15 Şubat 2019 Cuma

Alita: Savaş Meleği

Alita: Savaş Meleği

Merhaba filmgundemi okurları, bir süredir meraklılarının beklediği Yukito Kishiro'nun "Gunnm" adlı sevilen manga serisinden uyarlanan Alita: Savaş Meleği filmi 15 Şubat 2019 günü seyircisiyle buluştu. Yapımında, senaryosunda ve yönetiminde önemli isimleri arkasına alan film kısaca, cyborg olan Alita adlı kadın kahramanımızın kendini buluş ve kötülere karşı savaşını anlatıyor. Yönetmenliğini 'Sin City' filminden tanıdığımız Robert Rodriguez'in üstlendiği filmin yapımcıları arasında Oscar'lı yönetmen James Cameron (Avatar, Titanic) bulunuyor. Konusu 26. yüzyılın distopik ortamında geçen filmin başrolünde Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Jackie Earle Haley, Christoph Waltz, Ed Skrein ve Mahershala Ali gibi isimler bulunuyor.

Alita: Savaş Meleği Poster

Alita: Savaş Meleği Konusu

Gezegenimizde gerçekleşen büyük yıkımdan çok sonraları Dr. Dyson Ido, hurdalıkta işe yarar bir şeyler ararken bir cyborg bulur. Şefkatli bir doktor olan Ido onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Ona kızının adını verir. Alita geçmişini hatırlamamaktadır ve yeni hayatına alışmaya çalışmaktadır. Bu sırada Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır.

Alita: Battle Angel
Alita Savaş Meleği, Rosa Salazar ve Keean Johnson

Yeni arkadaşı Hugo ise Alita’nın anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde edecektir. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita; arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır.

Vizyon Tarihi: 15 Şubat 2019
Diğer Adı: Alita: Battle Angel / Yönetmen: Robert Rodriguez / Senaryo: James Cameron, Laeta Kalogridis, Robert Rodriguez / Manga Uyarlaması: Yukito Kishiro - Gunnm / Görüntü Yönetmeni: Bill Pope / Müzik: Junkie XL / Dağıtımcı: TME Films / ABD, Kanada / 2019 / Süre: 122' / tt0437086 / Macera, Bilim-Kurgu, Aşk, Aksiyon, IMAX
Oyuncu Kadrosu:
Rosa Salazar (Alita)
Christoph Waltz (Dr. Dyson Ido)
Keean Johnson (Hugo)
Jennifer Connelly (Chiren)
Mahershala Ali (Vector)
Ed Skrein (Zapan)
Jackie Earle Haley (Grewishka)
Eiza Gonzalez (Nyssiana)
Casper Van Dien (Amok)

8 yorum:

  1. Dün gittik oğluşlarla, çıtır çerez eğlencelik bir filmdi. Metos mangasını okuyacak , bakalım filme ne kadarını aktarmışlar diye . Devamı çekilecek gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir animasyon sever olarak darısı bizim başımıza diyorum. :)

      Sil
  2. Fragmanı ilk seyrettiğimde Uyumsuz film serisi aklıma geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumsuz serisini severek izlemiştim. Kahramanın nereye ait olduğunu bilememesi kimlik problemi yaşaması bu çağrışıma sebep olmuş olabilir. Uyumsuz'da P. Seymour Hoffman'ı üzülerek seyrettiğimi hatırlıyorum.

      Sil
  3. Bu filmin fragmanını izledim. ilgimi çekti. gideceğim. Siz izlediniz mi Filmgündemi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ghost in the shell 1995 filmi vardı, ses getirmişti. Konusu biraz onu andırdı bana. Ancak Handan oğluyla gitmiş ve çıtır çerezlik bir film yorumu yapmış yukarıda. Alita'yı izlemedim ama anladığım kadarıyla var oluş irdelemesinden çok bir kimlik/geçmiş arayışı , iyi olmayla kötü olmak arasındaki seçimleri işlemiş film. Bir de aşk olayı var ortada. Sıkılmadan izlenebilecek bir filmmiş gibi geldi bana. (İmdb puanı şu an 7.6)

      Sil
    2. Evet Ghost in the Shell (orjinal, anime filmi) felsefesi olan bir filmdi. Bu film öyle değil. Daha macera. Metos mangasını okuyup bana da anlatıyor şimdi, mangada aşk hikâyesi yok henüz, filmden biraz daha farklı seyrediyor.

      Sil
    3. Fragmandan ısindım görüntulere.. o yüzden seyredeceğim. 😊 çok teşekkürler

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön