20 Mart 2019 Çarşamba

BABA Bu Alem Bi Alem

BABA 'Bu Alem Bi Alem'

Merhaba, 22 Mart 2018 günü vizyona girecek olan haftanın filmleri arasında İzmir yapımı olan BABA Bu Alem Bi Alem adlı Komedi, Dram türündeki filmi de bulunuyor. Bundan 4 sene önce İstanbul'dan İzmir'e taşınmış olan yönetmen Oğuz Yalçın'ın yönetimindeki filmin önemli rollerinde Tarık Papuçcuoğlu, Melih Çardak ve İnan Ulaş Torun yer alıyor.

BABA Bu Alem Bi Alem 2019 Poster

Yönetmen Oğuz Çetin, İzmir'in doğal plato olduğunu düşünen bir yönetmen, İzmir'in dizi ve filmlerle ilgili plato olarak büyük bir potansiyeli olduğunu ve İstanbul'un bu anlamda tıkandığını artık İzmir'e yatırım yapılması gerektiğini söylüyor. Kendisi bir süre önce İzmir'de oyunculuk okulu açmış. Bu yolda ona başarılar diliyoruz.

BABA Bu Alem Bi Alem, Yönetmen Oğuz Yalçın

BABA 'Bu Alem Bi Alem' Konusu

Alemin “Baba”sı olayım derken, ailesinin babası olamayan Kamuran Baba, hayatının pişmanlığını yaşamaya başlayınca, “Bu işlerin sonu yok” diyerek, bütün kanunsuz işlerinden sıyrılarak, sadece yasal olan işler yapmaya karar vermiştir. Mafyavari ilişkilerinden uzak durmak ve İzmir’de yaşayan kızlarına yakın olmak için Seferihisar’a yerleşmiştir. Kızları daha küçücükken onları babalarının bu kahrolası hayatından kurtarmak için Kamuran’ı terk eden eski eşi Zeynep, Yağmur’u okutup doktor yapmış ama küçük kızı Damla’yı meslek sahibi yapamamıştır. Damla, çocukluğundan beri artistik işlere meraklıdır. Sonuç olarak İzmir’de yaşayan iki kızı ile de arası bozuktur Baba’nın. Ama gönüllerini bir şekilde almayı başarır. Oysa asıl zorlu macera yeni başlamaktadır. “Kız babası olmak, alemin babası olmaktan daha zordur.

BABA 'Bu Alem Bi Alem' (2019) Fragman

Vizyon Tarihi: 22 Mart 2019
Yönetmen: Oğuz Yalçın / Senaryo: Nimet Erdem / Müzik: Barış Aryay / Dağıtımcı: MC Film / Yapım: Eilith Media / Türkiye / 2019 / Süre: 98' / Komedi, Dram

Oyuncu Kadrosu:
Tarık Papuçcuoğlu
Melih Çardak
İnan Ulaş Torun
Selma Güngör
Orçun Kaptan
Tuna Arman
Vural Buldu
Orhan Uslu
İlay Sağsöz

2 yorum:

  1. Niye bilmiyorum ama yeni dönem Türk komedi filmlerine karşı bir önyargım var. Olmasa keşke... Eminim izlesem sevebileceğim filmlerde var aralarında :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar canım, evet komedi filmlerinde ara ara güzel filmler çıkıyor. Şu an aklıma gelmedi ama son zamanlarda Türk Sineması'nın ürettiği filmlerden aklıma ilk gelen ve çok beğendiğim bir filmi söyleyebilirim. Sarmaşık filmi. Komedi değil ama. Komedilerle aram pek yok maalesef.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön