6 Ocak 2018 Cumartesi

Princess Mononoke (1997)

Prenses Mononoke (1997) – İMDB Top 250 Filmi

Köyünü korumak için lanetli bir orman tanrısıyla çatışmaya giren Ashitaka onu öldürmeyi başarır. Ancak aldığı yara yüzünden lanet kendisine de bulaşır. Köyünden ayrılan Ashitaka’nın tedavi olmak için tek umudu Ormanın Ruhu’dur. Onu arayışı sırasında yolu bir madene düşer. Bu sırada kurtlarla arkadaş olan ve ormanda yaşayan Mononoke ile karşılaşır...
Filmin başkahramanı olan Ashitaka kendisini tehlikeli bir insana dönüştüren lanetli yarasına rağmen kaçınılmaz olan doğa-teknoloji, doğa-insan çatışmasına engel olmak için çabalıyor. Filmin denge unsuru olarak karşımıza çıkıyor.
Filme adını veren Mononoke ise kendisini ormana, doğaya adamış bir prenses. Kendisi insan olmasına rağmen insanların doğaya verdiği zararın farkında olan bu yüzden de onlarla mücadeleden asla vazgeçmeyen bir kahraman profiline sahip.
Yönetmen Hayao Miyazaki’nin hayli ciddi bir konusu ve gidişatı olan Princess Mononoke (1997) adlı animasyonunu izlerken efsanevi orman yaratıkları ile karşılaşıyor, filmin sık sık eski inanışlardan beslendiğine şahit oluyorsunuz.
Müzikleriyle de dikkat çeken Prenses Mononoke, fantastik konulu animeleri sevenler için kaçırılmaması gereken bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.
Princess Mononoke (1997)
İmdb Top 250 sıralaması: #64
İmdb Puanı: 8,4
Metascore: 76
Yönetmen / Ülkesi: Hayao Miyazaki / Japonya
Türü: Animasyon

7 yorum:

  1. Ben de izleyeceğim bu filmi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmdb Top 250 filmleri ortağım :)
      Beğeneceğini tahmin ediyorum. İçinde mesajlar olan güzel bir animasyon.
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. Yönetmenin en beğenilen filmlerinden ama benim favorim Yürüyen Şato. Eğer izlemediysen tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Yürüyen Şato'da çok güzel bir animasyondur. Miyazaki'nin birçok filmini izledim. Mononoke bana diğerlerine göre daha 'kara' bir yapıya sahip geldi.
      Vakit bulursam yönetmenin ilk dönem filmlerinden izlemediklerimi de izlemeyi düşünüyorum.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Mesaj yoğun bir filme benziyor. Japon yapımı animasyon filmlere denk gelince izlenebilir olduğu yönde bir kanaat oluşuyor bende...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon animasyonları söz konusu olduğunda sadece bir iki yönetmenin sinema filmlerini takip ediyorum. Eskilerden Hayao Miyazaki, Isao Takahata diğeri yeni yönetmenlerden Makoto Shinkai. Aksiyona kaçmayan dram yönü olan filmler bana daha izlenebilir geliyor. Mononoke filmi de bunlardan biriydi. Dram yönü var, içi dolu...
      Çok teşekkür ediyorum Nahide Hanım, sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  4. Yönetmenin izlemek istediğim filmlerinden biri, en kısa zamanda şans vereceğim.

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön