10 Ağustos 2017 Perşembe

Ah-ga-ssi (The Handmaiden) (2016)

Hizmetçi (2016)


Old Boy (2003) filminin yönetmeni olan Park Chan-wook’un çeşitli ödüller kazanan son filmi Ah-ga-ssi (The Handmaiden) (2016) 11 Ağustos 2017 günü gösterime giriyor. Dönem filmi olma özelliği taşıyan Hizmetçi (2016), Sarah Waters’ın The Fingersmith adlı romanından sinemaya uyarlandı. Filmin konusu ise 1930'lu yıllarda Japonya'nın işgali altında bulunan Kore'de geçiyor.

Vizyon Tarihi: 11 Ağustos 2017
Orjinal Adı: Ah-ga-ssi, The Handmaiden / Yönetmen: Park Chan-Wook / Senaryo: Seo-kyeong Jeong ve Park Chan-Wook / Görüntü Yönetmeni: Chung-hoon Chung / Müzik: Yeong-wook Jo / Dağıtımcı: Kurmaca Film / Güney Kore / 2016 / Süre: 144' / Gizem, Gerilim, Aşk, Dram
Oyuncular
Min-hee Kim (Leydi Hideko rolünde), Tae-ri Kim (Sook-hee), Jung-woo Ha (Kont Fujiwara), Jin-woong Jo (Kouzuki Amca), Hae-suk Kim (Miss Sasaki), So-ri Moon (Leydi Hideko'nun Teyzesi)

Hizmetçi (2016)

Ah-ga-ssi (2016) Tae-ri Kim
Çalıntı mal alıp satan biri tarafından yetiştirilen Koreli Sook-hee, üç kağıtçı bir kont tarafından zengin bir Japon Leydi'sinin yanında hizmetçi olarak görevlendirilir. Kont Fujiwara'nın amacı hizmetçinin yardımıyla Leydi Hideko'yu kendisine aşık edip mal varlığına sahip olmaktır. Sorunları olan Leydi'nin hizmetçiliğini yapmaya başlayan Sook-hee bir süre sonra genç hanımına aşık olunca işler karışır.
Türlü entrikalarla örülü olan Hizmetçi (2016) filmi, yönetmenin tempolu kurgusu ve filmin sanat yönetmeninin başarısıyla dikkat çekiyor. tt4016934 +⓲

5 yorum:

  1. izledim ve Kore sinemasına bir kere daha şapka çıkarttım. Maalesef yeni yeni tanımaya başlıyorum bu sinemayı ama özellikle sinematografik anlamda Uzakdoğu sineması kesinlikle 1 numara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen ve görüntü yönetmeni Old Boy filminde birlikte çalışıp yine güzel bir film ortaya çıkarmıştı. Bu aralar bende eskisinden fazla Güney Kore filmi izliyorum. Ülke sineması olarak büyük bir çıkış yakaladılar. Umarım böyle güzel örnekler görmeye devam ederiz.

      Sil
  2. Ahahaha işe bak, adam kadını tavlamaya çalışırken, kadın kadına aşık oluyor:)))))House of Cards gibi olmuş:)))Çok teşekkürler Zülal'ciğim. Sonunda Kore filmlerine alışacağım ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Houe of Cards dizisinin son 2 yada 3 sezonunu izlemedim. İlginç gelişmeler olmuş demek ki :)
      Belirli yönetmenler var onları takip edince Kore sinemasını ister istemez seviyorsunuz. Dizilerine alışamadım bir türlü ama sinema filmlerini takip etmeye çalışıyorum.
      Bir de Müjde abla Rus sinemasından güzel bulduğum 3 film önerim oldu fırsatınız olursa geçen mesajima bakabilirsiniz. :)

      Sil
  3. Tavsiyeleriniz sayesinde yeni filmler keşfetiyorum teşekkürler. İzleyeceğim umarım beğenirim :)

    YanıtlaSil

Film Gündemi Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır...
Sayfa Başına Dön