14 Aralık 2017 Perşembe

Godard ve Ben / Le Redoutable 2017

Godard ve Ben - Le Redoutable (2017)

Michel Hazanavicius'un yönettiği Dram, Komedi ve Biyografi türündeki Godard ve Ben - Le Redoutable 2017 adlı film 15 Aralık 2017 günü vizyona giriyor. Filmde, ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard'ın 1967 yılında çektiği 'Çinli Kız' isimli filmin seti, yönetmenin başrol oyuncusu Anne Wiazemsky'e aşık oluşu ve evlenmesi anlatılıyor. 'Godard ve Ben' filmine Anne Wiazemsky'ın otobiyografik kitabı 'Un an après' kaynaklık ediyor.
Godard ve Ben / Le Redoutable (2017) Poster
Vizyon Tarihi: 15 Aralık 2017
Orjinal Adı: Le Redoutable / Yönetmen - Senaryo: Michel Hazanavicius / Görüntü Yönetmeni: Guillaume Schiffman / Kitap Uyarlaması: Anne Wiazemsky  / Dağıtımcı: Başka Sinema / Fransa, İtalya, Myanmar / 2017 / Süre: 107' / Komedi, Dram, Biyografi
Oyuncu Kadrosu
Louis Garrel (Jean-Luc Godard rolünde), Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot, Grégory Gadebois

Godard ve Ben - Le Redoutable (2017) Konusu

Godard ve Ben / Le Redoutable (2017) Anne Wiazemsky, Godard
1967 yılında Paris'te ünlü yönetmen Jean-Luc Godard 'Çinli Kız' isimli komedi filmini çekmektedir. Filmin başrolünde kendisinden oldukça genç olan 20'li yaşlarındaki oyuncu Anne Wiazemsky oynamaktadır. Yönetmen ve oyuncu arasında başlayan aşk evliliğe kadar gider. Çinli Kız filminin yarattığı tepki ve ardından yaşanan 68 olayları yönetmenin kendisini sorgulamasına neden olacaktır. tt5687334
Anne Wiazemsky'ın otobiyografik kitabı
Anne Wiazemsky'ın otobiyografik kitabı


Çinli Kız (1967) Konusu

Bir grup üniversite öğrencisi yaz aylarında Mao'nun politik ve kültürel devrimi üzerine çalışmaya başlarlar. Kendilerinin ve Fransa'nın durduğu noktayı tahlil etmek için yapılan bu araştırmada, sanat, kültür, kadının toplumdaki yeri sorgulanmaya başlanır. Grubun geldiği nokta, şiddetin kullanıldığı bir devrim projesidir.

2 yorum:

  1. Güzel bir tanıtım yazısı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Şu an sinemalarda Godard'ın son filmi oynuyor. 2 yıl önce çekilen bu filmi hatırlatma gereği duyup bu yaziyi yeniden paylaştım.

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön