2 Ağustos 2017 Çarşamba

The Dark Tower (2017)

Kara Kule (2017)

Stephen King'in 8 kitaptan oluşan roman serisinden sinemaya uyarlanan The Dark Tower (2017) filmi 4 Ağustos 2017 günü vizyona giriyor. Serinin yazarı olan Stephen King aynı zamanda filmin yapımcıları arasında bulunuyor.
Kara Kule (2017)

Danimarka doğumlu Nikolaj Arcel'in yönetmenliğini üstlendiği Kara Kule (2017), Orta Dünya'da bulanan ve yaşadığımız dünyayı ayakta tutan Kara Kule'nin yıkılmaması için, bir çocuk ve bir silahşörün Siyahlı Adam'a karşı giriştikleri fantastik savaşı anlatıyor.
Kara Kule (2017) filminin ilk gösterimi 31 Temmuz 2017'de New York'ta bulunan Modern Sanat Müzesi'nde gerçekleştirildi.

Vizyon Tarihi: 4 Ağustos 2017
Orjinal Adı: The Dark Tower / Yönetmen: Nikolaj Arcel / Senaryo: Akiva Goldsman, Nikolaj Arcel, Anders Thomas Jensen, Jeff Pinkner / Görüntü Yönetmeni: Rasmus Videbæk / Müzik: Junkie XL / Dağıtımcı: Warner Bros / Yapımcı : Stephen King, Ron Howard / ABD / 2017 / Süre: 95' / Bilim-Kurgu, Korku, Gerilim, Fantastik, Western
Oyuncular: Idris Elba (Silahşör Roland Deschain), Matthew McConaughey (Siyahlı Adam Walter O'dim), Tom Taylor (Jake Chambers), Katheryn Winnick (Laurie Chambers), Jackie Earle Haley, Abbey Lee, Nicholas Hamilton

Kara Kule (2017) Konusu

Kara Kule (2017)
The Dark Tower (2017) İdris Elba ve Tom Taylor
Kimsenin varlığına inanmadığı Orta Dünya ile ilgili rüyalar gören 11 yaşındaki New York'lu jake topladığı ipuçlarını takip ederek oraya ulaşır. Jake orada yine rüyalarında gördüğü son Savaşçı Şövalye, Roland Deschain'la karşılaşır. Silahşör ismiyle bilinen Roland uzun yıllar Orta Dünya'yı korumak için Kara Kule'yi savunmuştur. Bütün evreni bir arada tutan Kara Kule'yi yok etmek isteyen Siyahlı Adam Walter O'dim'e karşı bitmek bilmeyen bir döngüye giren Roland, Jake'in gelişiyle yeni bir bakış açısına kavuşur. Orta Dünya yıkılırsa Jake'in yaşadığı dünyayla birlikte milyarlarca insan yok olacaktır. İkisi çözüm için zorlu bir yolculuğa çıkacak büyük tehlikelerle karşılaşacaktır. tt1648190

8 yorum:

  1. Stephan King'i çok severim bütün kitaplarını tekrar tekrar okudum sadece bu kitap hariç hiç sevemedim ama film olarak iyi olacaktır sadece Matthew mc canaughey için bile seyrederim aslında..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs Yağmuru'nda okudum, 7 kitabı 1,5 yılda bitirmiş. Kitaplar ömürlük anladığım kadarıyla:)
      Filmin süresi ise sadece 95 dakika. Kısa geldi bana. Kitapların fanatiği olunca film kesmez! gibime geliyor.
      Matthew McConaughey'i yakın zamanda Aids konulu Sınırsızlar Kulübü filminde izledim... Oynadığı filmler güzel oluyor. :)
      Teşekkürler :)

      Sil
  2. Stephan King okumayı seviyorum ama bunu okumamıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kara Kule filminin senaryosunu oluştururken sanırım sadece tek bir kitaba bağlı kalmamışlar. Seride, wikipedia'da okuduğuma göre 8 kitap varmış. Artık hangisinden ne kadar esinlendiler burası muamma. Belki okuduklarınızdan bölümlere rastlayabilirsiniz filmde. Heyecanlı olabilir :)

      Sil
  3. İlk kitabını okumuştum ikincisi hâlâ bekliyor. Ağır bir havası vardı. Filmi nasıl olmuş acaba. Silahşör pek hayalimdeki olmamış gerçi, neyse izkemek lâzım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The wire isminde polisiye bir dizi vardı. Çok sevmiştim. Silahşör yani İdris Elba o dizide oynarken dikkatimi çekmişti. Ama sinema filmlerinde izlerken dizideki tadı hiç alamadım oyuncudan.
      Eleştirmenler filmin yönetmenine acımasız davranmis eleştirirken. Ne kadar haklı olduklarını filmi izleyince göreceğiz. :)

      Sil
  4. Geçtiğimiz haftasonu gidecektim ama salonlarda hep dublaj vardı altyazılı olan seans da çok geç bir saatteydi maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dublajlı filmleri ben de sevemiyorum Naz. Orjinal seslerle daha gerçekçi oluyor filmler.
      Altyazılı olanın geç saate konulmasına üzüldüm 😐

      Sil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön