8 Mart 2019 Cuma

Vizyona Giren Filmler 8 Mart 2019

Vizyona Giren Filmler 8 Mart 2019

Bu hafta 5'i yabancı olmak üzere toplam 8 film vizyona giriş yaptı. Vizyona giren filmler 8 Mart 2019 haftası filmlerinden "Captain Marvel" fantastik macera filmlerden hoşlananlar için biçilmiş kaftan görünümünde... İzlanda yapımı "Woman at War" bu yıl ülkesinden Oscar için seçilen 'yeşil' bir yapımdı... "Herkes Biliyor" Asgar Farhadi'nin filmlerini sevenlerin hoşlanacağı, İspanyolca çekilmiş bir film. Konusunu okuyunca yönetmenin gizem gerilim bileşimini yeniden kullandığı bir yapım olduğu hissini uyandırıyor... "Papillon" yeniden çevrilen hapishane konulu bir film ve bu yıl Oscar ödülü alan Rami Malek'i konuk ediyor...
8 Mart 2019 haftası filmlerinin konularını ilerleyen satırlarda bulabilirsiniz. Daha geniş bilgiye ise "Detay" kısmını tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yabancı Film

Vizyona Giren Filmler 8 Mart 2019 Yabancı Filmler

Captain Marvel (2019)

Brie Larson'un süper kahraman Captain Marvel'i canlandırdığı filmde iki ana konu birden işleniyor. İlki, Captain Marvel'in yani Carol Danver'ın geçmişini ve kendini bulma hikayesi. Diğeri ise dünyayı savaşlarına karıştıran iki uzaylı ırkıyla girişilen mücadele... Solo bir film olan Captain Marvel'de başrolleri Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law ve Annette Bening paylaşıyor.
Detay

Woman at War (2018)

İzlanda yapımı olan filmde, tutkulu bir aktivist olan Halla'nın doğayı korumak için Alüminyum üreticilerine karşı açtığı savaş perdeye geliyor. Halla, doğayı kirleten politikacılara ve sanayicilere karşı verdiği savaşı kazanmak üzereyken hayatında önemli bir değişiklik olur. Anne olmak üzeredir. Kendisine farklı sorumluluklar yükleyecek olan annelikle aktivistliği bir arada götürebilecek midir?
Çeşitli ödüller kazanan filmin yönetmenliğini Benedikt Erlingsson yapıyor. Başrolde ise Halldóra Geirhardsdótt'i izliyoruz. Film 100 dakika sürüyor.
Detay

Herkes Biliyor Todos lo saben (Everybody Knows) (2018)

İranlı Yönetmen Asghar Farhadi'nin diğer filmlerine nazaran farklı bir tarafı bulunan filmi "Herkes Biliyor" içinde gizem ve gerilim barındıran bir dram filmi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kez dünyaca ünlü oyuncularla çalışan Farhadi filmini İspanyolca çekmiş. Filmin başrollerinde Penelope Cruz, Javier Bardem ve Ricardo Darín oynuyor.
Brezilya'da yaşayan Laura, kız kardeşinin düğünü için Madrid'deki köyüne gelir. Düğün gecesi kızı İrene aniden ortadan kaybolur. Kızının bulunması için en çok yardım edenlerden birisi de Paco'dur. Ancak gelişen olaylar köydeki ve aile içindeki tansiyonu arttıracaktır.
Detay

Papillon (2017)

Charlie Hunnam ve Rami Malek'in başrollerde olduğu remake yapım Papillon, haksız yere cinayetten hüküm giyen 'Papillon' lakaplı Henri Charriere'in hayatından uyarlanan hikayesini anlatıyor. Papillon, hüküm giyer ve Fransa'nın kötü ünüyle nam salmış Şeytan Adası'ndaki hapishanesine sevk edilir. kahramanımız, orada hapisten kaçmaya çalışan zengin ve savunmasız bir adam olan Louis Dega ile tanışır. Dega, korunma karşılığında hapisten kaçışlarını finanse etmeyi kabul eder ve ikili arasında firar planıyla birlikte ilginç bir dostluk başlar.
Detay

Kartopu Savaşları 2 / Racetime (2018)

Kanada yapımı "Kartopu Savaşları 2" Animasyonu, kar tatilinde kızak yarışı yapmaya karar veren köy çocuklarının başından geçen maceraları anlatıyor.
Detay

Yerli Film

Vizyona Giren Filmler 8 Mart 2019 Yerli Filmler

Kapan (2019)

Çocuklarına düşkün zengin bir adamın intikam uğruna düzenlediği ve kazananın çok yüklü miktarda para kazanacağı "Doğruluk mu cesaret mi?" temalı bir yarışmayı konu alan filmde başrolleri Erkan Petekkaya, Kemal Uçar ve Öykü Çelik paylaşıyor.
Detay

Hüddam 2 (2019)

Utku Uçar'ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği Korku türündeki filmde akrabası tarafından tecavüze uğrayan ve doğuştan engelli olan Fatma, hamile kalır. Annesi ve babası olmayan Fatma için bebeği onun yalnızlığını dolduracaktır. Ancak bebeğin doğmasını istemeyen Fatma’nın amcası şiddet uygulayarak bebeği düşürür. Bu olayla yıkılan Fatma kendi ebesi olan Songül’den yardım ister. Songül Fatma’ya yapılan bu kötülüğün karşılıksız kalmaması için, kendi canı pahasına Hüddam daveti ile bir ritüel gerçekleştirerek bebeği geri getirir. Bebek Fatma'nın yalnızlığının sonu, ona kötülük yapmış olanların laneti olacaktır.
Detay

Arada (Di Navberê De) (2018)

Ali Kemal Çınar'ın yönettiği fantastik ögeler taşıyan Komedi türündeki kendisinin ikinci filminde, bildiği iki dili de tam anlamıyla konuşamayan ve bu yüzden hayatında sorunlar yaşayan bir adamın başından geçen olaylar anlatılıyor.
Detay

8 Mart 2019 haftasına ait vizyondaki filmler yazımızın sonuna geldik. Sinemaseverlere iyi seyirler diliyorum.

17 yorum:

  1. Herkes Biliyor'u film festivalinde izlemiştim. Baştan sona soluksuz izleniyor ( ilk kısmı eğlenceli, kız kaçırıldıktan sonra heyecanlı) ve herkesten şüpheleniyor insan. Sevmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen çizgisini bozmamış demek ki. Herkes Biliyor'u ben de izlemek istiyorum. Film hakkında izleyen yorumu bıraktığınız için teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Hem yerel hemde yabancı film tanıtımları için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Her zevke uygun dolu dolu bir hafta sonu vizyonu gördüm karşıda. İzleyicileri memnun edecek filmler var. Herkese keyifli seyirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 Mart haftasının filmleri benim de çok hoşuma gitti. Tür, ülke ve yaş olarak herkese uygun filmler var.
      Çok teşekkür ediyorum, sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  4. herkes biliyora bakayım. senin 2018 en iyiler yazına hep bakıyom, nette yok şimdilik bir çoğu ama yakında gelir hepsisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes Biliyor yönetmenin önceki filmleri kadar ses getirmemiş ama kaçmaz diye düşünüyorum. :)

      Sil
  5. vizyona giren filmler çok kaliteli gözüküyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Vizyona giren filmler yazınızda ilgimi çeken Hüddam2 oldu, filmi bilmiyordum. Korku filmi olarak ne derece başarılı onu bilemem ama konu olarak Türkiye'nin ciddi yaralarından birinin işlenmiş olması güzel. Umarım ilgili yerlere ilgili mesajlar gider bu film sayesinde.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadınmış, engelliymiş... kötülük sınır tanımıyor. Filmin toplumsal mesaj kaygısı taşıdığını düşünmek istiyorum. İnşallah öyledir.
      Ben teşekkür ediyorum :)

      Sil
  7. 8 Mart 2019’da vizyona giren film listesi çok faydalı oldu. Herkes biliyor filminin konusu ilgimi çekti. İzleyeceğim.
    Teşekkürler.❤️

    YanıtlaSil
  8. Captain Marvel'a gitmek istiyorum ama bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marvel'in fragmanlarını sevdim. Filmde bence güzel vakit geçirilir. Hadi inşallah diyeyim :)

      Sil
  9. 8 martta vizyona giren filmler arasında seveceğim tarzda filmler var. Daha detaylı olarak konularını inceleyeyim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön