28 Eylül 2017 Perşembe

Benim Varoş Hikayem (2017)

Benim Varoş Hikayem (2017)

Adanalı yönetmen Yunus Ozan Korkut'un ilk filmi olan Benim Varoş Hikayem (2017) 29 Eylül 2017 günü vizyona giriyor. Adana'nın Ceyhan ilçesinin banliyösünde çekilen filmin hikayesi yönetmenin kişisel tecrübelerinden yola çıkılarak oluşturulmuş. Diğer adı "My Suburban Stories" olan film, sokakların karanlık hikayelerini, yoksulluğu ve imkansızlığı en yalın haliyle, zaman zaman eğlenceli olan bir dille aktarmaya odaklanmış.
my suburban stories (2017)
Benim Varoş Hikayem (2017) Poster
Vizyon Tarihi: 29 Eylül 2017
Diğer Adı: My Suburban Stories / Yönetmen - Senaryo - Görüntü Yönetmeni: Yunus Ozan Korkut / Müzik: Bijen Rahimi / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Yapım: Kalavara Film, Film İcabı / Türkiye / 2017 / Süre: 75' / Belgesel

Benim Varoş Hikayem (2017) Konusu

Adana Ceyhan'ın arka sokaklarında yaşayan insanların konu edildiği film, renkli karakterleriyle öne çıkıyor. Her genç erkeğe hapse girmeyi tavsiye eden kuş çalma üstadı Culluk Yusuf. Çorap değiştirir gibi takım elbise değiştiren Pele Dayı. Feminist köy muhtarı, tapılacak kadın Naime. Vurulan fırıncı. Dört mevsim janti, bar fedaisi Devran. Yenilmez armada dövüşçü horoz; Elekroşot. Zenginden alıp fakire veren Rokko ve Çetesi. Mafyaya girmeyi başaramayan Drej Hasan. Mahallenin büyük abisi Cihangir... tt6006666
Benim Varoş Hikayem (2017) My Suburban Stories

4 yorum:

  1. Çok güzel yerli filmler geliyor yakında; Cingöz Recai, Babam, Yol Ayrımı... Bu filmde güzele benziyor galiba bu yıl yerli filmlerin güzelliği yüzümüzü güldürecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekim ayında 20 ye yakın yerli film var. Yerli film sevenlerin yüzü gülecek :)

      Sil
  2. Adanalı biri olarak bu filmi merakla izleyeceğim. Film diyorum ama sanırım belgesel olarak adlandırılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmenin medyaya verdiği röportajlardan birini okumuştum. İçinde kurmaca olan, sokak sakinlerinin haricinde oyunculuk yapılan bölümler de bulunuyormuş. Bazı yerlerde filmin türüne Komedi denmiş olsa da film bence belgesel niteliğini taşıyor.
      Adana'ya selamlar :)

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön