4 Ocak 2019 Cuma

Kız (2018)

Kız (2018)

Bu haftanın vizyona giren filmleri arasında en dikkat çekeni olan Kız (2018) filmi ülkemize Belçika'dan konuk oluyor. Yönetmen Lukas Dhont'un ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyan Girl (2018), Belçika'dan bu yılın Oscar'ı için aday gösterilmişti. Altın Küre (Golden Globe) ödülleri için En İyi Yabancı Dilde Film adaylığı devam eden yapım, Cannes Film Festivali'nde En İyi İlk Film seçildi, Altın Kamera ve iki dalda daha ödül kazandı. Son olarak, Kız filminde balerini canlandıran Victor Polster'ın 31. Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu seçildiğini de belirtelim.
Girl (2018)
Kız (2018) Poster
4 Ocak 2019 günü vizyona giren Dram türündeki Kız filmi, profesyonel bir balerin olmayı hayal eden 15 yaşındaki transeksüel bir gencin kız ya da erkek olma seçimi sırasında yaşadıklarını anlatıyor.
Kız (2018) Viktor Polster
Vizyon Tarihi: 4 Ocak 2019
Diğer Adı: Girl / Yönetmen: Lukas Dhont / Senaryo: Lukas Dhont, Angelo Tijssens / Görüntü Yönetmeni: Frank van den Eeden / Müzik: Valentin Hadjadj / Dağıtımcı: Başka Sinema / Belçika, Hollanda / 2018 / Süre: 109' / Dram
Oyuncu Kadrosu
Victor Polster (Lara), Arieh Worthalter (Mathias), Oliver Bodart, Tijmen Govaerts

Yönetmen Dhont, Belçika'da 2009'da okuduğu bir gazete haberinden yola çıkarak çektiği filmi Girl (2018) için "böyle bir cesaret öyküsü, benim ilk filmimin konusu olmalı" sözlerini sarf etmiş. Birey trans filmlerine örnek verilebilecek bu irade örneği filmin konusu ise şöyle:

Kız (2018) Konusu

Profesyonel bir balerin olmak için çaba sarf eden Lara, bir yandan ergenliğin getirdiği huzursuzlukla başa çıkmaya çalışmaktadır. Günlük rutin yaşamı ve bale okulunda aldığı eğitimin zorluklarıyla uğraşan Lara'nın sabırlı olması gerekmektedir. tt8254556

8 yorum:

  1. Harika seçki ve tanıtım için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Konu ilgimi çekti.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. filmin ortaya çıkış hikayesi de etkileyici. Yönetmen Dhont'un bir gazete haberinden etkilenerek bu cesaret öyküsünü filmine konu etmesi projesine ne kadar inandığını da gösteriyor.. Teşekkürler öneri için..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:)
      Yönetmen güzel bir konu bulmuş. Filmin sonunda bir çözüm sunuluyor mu bilmiyorum ama Rabbim kimseyi böyle bir problemle karşılaştırmasın. Çok kafa karıştırıcı bir durum.

      Sil
  4. bu film nette var mııııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyazısı çıkmadığı için araştırmadım bile deep.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön