şerif Erol
Engin Yüksel
Sinan Helvacı
Serhat Midyat

Yönetmen Nihat Durak'ın daha önce çektiği, başrolünde Çetin Tekindor'un oynadığı 'Babam' filmini incelemek isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum.

Babam 2017

7 yorum:

  1. Afişte Vahide Perçin'i gördüm ve durdum. Çok seviyorum kendisini. Sadece o mu? Oyuncu kadrosu muhteşem. Filmin konusu da ilgi çekici. Mutlaka izlemeliyim. Çok teşekkürler bilgilendirme için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film buram buram dram kokuyor. Kapı filminin konusunu ben de ilginç buldum. 'Kapı' ve 'Süryani' konularının mana olarak işlenişi hakikaten merak edilesi bence... Oyuncu kadrosunu yazarken Vahide Gördüm yazdım önce. Sonra fark ettim ki soy ismi değişmiş...
      Çok teşekkürler Nahide Hanım, sevgiler :)

      Sil
  2. Kadir inanır iyice çökmüş gibi ama ustayı izlemeyi severim..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir İnanır yıllardır sinema filmi çekmiyor özletti kendisini. (En son 2012 de Elveda Katya filminde oynamış.) Reklamlarda izliyoruz ama filmlerin tadı başka tabi. :)
      Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. merhabalar, süryanice bir çeşmenin hikayesini anlatıyor kadir inanır. o çeşmenin adını ve süryanice ne anlama geldiğini yazabilir misiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceren Hanım selamlar, filmi izlemediğim için çeşme hikayesini bilemiyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.

      Sil
  4. merhabalar, süryanice bir çeşmenin hikayesini anlatıyor kadir inanır. çeşmenin süryanice adını ve anlamını yazabilir misiniz lütfen?

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön