25 Eylül 2017 Pazartesi

Suspiria (1977)

Suspiria (1977) - Restorasyonlu Filmler

Suspiria (1977) - Restore Edilmiş Filmler

Yönetmenliğini Dario Argento'nun yaptığı Korku türündeki film, restore edilmiş kopyasıyla 40 yıl aradan sonra sinema seyircisi ile buluşacak. İtalya yapımı olan Suspiria (1977) filmi 98 dakika sürüyor. Başrollerde ise Jessica Harper, Stefania Casini ve Flavio Bucci yer alıyor.

Yönetmen Dario Argento, Suspiria filminden sonra İnferno (1980) ve La Terza madre (2007) filmlerini çekmiş ve üçlemesini tamamlamıştır.

Vizyon Tarihi: 29 Eylül 2017

Yönetmen: Dario Argento / Senaryo: Daria Nicolodi ve Dario Argento / Görüntü Yönetmeni: Luciano Tovoli / Müzik: Dario Argento ve Goblin / Dağıtımcı: Başka Sinema / İtalya / 1977 / Süre: 98' / tt0076786 / Korku

Oyuncular

Jessica Harper (Suzy Bannion), Stefania Casini (Sara), Flavio Bucci (Daniel), Miguel Bosé (Mark), Barbara Magnolfi (Olga), Rudolf Schündler (Profesör Milius), Udo Kier (Dr. Frank Mandel), Alida Valli (Bayan Tanner), Joan Bennett (Madam Blanc)

Suspiria (1977) Konusu

Suspiria (1977)
Suspiria (1977) Restorasyonlu filmler

Bale yeteneğini geliştirmek isteyen Amerikalı Suzy Bannion, kaliteli bir bale okulunda eğitim alabilmek için Almanya’ya gider. Yağmurlu bir havada yatılı eğitim veren okulunun kapısına ulaştığında genç bir kızın kaçtığına tanık olur. Okula gitmekten önce vazgeçse de ertesi gün okulun kapısını tekrar çalar. Suzy dersler başladıktan sonra kaçan kızın öldüğünü öğrenir. Piyanistleri kendi köpeği tarafından öldürülür ve okulda başlayan hastalığa Suzy'de yakalanır. Özel bir diyete başlayan genç kadın okulda yaşanan garip olaylara şahitlik etmeye devam ederken, olayların gizemini çözmek için yan odada kalan arkadaşı Sara ile birlikte hareket etmeye başlar. Ulaşmaya çalıştıkları gerçek ise oldukça karanlıktır...

6 yorum:

  1. Fragmanın sonu çok korkunçtu, ay ben buna bakamam herhalde, Ghost Ship'i anımsattı gerçi ona nasıl olduysa bakmıştım yahu:))))cesur bir günümdeymişim:))Çok teşekkürler canım. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghost ship filminin toplu ölüm sahnesi tüyler ürperticiydi.
      Suspiria'yı genelde korku filmlerinden uzak durduğum için izlememişim. Çıkalı 40 yıl olmuş halbuki.
      Ben teşekkür ediyorum, sevgiler :)

      Sil
  2. seyretmiştim ama hiç hatırlamıyorum ne olmuştu sadece yatakta yatıp yediği bir şeyde kan tadı aldığını aldığı aklımda kalmış başroldeki kızın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle filmler izliyorum ki adını kazara bir yerlerde okumasam iki günde unutmuş oluyorum. Kendimden bir şeyler bulamadığım, aklıma yatmayan, bilinçaltıma hitap etmeyen filmlerde oluyor genelde, gölgesi bile kalmıyor. Suspiria benzer şeyler yaşatmış demek ki yoksa daha fazlası kalırdı aklınızda.
      Sevgiler diliyorum. :)

      Sil
  3. Yakın zamanda seyrettim bu filmi. O kadar korkunç gelmedi bana. Yarım kalmış birşeyler var sanki filmde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı hazırlarken kullanacağım fotoğraf seçimine özellikle dikkat ettim. Filmde canlı renklerin cesurca kullanıldığını, ışıklandırmanın delice, kamera açılarının ise çarpık olduğunu okumuştum. Fotoğrafın bu tanımlamayı yansıttığını düşünüyorum. Sanıyorum Suspiria filmini diğer korku filmlerinden ayrı bir yere koymalarının sebebi, korkunç olmasından ziyade izleyene sıra dışı gelen çekim dili bir de müzikleri.
      Film sayılı korku filmlerinden olunca izlemekten korkmuştum açıkçası. Genel olarak gerilmeyi sevmiyorum.
      Yorumunuzdan sonra izleyebileceğimi düşündüm. Yarım kalmışlık duygusu bende de ortaya çıkacak mı merak ettim.
      Teşekkür ediyorum :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön