28 Şubat 2019 Perşembe

Mutlu Lazzaro

Mutlu Lazzaro

Alice Rohrwacher'in yazıp yönettiği Dram türündeki film Mutlu Lazzaro 1 Mart 2019 günü vizyona giriyor. İtalya yapımı olan film Mart ayının önemli filmleri arasında bulunuyor.  Yapımda, çok iyi bir insan olan Lazzaro ve lanetli bir hayalgücüne sahip markizin genç oğlu Tancredi'nin arkadaşlığının  hikayesi anlatılıyor. İki bölümden oluşan ve masalsı ögeler taşıyan film mekan olarak önce köyde sonrasında ise şehirde geçiyor. Oldukça sakin ilerleyen bir yapısı bulunan Lazzaro felice (Happy as Lazzaro), bu yıl Cannes Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü'nün sahibi oldu.

Mutlu Lazzaro Poster

Mutlu Lazzaro Konusu

Çiftçilik yapan Lazzaro yaşadığı köyde herkesin verdiği işi hiç şikayet etmeden yerine getiren oldukça iyi niyetli bir gençtir. Kaldığı köyde insanlar tütün üreterek geçimlerini sağlarlar. Köylüler üretim yapar ve köyün sahibi olan Markize ürettiklerini verirler. Çok fakir olan ve dış dünyadan izole olarak yaşayan bu insanlar markiz tarafından sömürülürken, onlar da çok çalıştırarak Lazzaro'yu sömürmektedir.

Lazzaro felice
Mutlu Lazzaro 2018 Luca Chikovani ve Adriano Tardiolo
Şehirde yaşayan Markiz oğlunun sağlık sorunu yüzünden köydeki evine gelir. Markizin genç oğlu Tancredi, saf gördüğü Lazzaro'yla arkadaşlık kurar ve bir düzenbazlık düşünür. Tancredi kendisini kaçırılmış göstererek annesinden para koparmaya çalışır. Buna Lazzaro'yu da alet eder. Bu düzmece kaçırılma olayı ise her şeyden izole olan köyün tüm düzenini kökünden sarsacaktır. tt6752992

Vizyon Tarihi: 1 Mart 2019
Diğer Adı: Lazzaro felice (Happy as Lazzaro) / Yönetmen - Senaryo: Alice Rohrwacher / Görüntü Yönetmeni: Hélène Louvart / Dağıtımcı: Filmartı / Fransa, Almanya, İtalya, İsviçre / 2018 / Süre: 125' / Dram
Oyuncu Kadrosu:
Adriano Tardiolo (Lazzaro)
Agnese Graziani (Antonia )
Luca Chikovani (Tancredi)
Alba Rohrwacher (Antonia)
Carlo Massimino (Pippo)
Sergi Lopez (Ultimo)
Natalino Balasso (Nicola)
Nicoletta Braschi (Marchesa Alfonsina De Luna)

4 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. aklımızda bulunsun...teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Lazzaro ve yaşadığı köyün başına gelecekler merak uyandırıcı..Kötüler kazanmasın ne olur.

    YanıtlaSil
  4. Hmmm, en iyi senaryo ödülü almış ha? Mutlaka izlemem gerek, kolay kolay en iyi senaryo ödülü vermezler:))Avrupa sinemasında da zaten İtalya ve Rus filmleri güzel oluyor, İngilizlerinkini izlemeye tahammül bile edemiyorum ama onlar da BBC yapımı dizileri harika çekiyorlar (özellikle ortaçağda geçen dizileri çok iyi)Fransız filmlerine de 5 dakika bakamam ama eski Louis de Funes komedileri hariç. Gerçi benim önyargı oldu, birkaç filmi izledikten sonra bir daha seyretmedim İng. ve Frn. filmi:)))
    Eline sağlık Zülal'ciğim bu arada bloğuna dönmüşsün sevindim:)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön